Κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) έχει δημιουργήσει ένα σύστημα νομισματικής απληστίας, καθώς ενεργεί κυριολεκτικά με μηδενική επίβλεψη παίρνοντας τις αποφάσεις της αρεσκείας της.
Ο αμερικανικός λαός παρακολούθησε πρόσφατα την ανακοίνωση της Fed τη Δευτέρα, η οποία δημοσιοποίησε την απόφαση του οργανισμού να αγοράζει μεμονωμένα εταιρικά ομόλογα σε τακτική βάση. Επιπλέον, το δόλιο κίνητρο της Fed και η νομισματική χαλάρωση δεν θα τελειώσουν σύντομα. Ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell είπε ότι η οικονομική ανάκαμψη της Αμερικής απαιτεί τον ιό «να είναι υπό έλεγχο».
η Fed ανακοινώνει αγορά μεμονωμένων εταιρικών ομολόγων μέσω της εταιρικής πιστωτικής διευκόλυνσης
Η δικαιολογία του coronavirus για την πονηρή απόκρυψη του γεγονότος ότι τα νομισματικά προγράμματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας είχαν υποστεί κατάρρευση μήνες πριν από τον πρώτο θάνατο από Covid-19 στις ΗΠΑ, λειτούργησε καλά για την κεντρική τράπεζα. Μετά τη δημιουργία τρισεκατομμυρίων δολαρίων που πήγε στα χέρια των σημερινών κορυφαίων οικονομικών κατεστημένων και μόνο ένα μικρό μέρος αυτών των χρημάτων να διανέμονται σε Αμερικανούς πολίτες και μικρές επιχειρήσεις, η Fed συνεχίζει τα σχέδιά της.
Στις 15 Ιουνίου 2020, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είπε στο κοινό ότι θα αρχίσει να αγοράζει μεμονωμένα εταιρικά ομόλογα. Αυτό συνέβη αφού η Fed είχε ήδη αρχίσει να αγοράζει χρηματιστηριακά κεφάλαια (ETFs). Δεν έχει σημασία αν τα προϊόντα που αγοράζονται θεωρούνται «junk bond» ή «junk indexes» ή εάν η προς διάσωση εταιρεία έκανε σοβαρά λάθη. Η Fed έχει τη δυνατότητα να διασώσει κάθε αποτυχημένη εταιρεία ή οποιαδήποτε παράξενη συντεχνία.

Η ανακοίνωση είναι μέρος μιας προσπάθειας που επιτρέπει στην Fed να πραγματοποιήσει μαζικές αγορές μέσω της Εταιρικής Πιστωτικής Διευκόλυνσης. Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, η Fed μπορεί να αγοράσει περίπου 250 δισεκατομμύρια δολάρια σε εταιρικό χρέος από επιλέξιμους εκδότες.
Επιπλέον, η Fed έχει λάβει τη δυνατότητα να εισπράξει περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια από το Υπουργείο Οικονομικών, κεφάλαια που εκδόθηκαν με τον πρόσφατο νόμο CARES. Ο ανώτερος μακροοικονομικός σύμβουλος στην εταιρεία MacKay Shields, ο Steven Friedman, χαρακτήρισε την κίνηση ως μία πολύ λιγότερο «παθητική προσέγγιση» εκ μέρους της Fed.
«Η απόφαση να αγοράσει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εταιρικών ομολόγων αντιπροσωπεύει μια στροφή προς μια πιο ενεργή στρατηγική για τη διευκόλυνση της εταιρικής πίστωσης της δευτερογενούς αγοράς, παρά την παθητική προσέγγιση που είχε αρχικά προβλεφθεί», δήλωσε ο Friedman. «(Ένα επιθετικό καθεστώς αγοράς μεμονωμένων ομολόγων) μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζει την άποψη της Επιτροπής ότι η οικονομική ανάκαμψη από την τρέχουσα κρίση του Covid-19 θα είναι μακροχρόνια και δύσκολη, με τις χρηματαγορές να απαιτούν εκτεταμένη υποστήριξη», παραδέχτηκε ο Friedman.
ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell λέει ότι η πλήρης οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ δεν θα έλθει αν δεν υποχωρήσει ο Covid-19
Επιπλέον, η Fed κυκλοφόρησε επίσης το «Mainstreet Lending Program» τη Δευτέρα. Αυτό το σχέδιο δημιουργήθηκε έτσι ώστε οι οικονομικοί φορείς να μπορούν να προσφέρουν δάνεια σε «μικρές και μεσαίες εταιρείες» που πληρούν τα κριτήρια εγγραφής δανειστή.
Το υποκατάστημα της Fed στη Βοστώνη θα είναι ο κύριος αγοραστής αυτού του τύπου δανείων και θα επιτρέψει τις αγορές έως και το 95% των χρεών του Mainstreet Lending Program. Φυσικά, ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell κατηγορεί για όλα τα τρέχοντα προγράμματα της Fed την κρίση του Covid-19.
«Έως ότου το κοινό είναι πεπεισμένο ότι η ασθένεια συγκρατείται, είναι απίθανη μια πλήρης ανάκαμψη», εξήγησε πρόσφατα ο Πάουελ σε κατάθεση του στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας. «Όσο περισσότερο διαρκεί η ύφεση, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες μακροπρόθεσμων ζημιών από μόνιμη απώλεια θέσεων εργασίας και κλείσιμο επιχειρήσεων», τόνισε περαιτέρω ο Πάουελ.

τα 10 από τα 11 οικονομικά προγράμματα διάσωσης, τροφοδοτούν τη Wall Street
Τα περισσότερα από τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης χτενίζουν τις κάτω από το χαλί κινήσεις της Fed ή απλώς αξιοποιούν τον Covid-19 ως δικαιολογία για τις μαζικές διασώσεις. Ωστόσο, οι Pam Martens και Russ Martens από την έκδοση «Wall Street on Parade», εκθέτουν επιμελώς την παραποίηση και την απάτη της Fed για χρόνια.

Στις 10 Ιουνίου, οι δύο παραπάνω αποκάλυψαν πώς η «Federal Reserve είχε εγκρίνει 11 προγράμματα χρηματοοικονομικής διάσωσης μέχρι στιγμής». Συνεχίζοντας οι Martens προσθέτουν: «Παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell, στις συνεντεύξεις Τύπου του ότι αυτά τα προγράμματα είναι για να βοηθήσουν τις αμερικανικές οικογένειες, τα 10 από αυτά είναι στην πραγματικότητα bailout (διασώσεις) των τραπεζών της Wall Street ή των εμπορικών τους μονάδων».
έκθεση καταδεικνύει ότι τα δάνεια σε Repo της FED, εκτοξεύτηκαν κατά 230% μέσα σε μερικές εβδομάδες
Επιπλέον, η μαζική τακτική ποσοτικής χαλάρωσης (QE) ήταν απεριόριστη καθώς οι Martens δημοσίευσαν ότι τα «δάνεια repo της Fed στη Wall Street αυξήθηκαν κατά 230%, εβδομάδα την εβδομάδα».

Κανένα από αυτά τα δολάρια δεν διοχετεύεται και δεν «πέφτει» στον απλό Αμερικανό και το 95% των κεφαλαίων χορηγείται σε ιδιωτικές τράπεζες και σε εταιρικούς φίλους.
