Το Bitcoin ως εργαλείο για την καταπολέμηση αυταρχικών καθεστώτων

Ο Sergei Guriev, καθηγητής Οικονομικών στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού και επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε πώς το Bitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την καταπολέμηση αυταρχικών καθεστώτων παρά το γεγονός ότι -όπως ο ίδιος λέει- «δεν έχει θεμελιώδη κοινωνική αξία».

Σε αντίθεση με τα νομίσματα fiat, η αγοραστική δύναμη του Bitcoin δεν υποστηρίζεται από κανένα ίδρυμα. Γι ‘αυτό, σύμφωνα με τον Guriev, «το Bitcoin είναι ένα απλώς κερδοσκοπικό μέσο χωρίς καμία θεμελιώδη αξία».  Τόνισε επίσης ότι, σε αντίθεση με τις μετοχές μιας εταιρείας, το Bitcoin δεν παράγει, ούτε υπόσχεται να παράγει ταμειακές ροές.

Το Bitcoin δεν παράγει τίποτα πρόσθετης αξίας. Η αξία του εξαρτάται μόνο από την ευχαρίστηση όλων των μερών να το χρησιμοποιούν ως μέσο ανταλλαγής.

Ωστόσο, ο Guriev αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο του Bitcoin στα αυταρχικά καθεστώτα. Σε χώρες όπως η Ρωσία, χρησιμοποιείται ως πολύτιμο εργαλείο για να υποστηρίξεις την αντίθεση σου ανώνυμα. «Η ρωσική κυβέρνηση διασφαλίζει ότι όσοι μπορούν να εκφράσουν -έστω ανώνυμα- αντίθετη άποψη, παρενοχλούνται ή διώκονται κατά κάποιο τρόπο», επεσήμανε.

O Sergei Guriev, ήταν ο επικεφαλής οικονομολόγος της 
Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης  από το 2016 ως το 2019.

Ο ίδιος ο Guriev άφησε το 2013 τη Ρωσία για να αποφύγει την παρενόχληση από τις ρωσικές αρχές, αφού υποστήριξε ανοιχτά την αντίθεσή του στο καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η ανωνυμία, αλλά και η ανεξαρτησία που μπορεί να σου δώσει το Bitcoin είναι, σύμφωνα με τον Ρώσο οικονομολόγο, ο κύριος λόγος για τον οποίο η Ρωσία πρόκειται να εκδώσει νόμο που θα καταργήσει τα ψηφιακά νομίσματα στη χώρα. Όπως υποστήριξε, στη συνέντευξή του:

Τα ανώνυμα εργαλεία συγκέντρωσης χρημάτων, όπως τα ψηφιακά νομίσματα, είναι ο εχθρός του ρωσικού κράτους.

Πηγή : https://cointelegraph.com/news/bitcoin-as-a-tool-to-fight-authoritarian-regimes-vladimir-putin-critic-explains


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

APEIROS CHORA -Hotel – genuine Zagori mansion https://apeiroschora.gr/

MACWAY -Κατασκευή ιστοσελίδων, τεχνική υποστήριξη για υπολογιστές Macintosh https://macway.gr/

MOTH AND ROSE TATTOO -Τατουάζ & piercing http://mothandrosetattoo.com/index.html


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.