Το προφίλ των Bitcoin traders

Οι περισσότεροι Bitcoin traders είναι οι αποκαλούμενοι έμποροι λιανικής, αλλά οι επαγγελματίες κυριαρχούν και καθορίζουν την αγορά

Αν και η αγορά του bitcoin (BTC) έχει αναπτυχθεί και συμπεριλαμβάνει έναν τεράστιο αριθμό μικρότερων traders, αυτούς που αποκαλούμε εμπόρους λιανικής, οι αγορές όμως όπου καθορίζεται η τιμή του bitcoin στην πραγματικότητα κυριαρχούνται από έναν μικρό αριθμό «επαγγελματιών εμπόρων», ανέφερε νέα έκθεση της εταιρείας ανάλυσης κρυπτονομισμάτων, Chainalysis. Αυτοί οι επαγγελματίες αντιπροσωπεύουν περισσότερα από τα τέσσερα πέμπτα όλων των bitcoin που αποστέλλονται σε ανταλλακτήρια.

Η εταιρεία ανέφερε στην έκθεση ότι, παρόλο που οι έμποροι λιανικής – οι οποίοι ορίζονται ως έμποροι που καταθέτουν λιγότερο από 10.000 δολάρια ΗΠΑ σε ανταλλακτήρια κάθε φορά – αποτελούν μακράν τη μεγαλύτερη ομάδα πελατών των ανταλλακτηρίων, αντιπροσωπεύουν μόνο μια μικρή μειονότητα της συνολικής αξίας του bitcoin που αποστέλλεται σε ανταλλακτήρια.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της εταιρείας, το 96% όλων των συναλλαγών που αποστέλλονται σε ανταλλακτήρια εμπίπτουν στην κατηγορία λιανικής. Αλλά όταν υπολογίζουμε την αξία των συναλλαγών, αυτή η εικόνα αντιστρέφεται, με το 85% της αξίας να ελέγχεται από εμπόρους που ορίζονται ως «επαγγελματίες».

«Εξαιτίας αυτού, οι επαγγελματίες έμποροι είναι οι πιο σημαντικοί συντελεστές σε μεγάλες κινήσεις της αγοράς, όπως αυτές που παρατηρήθηκαν κατά τη δραματική πτώση της τιμής του Bitcoin τον Μάρτιο, καθώς η κρίση του Covid-19 εντάθηκε στη Βόρεια Αμερική», συνοψίζει η έκθεση.

Ωστόσο, η Chainalysis προσθέτει μια προειδοποίηση: «οι επαγγελματίες έμποροι είναι λίγοι σε αριθμό για να μεταφέρουν όλη αυτή την αξία, σε μόλις 39.000 συναλλαγές την εβδομάδα, κατά μέσο όρο το 2020».

Οι έμποροι που ορίζονται ως επαγγελματίες, ελέγχουν το 85% της αξίας που κατατίθεται σε κρυπτο ανταλλακτήρια. Πηγή: Chainalysis

Μια σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, είναι ότι αυτά τα ευρήματα βασίζονται στη δραστηριότητα μόλις 3,5 εκατομμυρίων BTC, από τη συνολική τρέχουσα ποσότητα των 18,6 εκατομμυρίων bitcoin.

Ο λόγος πίσω από αυτό, σύμφωνα με την Chainalysis, είναι ότι, περίπου το 60% του bitcoin που εξορύσσεται, διατηρείται μακροπρόθεσμα από οντότητες, ενώ ένα άλλο 20% του bitcoin, δεν έχει μετακινηθεί για περισσότερα από 5 χρόνια και επομένως μπορεί να θεωρηθεί «χαμένο».

Ως αποτέλεσμα, μένουν περίπου 3,5 εκατομμύρια bitcoin – ή το 19% του συνόλου των bitcoin που εξορύσσονται – ως «bitcoin που χρησιμοποιείται για διαπραγμάτευση», τα οποία είναι τα νομίσματα που καθορίζουν πραγματικά τις τιμές, αναφέρει η έκθεση.

Μόνο 3,5 εκατομμύρια BTC – ή το 19% του συνόλου όσων εξορύσσονται- χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς. Πηγή: Chainalysis

Όσον αφορά το BTC που διατηρείται σε πορτοφόλια, η έκθεση δίνει επίσης λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πλειονότητα των κυκλοφορούντων νομισμάτων, που δεν έχουν οριστεί ως «χαμένα», κρατούνται από οντότητες που αναφέρονται ως πάροχοι υπηρεσιών εικονικού περιουσιακού στοιχείου (VASP), οι οποίες περιλαμβάνουν τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Τα τέσσερα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια από το 2018, έλαβαν το 40% του συνόλου των Bitcoin που πέρασε από ανταλλακτήρια το 2020, αναφέρει η έκθεση. Οι τέσσερις είναι οι: Binance, Huobi, Coinbase και Bitfinex.

«Τα επόμενα δέκα, έλαβαν συλλογικά το 36%, αφήνοντας εκατοντάδες άλλα μικρά ανταλλακτήρια να μοιραστούν το υπόλοιπο 24% του όγκου συναλλαγών», καταλήγει η έκθεση.

Η Binance ήταν το ανταλλακτήριο με τις μεγαλύτερες σε αξία καταθέσεις bitcoin το 2020. Πηγή: Chainalysis.

πηγή: By Fredrik Vold -19/06/2020 – https://cryptonews.com/news/most-bitcoin-traders-are-retail-but-pros-dominate-the-market-6894.htm


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

REGALO – Δώρο γάμου, διακοσμητικά, ανδρικό & γυναικείο δώρο
Δήμος Δύμης, https://www.facebook.com/regalo.com.gr/

DIGITECH4ALL – Ηλεκτρονικό κατάστημα προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, Αθήνα, https://www.digitech4all.eu/

LEDGER – Η Ledger αναπτύσσει  τεχνολογία για πορτοφόλια – συσκευές, που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
https://www.ledger.com


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.