Ηρεμία πριν την καταιγίδα; 5 παράγοντες που πρέπει να προσέξουμε αυτή την εβδομάδα, για την τιμή του Bitcoin

Η σχετική εξομάλυνση των χρηματιστηρίων παρέχει το υπόβαθρο σε μια πιο ήρεμη κατάσταση για το Bitcoin, αλλά τα επερχόμενα γεγονότα θα μπορούσαν σύντομα να αλλάξουν το κλίμα.

Το Bitcoin (BTC) ξεκινά μια νέα εβδομάδα διαπραγμάτευσης στο γνωστό μονοπάτι κάτω από τα 10.000 $. Θα παραμείνει εκεί ή όντως επέρχεται η μεταβλητότητα;
Το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο της Cointelegraph Markets δίνει πέντε παράγοντες που πιθανόν να επηρεάσουν την απόδοση της τιμής του Bitcoin τις επόμενες ημέρες.

Οι μετοχές ανακάμπτουν από τα βάσανα του coronavirus

Η έναρξη αυτής της εβδομάδας σηματοδοτεί μια σαφή αντίθεση από την περασμένη Δευτέρα. Οι ανησυχίες για τον κορωνοϊό έχουν ξεθωριάσει και μαζί με αυτό η αστάθεια στο χρηματιστήριο. Οι συνολικές συνθήκες για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) των μετοχών, παραμένουν αβέβαιες, αλλά πιο σταθερές σε σύγκριση με πριν από επτά ημέρες.

Στο πλαίσιο αυτό, το Bitcoin κατάφερε να αποφύγει ξαφνικές κινήσεις το σαββατοκύριακο και συνέχισε να κυμαίνεται στον περιορισμένο διάδρομο μεταξύ 9.200 και 9.500$. Το σημείο των 9.500$ έχει δημιουργήσει ένα σημείο εστίασης για το ζεύγος BTC/USD για πολλές εβδομάδες και η υπέρβαση της αντίστασης προς τα πάνω, έχει αποδειχθεί δύσκολο να κατακτηθεί.

Η Cointelegraph σημείωσε στο προηγούμενο Newsletter της ότι παρά τα σημάδια της «αποσύνδεσης» του Bitcoin από τις μακροοικονομικές αγορές από τον Μάρτιο, εξακολουθούν να παραμένουν ευρείες συσχετίσεις. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι, ιστορικά, το ζεύγος BTC / USD συσχετίστηκε πολύ με τον δείκτη S&P 500.

Bitcoin vs. S&P 500, διάγραμμα τριμήνου. Πηγή: Skew

Η δυσκολία εξόρυξης του Bitcoin και ο ρυθμός κατακερματισμού σταθεροποιούνται

Μια άλλη αντίθεση έρχεται με τη μορφή των βασικών στοιχείων του δικτύου του Bitcoin. Την περασμένη εβδομάδα, οι κρυπτωρύχοι προετοιμάστηκαν για τη μεγαλύτερη προσαρμογή ανοδικής δυσκολίας μέσα σε δυόμισι χρόνια. Αυτή τη φορά, οι συνθήκες είναι πολύ πιο ήρεμες, με την επόμενη προσαρμογή σε χρόνο εννέα ημερών, να είναι στο μέτριο 5,6%.

Bitcoin , μ.ο. δυσκολίας επτά ημερών, διάγραμμα διμήνου. ΠηγήBlockchain

Ομοίως, ο ρυθμός κατακερματισμού (hash rate) του Bitcoin αποκλιμακώθηκε τις τελευταίες ημέρες, παραμένοντας σε έναν μέσο όρο 105 EH /s αφού γνώρισε τα 111 EH /s μετά την προσαρμογή. Η χαλάρωση έρχεται μετά από στοιχεία που έδειξαν ότι από το halving του Μαΐου, περισσότερη δύναμη κατακερματισμού έχει ενταχθεί στο δίκτυο Bitcoin από οποιαδήποτε άλλη φορά από την έναρξη του bull run το 2017 μέχρι σήμερα.

Τα BTC options προετοιμάζονται για μαζική λήξη

Αυτή η Παρασκευή είναι για άλλη μια φορά η κρίσιμη για τα παράγωγα του Bitcoin. Όπως ανέφερε η Cointelegraph, στις 26 Ιουνίου θα λήξουν σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια options.
Τέτοια γεγονότα τείνουν να επηρεάζουν το κλίμα της τιμής του Bitcoin λίγο πριν να συμβούν. Αυτή τη φορά, η επικρατούσα διάθεση εμφανίζεται αισιόδοξη, με την πλειονότητα των options, να είναι οι επιλογές «κλήσης» που εστιάζονται στα $10.000.

