Η έρευνα της FCA αποκαλύπτει δύο εκατομμύρια κατόχους κρύπτο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σύμφωνα με την έρευνα για τα κρυπτονομίσματα της FCA, υπάρχουν 2,6 εκατομμύρια άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν αγοράσει κρυπτονομίσματα.

Αυτή είναι η έρευνα για τους καταναλωτές Cryptoasset 2020 που δημοσιεύτηκε σήμερα στον επίσημο ιστότοπο της Αρχής Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA), της ρυθμιστικής αρχής των χρηματοπιστωτικών αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η έκθεση είναι πολύ εμπεριστατωμένη και έχει συνταχθεί από τους Rebecca English, Gergana Tomova και Joseph Levene.

Η έρευνα ανατέθηκε από την FCA για να λάβει πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος της αγοράς κρυπτονομισμάτων και να εντοπίσει πιθανές ζημιές. Στην πραγματικότητα, μια πρώτη έρευνα πραγματοποιήθηκε ήδη από τον Μάρτιο του 2019, αλλά σε ένα πιο περιορισμένο δείγμα.
Η έρευνα του 2020 παρουσιάζεται ως ποσοτική έρευνα παρακολούθησης για ένα μεγαλύτερο δείγμα κατόχων κρυπτονομισμάτων, και ιδίως για μεταβιβάσιμα αλλά μη ρυθμιζόμενα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο, όπως bitcoin (BTC), Ether (ETH) και Ripple (XRP).

Το αποτέλεσμα ήταν η εκτιμώμενη παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο περίπου 2,6 εκατομμυρίων Βρετανών που τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους αγόρασαν κάποια κρυπτονομίσματα ή tokens, εκ των οποίων τα 1,9 εκατομμύρια εξακολουθούν να τα κατέχουν. Αυτό αντιπροσωπεύει το 3,86% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας, μια στατιστικά σημαντική αύξηση από το 3% που καταγράφηκε πέρυσι.

Επιπλέον, το 75% από αυτούς κατέχουν κρυπτονομίσματα αξίας τουλάχιστον 1.000£ και το 83% ισχυρίζεται ότι τα έχει αποκτήσει μέσω ξένων ανταλλακτηρίων.

Εκτός από τους bitcoiners, το ποσοστό των ατόμων που ισχυρίζονται ότι έχουν ακούσει για κρυπτονομίσματα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά, από το 42% σε 73%. Με άλλα λόγια, σχεδόν τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες, απάντησαν θετικά σε αυτήν την ερώτηση.

Σύμφωνα με την FCA, το επίπεδο γνώσης και κατανόησης των πιθανών κινδύνων είναι κατά μέσο όρο υψηλό μεταξύ των κατόχων κρυπτονομισμάτων, αν και εξακολουθεί να υπάρχει το 11% που πιστεύει λανθασμένα ότι τα κρυπτονομίσματα καλύπτονται από μέτρα προστασίας των καταναλωτών.

Για παράδειγμα, η έρευνα αποκάλυψε ότι ο πιο κοινός λόγος για τον οποίο οι Βρετανοί αγοράζουν κρυπτονομίσματα, είναι για να ποντάρουν σε μια πιθανή αύξηση της αξίας τους, με πλήρη επίγνωση του κινδύνου και της αστάθειας.

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο, είναι οι απαντήσεις που δόθηκαν στην ερώτηση σχετικά με την αναμενόμενη διάρκεια των κρυπτονομισμάτων στο χαρτοφυλάκιο τους.

Η πιο συνηθισμένη απάντηση ήταν «Δεν ξέρω», από το 37% των ερωτηθέντων, αλλά στη δεύτερη θέση ήταν «5 ετών και άνω» από το 32%. Στην τρίτη θέση, αλλά αρκετά πίσω, ήταν «3 ή 4 χρόνια», από το 9% των ερωτηθέντων. Συνολικά, μόνο το 15% απάντησε ότι δεν ήθελαν να τα κρατήσουν για περισσότερο από 12 μήνες.

Ως εκ τούτου, φαίνεται πιθανό ότι μόνο μια μικρή μειονότητα αυτών των 1,9 εκατομμυρίων ερωτηθέντων είναι traders, ενώ η συντριπτική πλειονότητα είναι μακροχρόνια κάτοχοι.

πηγή: Marco Cavicchioli – 30/06/2020 – https://en.cryptonomist.ch/2020/06/30/fca-research-crypto-holders-uk/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

APEIROS CHORA – ξενώνας, Κάτω Πεδινά, Κεντρικό Ζαγόρι Ιωαννίνων
Hotel – genuine Zagori mansion, Kato pedina central Zagori – Greece
https://apeiroschora.gr/

GRANDMA VASILIKI – Κυκλαδίτικος ξενώνας, Χώρα της Ίου
https://grandma-vasiliki.business.site/

MACWAY – Κατασκευή ιστοσελίδων, τεχνική υποστήριξη για υπολογιστές Macintosh, Άγιος Δημήτριος – Αττική
https://macway.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.