Επισκόπηση της αγοράς: διακυμάνσεις και αναμονή

Μετά την πτώση της περασμένης Πέμπτης, η οποία είδε μια ισχυρή κίνηση να φέρνει μέσα σε λίγες ώρες την τιμή του Bitcoin κάτω από τα 9.000$, συνεχίστηκαν οι διακυμάνσεις αλλά χωρίς ιδιαίτερη ένταση.

Σε καθημερινή βάση, το Bitcoin συνεχίζει να κινείται γύρω από το όριο των 9.500 δολαρίων, το οποίο χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα. Μία κίνηση που αντανακλάται σε ολόκληρο τον τομέα που παραμένει σε αναμονή, σαν να περιμένει κάποια εξέλιξη που μπορεί να δώσει μια κατεύθυνση για να βγει από την τρέχουσα φάση πλευρικής κίνησης. Από αυτή την άποψη, η περασμένη εβδομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί και πληκτική.

Ολόκληρος ο χώρος περιμένει ενδείξεις που μπορεί να είναι κάποιες ειδήσεις ή μία κίνηση με επικεφαλής το Bitcoin, το οποίο παραμένει σταθερό, κινείται περίπου στα 9.500$ για 7 ημέρες.
Χθες ήταν μια θετική μέρα, ενώ σήμερα υπάρχει μια κίνηση κάτω από το όριο των 9.500 δολαρίων με συρρίκνωση περίπου -1%.

Πηγή: COIN360.com

Αυτό έχει επιπτώσεις στα μεγάλα altcoins. Μεταβαίνοντας στην κατάταξη, οι κινήσεις που αξίζει να σημειωθούν σήμερα είναι αυτές του Cardano (ADA), το οποίο έχει άνοδο σχεδόν 5%. Το Cardano αμφισβητεί τώρα τη 10η θέση με το Crypto.com που σήμερα συνεχίζει να αυξάνεται λίγο κάτω από το 1%.

Μεταξύ των altcoins, μια άλλη άνοδος πάνω από τον ημερήσιο μέσο όρο, είναι αυτή του Chainlink (LINK) που κερδίζει πάνω από 3%.

Με τις σημερινές αυξήσεις, το Cardano επιστρέφει για να χαρακτηριστεί ως ένα από τα λίγα κρυπτονομίσματα με θετικό εβδομαδιαίο πρόσημο. Διατρέχοντας τη λίστα των κορυφαίων 30, στην πραγματικότητα το Cardano καταγράφει μια αύξηση ακριβώς πάνω από την ισοτιμία, προπορευόμενο του Crypto.com (CRO), το οποίο από τα επίπεδα της περασμένης Πέμπτης κερδίζει περίπου 2%.

Σε καθημερινή βάση, για να βρούμε πιο εμφανείς αυξήσεις, θα πρέπει να κατεβούμε κάτω από την 50η θέση, ακριβώς στην 59η, όπου υπάρχει το Aave (LEND) το οποίο, μετά το χθεσινό βύθισμα, σήμερα είναι κοντά σε κέρδη της τάξης του 10%.

Οι αξιοσημείωτες αυξήσεις είναι αυτές του Hedera Hashgraph (HBAR) με 7% και του Algorand (ALGO) που πλησιάζει το 6% άνοδο.
Η βαθύτερη πτώση είναι αυτή του Flexacoin (FXC), στην 80η θέση, το οποίο πέφτει κατά 35%.
Στο σύμπαν της DeFi, τα Zilliqa (ZIL) και Verge (XVG) είναι επίσης καθοδικά κατά περίπου 5%. Επίσης τα Kyber (KNC), Maker (MKR) και Ren (REN) χάνουν 3%.

Η ίδια μοίρα επίσης ακολουθεί και το Eidoo (EDO), που αφού κατέγραψε κατακόρυφες αυξήσεις τις τελευταίες ημέρες, σήμερα σημειώνει -5%, το οποίο γίνεται -20% σε σχέση με τα υψηλά του την Τρίτη το πρωί, όταν ξεπέρασε τα 65 σεντ, πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2019. Τις επόμενες ώρες, το token θα ξεκινήσει τη μετάβαση του από το EDO στο PNT.