Εν τω μεταξύ, ο όγκος στις προθεσμιακές αγορές Bitcoin (futures) έχει δείξει μικρά σημάδια ανοδικής τάσης τις τελευταίες ημέρες, ενώ το ανοιχτό ενδιαφέρον έχει επίσης σταματήσει.
Τα συμβόλαια απέφυγαν ένα «χάσμα» το Σαββατοκύριακο λόγω της έλλειψης αστάθειας της τιμής του Bitcoin – εάν οι αγορές ανοίξουν σε διαφορετικό σημείο από εκείνο στο οποίο έκλεισαν την προηγούμενη Παρασκευή, το ζεύγος BTC / USD τείνει να ανέβει ή να πέσει για να «γεμίσει» το χάσμα.

Bitcoin futures 3-day chart showing gap absence. Source: TradingView

Τα αποθέματα των ανταλλακτηρίων επανέρχονται σε πτωτική τάση

Η ποσότητα του Bitcoin στα ανταλλακτήρια έχει επιστρέψει στην πτωτική της τάση μετά την αύξηση του halving. Σύμφωνα με στοιχεία από τον πόρο παρακολούθησης της αλυσίδας CryptoQuant, τα αποθέματα έχουν πλέον επιστρέψει στα χαμηλά σχεδόν των δύο τελευταίων ετών.
Οι έμποροι που μεταφέρουν κεφάλαια από τα ανταλλακτήρια υποδηλώνουν την επιθυμία να τα κρατήσουν βραχυπρόθεσμα, αντί να έχουν έτοιμα προς πώληση νομίσματα σε περίπτωση αστάθειας. Από τις 21 Ιουνίου, τα πορτοφόλια των ανταλλακτηρίων είχαν 2,35 εκατομμύρια BTC. Αντίθετα, στις 13 Μαρτίου – καθώς το BTC / USD έπεσε στα 3.600$ – τα αποθεματικά έφτασαν στα υψηλά των 2,73 εκατομμυρίων BTC.

Bitcoin, απόθεμα ανταλλακτηρίων, ετήσιο διάγραμμα.. Πηγή: CQ.Live

Ούτε φόβος, ούτε ενδιαφέρον;

Όσον αφορά το θέμα των traders, φαίνεται ότι ακόμη και το συναίσθημά τους δείχνει σημάδια αργής μεταστροφής, από το πτωτικό σενάριο προς το ουδέτερο ή ακόμα καλύτερα, στο αισιόδοξο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναγνώσεις του δείκτη Crypto Fear & Greed, η διάθεση των traders, δείχνει σημάδια ανάκαμψης μετά την ανατροπή του «φόβου» για την προηγούμενη εβδομάδα.
Σε ένα γράφημα, με κλίμακα από 0 έως 100, ο δείκτης λαμβάνει υπόψη πολλούς παράγοντες για να εκτιμήσει εάν οι επενδυτές είναι πολύ ανοδικοί ή με καθοδική προδιάθεση. Η ανάγνωση της Δευτέρας, με 38/100, είναι ένα σημείο υψηλότερο από το Σαββατοκύριακο. Από το halving, το υψηλότερο σκορ για το Δείκτη ήταν 56, ενώ το 37 είναι το πιο χαμηλό.

Παγκόσμιο ενδιαφέρον αναζήτησης για το «Bitcoin» – γράφημα 3 μηνών. Πηγή: Google Trends

Ταυτόχρονα, τα δεδομένα του Google Trends δείχνουν ότι το συνολικό ενδιαφέρον για το Bitcoin είναι τώρα στο χαμηλότερο σημείο από τη συντριβή του Μαρτίου. Το φαινόμενο ήταν ήδη ορατό στα τέλη του περασμένου μήνα, καθώς το halving απομακρύνθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας.

πηγή: WILLIAM SUBERG – 22/06/2020 – https://cointelegraph.com/news/calm-before-the-storm-5-bitcoin-price-factors-to-watch-this-week


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΦΡΟΝΤΙΔΑ – Ορθοπεδικά, ιατρικά εξαρτήματα & υποδήματα, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/frontidathessaloniki/

SexWeLove -μεγάλο διαδικτυακό κατάστημα ερωτικών ειδών με έδρα την Ιρλανδία https://sexwelove.com

Nuciya- online κατάστημα βιολογικών και φυσικών προϊόντων ομορφιάς
https://www.nuciya.com


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.