Τα πέντε πιο «απόρρητα» crypto

Τα κρυπτονομίσματα απόκτησαν δημοτικότητα λόγω πολλών παραγόντων και ανάμεσα σε αυτούς, το απόρρητο και η ανωνυμία. Μερικά από αυτά βοηθούν τους χρήστες να αποκρύψουν τις ταυτότητες και τις συναλλαγές τους.
Εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με το πόσο ανώνυμα είναι τα πρώιμα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, οι χρήστες αναζητούν νέες επιλογές.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα κορυφαία κρυπτονομίσματα που προσανατολισμένα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, τα οποία διαθέτουν πολλές ενσωματωμένες λειτουργίες απορρήτου. Ισχυρίζονται ότι προσφέρουν βελτιωμένες δυνατότητες ασφαλείας που βοηθούν στην απόκρυψη της ταυτότητας και των δραστηριοτήτων των χρηστών.

1. Monero

Το Monero (XMR) βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Η δημοτικότητα αυτού του κρυπτονομίσματος αυξήθηκε, κυρίως λόγω της ικανότητάς του να βοηθά στο να παραμείνουν οι χρήστες ανώνυμοι. Οι συναλλαγές Monero είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστούν, επειδή χρησιμοποιούν υπογραφές δακτυλίου και διευθύνσεις μυστικότητας.
Αυτές οι μέθοδοι βοηθούν στην απόκρυψη των ταυτοτήτων του αποστολέα και του παραλήπτη. Επιπλέον, το Ring Confidential Transactions, ή το RingCT, βοηθά στην απόκρυψη του ποσού της συναλλαγής, παρέχοντας ακόμη περισσότερο απόρρητο.

2. Zcash

Το Zcash (ZEC) αυτοπροσδιορίζεται ως «Αν το Bitcoin μοιάζει με το http του χρήματος, το Zcash είναι https», υπογραμμίζοντας τις βελτιωμένες δυνατότητες ασφάλειας και απορρήτου. Το Zcash έχει εφαρμόσει ένα κρυπτογραφικό εργαλείο που ονομάζεται Zero-Knowledge Proof και παρέχει στους συμμετέχοντες την επιλογή να προστατεύουν τις συναλλαγές. επιτρέπει στους συμμετέχοντες να συναλλάσσονται χωρίς να αποκαλύπτεται καμία από τις διευθύνσεις τους στους άλλους. Η απόδειξη μηδενικής γνώσης αποκρύπτει επίσης το ποσό της συναλλαγής.

3. Komodo

Το Komodo (KMD) ξεκίνησε ως ένα fork του Zcash, οπότε κληρονομεί πολλές από τις δυνατότητες απορρήτου του Zcash. Συγκεκριμένα, το Komodo μοιράζεται το πρωτόκολλο Zero-Knowledge Proof για τη διατήρηση του απορρήτου. Το Komodo εστιάζει στο να κάνει τις συναλλαγές πιο ασφαλείς. Ίσως η πιο σημαντική πρόοδος που σχετίζεται με το Komodo είναι το πρωτόκολλο atomic swap DEX, που τροφοδοτεί τις P2P συναλλαγές.
Τα Atomic swaps επιτρέπουν στους χρήστες να ανταλλάσσουν άμεσα διαφορετικά ψηφιακά στοιχεία, χωρίς κεντρικό έλεγχο. Ενώ η πρόθεση ήταν να μειωθούν τα γνωστά ζητήματα ασφαλείας με τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, οι ατομικές ανταλλαγές βελτιώνουν επίσης το απόρρητο.

4. Verge

Αντί να βασίζονται σε κρυπτογραφικές τεχνικές, το Verge (XVG) βασίζεται στην υπάρχουσα και δοκιμασμένη τεχνολογία The Onion Router (TOR) και του Invisible Internet Project (I2P) για την προστασία των ταυτοτήτων των χρηστών. Το TOR αναπηδά τις επικοινωνίες ενός χρήστη μέσω ενός κατανεμημένου δικτύου ρελέ και σηράγγων, που εκτελούνται από εθελοντές διάσπαρτους σε όλο τον κόσμο, αποκρύπτοντας έτσι την ταυτότητα του χρήστη.
Από την άλλη πλευρά, το I2P κρυπτογραφεί τα δεδομένα των χρηστών πριν τα στείλει μέσω ενός ανώνυμου, peer-to-peer και εθελοντικού δικτύου που διανέμεται παγκοσμίως. Επιτρέπει την απόκρυψη των τοποθεσιών και των διευθύνσεων IP των συμμετεχόντων σε συναλλαγές.

Το Verge έγινε πρωτοσέλιδο, όταν ένας δημοφιλής ιστότοπος για ενήλικες το υιοθέτησε για να αρχίσει να δέχεται πληρωμές με κρυπτονομίσματα. Ο κύριος λόγος για αυτή την εξέλιξη ήταν τα χαρακτηριστικά απορρήτου του Verge.

5. Horizen

Το Horizen (ZEN) προσφέρει θωρακισμένες διευθύνσεις «Z» και ιδιωτικές διευθύνσεις «T» που λειτουργούν παρόμοια με το Bitcoin. Ωστόσο, η αποστολή χρημάτων από μια Διεύθυνση Z σε μια Διεύθυνση Τ θα εμφανίσει το ποσό που λήφθηκε. Το Horizen διαθέτει επίσης ένα τεράστιο δίκτυο κόμβων, το οποίο βοηθά στη βελτίωση της ανωνυμίας.

εν ολιγοισ…

Ενώ το απόρρητο είναι ένα πολύ επιθυμητό χαρακτηριστικό στον εικονικό κόσμο, φέρνει μαζί του, τους κινδύνους υπόθαλψης της εγκληματικότητας. Οι πάροχοι κρυπτονομισμάτων πρέπει να αποτρέψουν πολλές απόπειρες εισβολής από κακόβουλους συμμετέχοντες. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου και οι ρυθμιστικές αρχές, είναι επίσης πιο πιθανό να ερευνήσουν άτομα με μεγάλες συναλλαγές.
Αν και το Bitcoin παραμένει η πιο δημοφιλής επιλογή, συνεχώς γίνεται στόχος κυβερνητικών υπηρεσιών. Έχουν γίνει αρκετά καλοί στον εντοπισμό των συναλλαγών Bitcoin, δημιουργώντας ένα ισχυρό κίνητρο για μετάβαση σε κρυπτονομίσματα με περισσότερα χαρακτηριστικά απορρήτου.

Πηγή: By SHOBHIT SETH  – https://www.investopedia.com/tech/five-most-private-cryptocurrencies/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ – Ιατρός, Καρδιολόγος, Σητεία – Κρήτη
e-mail: nikosbernardos@yahoo.gr

ΦΡΟΝΤΙΔΑ – Ορθοπεδικά, ιατρικά εξαρτήματα & υποδήματα, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/frontidathessaloniki/

PHARMACY 128 – Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο. Θεσσαλονίκη
https://www.pharmacy128.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.