Οι όγκοι μειώνονται και παραμένουν χαμηλοί, με τις συναλλαγές τις τελευταίες 24 ώρες να ξεπερνούν ελάχιστα τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρά αυτήν την αβεβαιότητα, η συνολική κεφαλαιοποίηση παραμένει μόλις κάτω από τα 270 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακάμπτοντας από το χαμηλό των 255 δισ. δολ. της Δευτέρας.
Ο όγκος συναλλαγών συρρικνώνεται επίσης για το Bitcoin, το οποίο ωστόσο παραμένει πάνω από τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η κυριαρχία του Bitcoin πέφτει και πάλι κάτω από το 65%. Το Ethereum κερδίζει μερικές εκατοστιαίες μονάδες, φτάνοντας το 9,7%.

Ελαφρά ανάκαμψη επίσης για το Ripple, που επαναφέρει την κυριαρχία στο 3,18%, παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα του από τον Δεκέμβριο του 2017.

Bitcoin chart από την Tradingview

οι διακυμανσεισ του Bitcoin (BTC)

Το Bitcoin συνεχίζει να κυμαίνεται περίπου στα 9.500$, μια κίνηση που συνεχίζεται για μια εβδομάδα και που δεν αλλάζει το τεχνικό σενάριο που εκτίθεται τις τελευταίες ημέρες. Είναι απαραίτητο να δοθεί κάποιο σημάδι ανόδου, με ένα ξέσπασμα στην περιοχή 9,650 -9,700$ για να περιμένουμε μια επιστροφή των όγκων συνοδευόμενη από μια αύξηση της τιμής.

Μία παραμονή στα 9.200$ θα προϊδέαζε για τιμές κοντά στα 8.900$, τα χαμηλά που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας, όπου για λίγες ώρες το BTC σημείωσε πτώση στα 8.900, τα χαμηλότερα επίπεδα από την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, για να ανακάμψει την ίδια ημέρα μέχρι τα 9.500, το όριο που χαρακτηρίζει αυτήν την εβδομάδα.

Η διακράτηση των 9.200 δολαρίων κρίνεται καθοριστική για το Bitcoin. Σε περίπτωση θραύσης αυτού του επιπέδου, τα χαμηλά της νύχτας της Κυριακής προς -Δευτέρα στα 8.900$ θα είναι καθοριστικά.

Ethereum chart από την Tradingview

η τιμη του Ethereum (ETH)

Η τιμή του Ethereum κινείται στο ανοδικό μοτίβο που ακολουθεί από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου. Μια γραμμή τάσης που ως δυναμική υποστήριξη φτάνει τα 230$.

Ένα σπάσιμο αυτής της δυναμικής υποστήριξης προς τα κάτω, πιθανότατα θα οδηγούσε στην περιοχή των 215$, ένα επίπεδο που δοκιμάστηκε το βράδυ μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας. Μια πρώτη δυναμική ένδειξη που θα μπορούσε να φέρει νέες αγορές, είναι η αποφασιστική παραβίαση του ορίου 240$.

πηγή: Federico Izzi – 18/06/2020 – https://en.cryptonomist.ch/2020/06/18/bitcoin-fluctuations-price-btc/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ – Εταιρεία γρανιτών και μαρμάρου. Κατασκευή & τοποθέτηση κάθε φυσικού και χαλαζιακού πετρώματος, Μαρούσι – Αθήνα
https://www.marmara.gr/

HostChefs – Web Hosting & Design Services, Βόλος
https://hostchefs.eu/

SexWeLove – ένα μεγάλο διαδικτυακό κατάστημα ερωτικών ειδών με έδρα την Ιρλανδία
https://sexwelove.com


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.