«Μεταξύ Δευτέρας και Παρασκευής της περασμένης εβδομάδας, η Fed πραγματοποίησε 304,20 δισεκατομμύρια δολάρια σε repo δάνεια προς τους εμπορικούς οίκους της Wall Street», αποκάλυψε ο Martens. «Αυτό ήταν το 230% από αυτό που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα και το 700% από αυτό που δανείστηκε την προηγούμενη εβδομάδα». Το δίδυμο της Wall Street on Parade πρόσθεσε:
Αυτό υποδηλώνει ότι η κρίση ρευστότητας θερμαίνεται, ή / και, ότι χρειάζονται όλο και μεγαλύτερα ποσά για να ανεβεί το χρηματιστήριο καθώς οι πωλητές επιστρέφουν.
η ατελείωτη νομισματική διευκόλυνση των προγραμμάτων της Fed, ενισχύει την έλξη προς μη χειραγωγίσιμα περιουσιακά στοιχεία, όπως το bitcoin
Οι κινήσεις της Fed έχουν προκαλέσει ένα νέο προσανατολισμό προς τα πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός αλλά και τα ψηφιακά στοιχεία όπως το bitcoin. Ο Simon Peters, αναλυτής της αγοράς από το Etoro, πιστεύει ότι οι πρόσφατες κινήσεις της Fed κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων προέκριναν το bitcoin ως «πληθωριστική αντιστάθμιση».
«Η θεμελιώδης υπόθεση για το bitcoin συνεχίζει να βελτιώνεται», δήλωσε ο Peters σε σημείωμα προς τους επενδυτές, στις 15 Ιουνίου 2020.
«Σε συνεδρίαση της την περασμένη εβδομάδα, η Fed επέδειξε διάθεση συνέχισης των προγραμμάτων «κινήτρων» και παράλληλα έδωσε μια δυσάρεστη προοπτική για τις ΗΠΑ και, κατ ‘επέκταση, για την παγκόσμια οικονομία. Όλα αυτά ενάντια σε ένα σκηνικό μιας ταχέως αναπτυσσόμενης και πέρα από κάθε λογική αγοράς», δήλωσε ο Peters.
«Μεγάλο μέρος της ανάπτυξης που έχουμε δει πρόσφατα οφείλεται σε έναν μικρό αριθμό εταιρειών, όπως οι μετοχές FAANG, Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Google, οι οποίες αποτελούν τεράστια ποσοστά επί των δεικτών του Χρηματιστηρίου στις ΗΠΑ. Ωστόσο, αυτό το ράλι φαίνεται να έχει εξαντληθεί, καθώς οι επενδυτές συνειδητοποιούν ότι το χειρότερο της πανδημίας δεν έχει τελειώσει ακόμη και οι καταναλωτές δεν επιστρέφουν στις δαπάνες τους.» Ο Peters συνέχισε προσθέτοντας:
Συνδυάστε τις υπερτιμημένες χρηματιστηριακές αγορές με την επιμονή των κεντρικών τραπεζών στην ποσοτική χαλάρωση και τη δημοσιονομική τόνωση και η δυνατότητα των ανεπτυγμένων αγορών να εισέλθουν σε πληθωριστικό περιβάλλον είναι προ των πυλών. Το Bitcoin σχεδιάστηκε ως πληθωριστική αντιστάθμιση και αν προχωρούμε προς μία κανονικότητα υψηλού πληθωρισμού, αυτό (ενν. το Bitcoin) θα μπορούσε να είναι η σπίθα που αναζητούμε.
πηγή: Jamie Redman – 17/06/2020 – https://news.bitcoin.com/limitless-bailouts-us-federal-reserve-announces-billion-dollar-corporate-bond-purchase-program/
USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO
Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:
ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ – Εταιρεία γρανιτών και μαρμάρου. Κατασκευή & τοποθέτηση κάθε φυσικού και χαλαζιακού πετρώματος, Μαρούσι – Αθήνα
https://www.marmara.gr/
DELTA STROM – Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας
Καλλιθέα, Αττική. https://deltastrom.com/
SexWeLove – ένα μεγάλο διαδικτυακό κατάστημα ερωτικών ειδών με έδρα την Ιρλανδία
https://sexwelove.com
Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.