Γράφημα Glassnode.. Το 83% των διευθύνσεων bitcoin είναι κερδοφόρες

Ένα γράφημα της Glassnode αποκαλύπτει ότι αυτή τη στιγμή, περίπου το 83% των διευθύνσεων bitcoin, είναι κερδοφόρες. Αυτό το γράφημα εξετάζει τα BTC που διατηρούνται σε δημόσιες διευθύνσεις και συγκρίνει την τιμή τους όταν παραλήφθηκαν με την τρέχουσα.

Από τον Δεκέμβριο του 2018 έως τον Μάρτιο του 2019, το ποσοστό αυτό ήταν μικρότερο από 50%, επομένως λιγότερες από τις μισές διευθύνσεις ήταν κερδοφόρες. Εκείνη την εποχή, η τιμή ήταν κάτω από τα 7.000$, αλλά μέχρι τα μέσα Μαΐου του 2019, η τιμή ήταν πάνω από τα 7.000$, με πάνω από το 50% των διευθύνσεων να εμφανίζουν κέρδη.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, όταν η τιμή ξεπέρασε τα 12.000$, οι διευθύνσεις με κέρδη υπερέβησαν το 80% και παρέμειναν σε θετικά επίπεδα ακόμη και μετά την πτώση του Αυγούστου.
Από τότε, το ποσοστό αυτό παρέμενε πάντα πάνω από το 50%, μέχρι την κατάρρευση στα μέσα Μαρτίου του 2020, όταν για μερικές ημέρες ήταν και πάλι κάτω από αυτό το όριο. Στη συνέχεια, όμως η τιμή αυξήθηκε και τώρα το ποσοστό αυτό είναι πίσω πάνω από 80%.

Αυτό σημαίνει ότι το 80% των διευθύνσεων που κατέχουν BTC τα έχουν λάβει σε χαμηλότερη τιμή από την τρέχουσα.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το BTC που ελήφθη σε μια διεύθυνση αντιπροσωπεύει μια αγορά, καθώς μπορεί απλώς να είναι μια μεταφορά από μια διεύθυνση σε μια άλλη ιδιοκτησία του ίδιου προσώπου, ή μπορεί να ήταν πληρωμές για αγαθά, εργασία ή υπηρεσίες.

Ωστόσο, το γεγονός ότι αυτό το ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο από το 50% οδηγεί στην υπόθεση ότι τα περισσότερα άτομα που έχουν αγοράσει bitcoin και εξακολουθούν να τα κατέχουν, έχουν επίσης κέρδος.

Επιπλέον, το υψηλότερο ποσοστό κερδοφόρων διευθύνσεων φέτος, σχεδόν 90%, σημειώθηκε την 1η Ιουνίου, όταν η τιμή του bitcoin αυξήθηκε πάνω από τα 10.000$.

Αυτό υποδηλώνει ότι σε περίπτωση που η τιμή θα ξεπερνούσε και πάλι τα 10.000$, η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που αγόρασαν bitcoin θα είχαν κέρδος.

Το υψηλότερο ποσοστό μετά την κατάρρευση στις αρχές του 2018, σημειώθηκε στις 26 Ιουνίου 2019, όταν το ποσοστό κερδοφόρων διευθύνσεων αυξήθηκε στο 95%, όταν η τιμή του BTC ξεπέρασε τα 13.000$.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με την Chainalysis, τα περισσότερα BTC ανήκουν σε άτομα που τα κρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, δηλαδή ως μακροπρόθεσμη επένδυση, και αυτό εξηγεί εν μέρει γιατί, όποτε η τιμή αυξάνεται σημαντικά, οι περισσότερες διευθύνσεις αποφέρουν κέρδη.

Πάνω από το 60% όλων των bitcoin που κυκλοφορούν, φυλάσσονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ μόνο το 19% διαπραγματεύεται καθημερινά σε ανταλλακτήρια.

Προφανώς, όσοι αγόρασαν BTC κατά τη διάρκεια της κερδοσκοπικής φούσκας στο τέλος του 2017, όταν η τιμή έφτασε τα 20.000$, εξακολουθούν να καταγράφουν τεράστια απώλεια, αλλά είναι πιθανό ότι ένα σημαντικό μέρος από αυτούς, έχουν ήδη πουλήσει το bitcoin που αγόρασαν εκείνη τη στιγμή.

πηγή: Marco Cavicchioli – 24/06/2020 – https://en.cryptonomist.ch/2020/06/24/bitcoin-addresses-profit/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ – Εταιρεία γρανιτών και μαρμάρου. Κατασκευή & τοποθέτηση κάθε φυσικού και χαλαζιακού πετρώματος, Μαρούσι – Αθήνα
https://www.marmara.gr/

HostChefs – Web Hosting & Design Services, Bόλος
https://hostchefs.eu/

KERNEL IT SOLUTIONS – Information Technology Solutions and Services
Αεροδρομίου 22, Σύρος
http://www.kernelit.gr


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.