Max Keizer: Μην διαμαρτύρεστε, αγοράστε Bitcoin

Το Bitcoin είναι η καλύτερη στρατηγική εξόδου από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία COVID-19, δηλώνει ο δημοφιλής παρουσιαστής Max Keizer. Oι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στους δρόμους δεν αποδίδουν, υποστηρίζει. Tο Bitcoin είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για τους Αμερικανούς να ενδυναμωθούν.

Στην τελευταία εκπομπή του, Keizer Report, στο κανάλι RT,  την Τρίτη, ο Keizer έδωσε την δική του εκτίμηση της τρέχουσας κοινωνικοοικονομικής κατάστασης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι διαμαρτυρίες «δεν κάνουν τίποτα» σε σύγκριση με την αγορά Bitcoin

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει επιδεινώσει την ανισότητα χάρη στην απάντησή της στην κρίση του COVID-19, υποστήριξε ο ίδιος και ο συν-οικοδεσπότης του στην εκπομπή, Stacy Herbert. Οι διαμαρτυρίες για τον George Floyd οφείλονται εξίσου στην οικονομική όσο και την αστυνομική καταπίεση. Δύο γνωστοί ένοχοι – το Cantillion Effect και το «interest rate apartheid» – ευθύνονται για τον δημόσιο θυμό.

Το πρώτο αναφέρεται στην εκτύπωση χρημάτων που βάζει τον πλούτο στα χέρια εκείνων που βρίσκονται πλησιέστερα στην πηγή, ενώ οι φτωχοί θα πληρώνουν συνέχεια περισσότερα για να το δανειστούν. 
Αντίθετα, τα δάνεια προς τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις είναι δωρεάν ή ακόμη και επιδοτούνται, που σημαίνει ότι στην ουσία πληρώνονται για να δανειστούν χρήματα.

«Η Μαύρη Αμερική δεν θα είναι ποτέ ίση με τη λευκή Αμερική. Δεν θα υπάρχει ποτέ δικαιοσύνη στη λευκή Αμερική», είπε ο Keizer.

Το μόνο πράγμα που μπορείτε να ελπίζετε είναι η ατομική κυριαρχία και ο μόνος τρόπος για να φτάσετε εκεί είναι μέσω της εξοικονόμησης σε Bitcoin. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε εκεί.

Ως χρήματα που ούτε ελέγχονται από καμία κεντρική αρχή, ούτε μπορούν να υποτιμηθούν από μια κεντρική τράπεζα, το Bitcoin αποτελεί αναμφισβήτητα τον πιο άνετο τρόπο για έξοδο από το άνισο σύστημα fiat .

Για τον Keizer, όσοι παίρνουν μέρος σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη μνήμη του Floyd αγνοούν την πραγματικότητα της κατάστασης. Για να επηρεάσουν πραγματικά και να φέρουν αλλαγή, πρέπει να ανακτήσουν την οικονομική τους κυριαρχία.
«Το να σπάσεις ένα άγαλμα δεν θα φέρει αποτέλεσμα, η πορεία στο δρόμο δεν θα αποδώσει κάτι, το να εκλέγεις ανθρώπους που νομίζεις ότι θα σε βοηθήσουν ώστε εσύ να μην χρειαστεί να κάνεις τίποτα, δεν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.. κανένα από αυτά δεν λειτουργεί», υποστήριξε.

Σας λέω -ως λευκός Boomer, καριερίστας της Wall Street- ότι θα γελούσα με αυτά, όπως θα έκαναν και οι όμοιοι μου – δεν θα έχουν αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, η εκμπομπή του Keizer προσπάθησε να ρίξει φως στο μέλλον της οικονομικής πολιτικής της Fed. Σύμφωνα με τον επισκέπτη Stephen Roach, οικονομολόγο του Yale, ο COVID-19 έχει «καταραστεί» τη θέση της ομοσπονδιακής τράπεζας για πάντα.

Ο Roach υποστηρίζει ότι λόγω της ενίσχυσης της οικονομίας, από τα χρηματιστήρια έως την αγορά ομολόγων, ο αδιανόητος ισολογισμός της Fed δεν θα συρρικνωθεί ποτέ. Το 2008, ανέφερε, ο ισολογισμός ανήλθε στα 800 δισεκατομμύρια δολάρια και ήταν καταδικασμένος ακόμη και πριν από την πανδημία.

«Τώρα η Fed κατέχει τη χρηματιστηριακή αγορά, την αγορά muni, την αγορά εταιρικών ομολόγων, την αγορά ανεπιθύμητων ομολόγων, την αγορά CLO και με πληρεξούσιο την αγορά κατοικίας και το χρηματιστήριο», είπε.

Ποτέ δεν πρόκειται να εξαντλήσουν αυτόν τον ισολογισμό – κατέχουν αυτές τις αγορές αλλά τη στιγμή που θα απομακρυνθούν, η συντριβή τους θα είναι γρηγορότερη και πιο δυνατή από ποτέ.

Fed balance sheet as of June 15, 2020. Source: Federal Reserve

Η κυριότητα της Fed για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ κυμαίνεται τώρα στο 30%, με τον Keizer να προτείνει ότι η περαιτέρω διεύρυνση θα οδηγήσει τη χώρα όλο και πιο κοντά σε μια φεουδαρχική κατάσταση, μεσαιωνικού στυλ, στην οποία η ελίτ κατέχει τα πάντα και οι απλοί πολίτες ζουν χωρίς καμία δύναμη.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/it-does-nothing-buy-bitcoin-dont-protest-says-max-keiser


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

OXYZEN YACHTING -Your expert for tailor – Made superyacht charters, sales and management https://oxyzenyachting.com/

DELTA STROM -Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας https://deltastrom.com/

ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ -Εταιρεία γρανιτών και μαρμάρου. Κατασκευή & τοποθέτηση κάθε φυσικού και χαλαζιακού πετρώματος https://www.marmara.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.