Βραβεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Blockchain for Social Good”

Η ολλανδική startup WordProof έλαβε 1 εκατομμύριο ευρώ ως βραβείο στον διαγωνισμό «Blockchain for Social Good», απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο στόχος αυτού του διαγωνισμού ήταν να αναπτυχθούν έργα βασισμένα σε blockchain που θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνική αλλαγή. Το WordProof κέρδισε το βραβείο παρουσιάζοντας το καλύτερο έργο από άποψη ποιότητας περιεχομένου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από το Timestamp Ecosystem, ένα πρόσθετο για το WordPress CMS.

Η τεχνολογία του WordProof καθιστά τις πληροφορίες αυθεντικές και επαληθεύσιμες. Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί η αυθεντικότητα και η αλήθεια των ειδήσεων.
Επιπλέον, η χρονική σήμανση επιτρέπει στους χρήστες να επαληθεύουν τις αλλαγές. Η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσθέσει νέα αξία στο έργο. Ο ιδρυτής του WordProof, Sebastiaan van der Lans, είναι πεπεισμένος για αυτό:

«Με την αναγνώριση και την οικονομική υποστήριξη από την Ευρώπη, μπορούμε να αναπτύξουμε το Timestamp Ecosystem με υψηλότερο ρυθμό και να κάνουμε το WordProof να αναπτυχθεί ακόμη πιο γρήγορα ως εταιρεία. Αυτό θα επιτρέψει στην Ευρώπη να καθορίσει το πρότυπο για ένα αξιόπιστο Διαδίκτυο για τους καταναλωτές και τους οργανισμούς».

Αυτή είναι μια μεγάλη επιτυχία για την εταιρεία, μόνο ένα χρόνο μετά την ίδρυση της. Τώρα το WordProof σκοπεύει να προχωρήσει με το έργο, καθιστώντας το ακόμη πιο φιλόδοξο. Στην πραγματικότητα, το πρόσθετο έχει ήδη μια υπόθεση χρήσης, αυτή του DPG Media (ενός ολλανδικού εκδοτικού οίκου) που χρησιμοποίησε τη χρονική σήμανση για τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας του Indebuurt.

Όπως εξηγεί ο ιδρυτής της:

«Περιμένουμε από τις μηχανές αναζήτησης και τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων να αναγνωρίσουν ότι η DPG διεκδίκησε την ιδιοκτησία των άρθρων της μέσω χρονικών σημείων. Οι επισκέπτες που κάνουν αναζήτηση στον ιστό, μπορούν να δουν τις εκδόσεις DPG στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης και όχι μια άλλη πλατφόρμα που τυχαίνει να είναι μεγαλύτερη από τον τοπικό ιστότοπο».

Φαίνεται ότι οι μηχανές αναζήτησης ανταμείβουν την απόδειξη της αυθεντικότητας του περιεχομένου, αντικατοπτρίζοντας πλήρως το όραμα του WordProof: την καταπολέμηση των ψεύτικων ειδήσεων και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας στο Διαδίκτυο. Το Timestamp Ecosystem είναι μέρος αυτού του έργου.

Το WordProof, αφού έλαβε οικονομική υποστήριξη από το Block.one, την εταιρεία πίσω από το blockchain της EOS, μπορεί τώρα να συνεχίσει την αποστολή του με ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

οι νικητεσ των αλλων κατηγοριων

Στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχαν 176 υποψήφιοι από 43 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 19 από χώρες εκτός Ευρώπης. Υπήρχαν 5 εκατομμύρια ευρώ για βραβεία, 1 εκατομμύριο για καθεμία από τις πέντε κατηγορίες του διαγωνισμού.

Μετά από μια αρχική αξιολόγηση, μόνο 23 έργα προσκλήθηκαν στην τελική ακρόαση από μια κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Τελικά, έξι έργα κέρδισαν το βραβείο αντί για τα αρχικά προβλεπόμενα πέντε, καθώς υπήρχε και μία ισοβαθμία.

Αυτή είναι η λίστα των νικητών:

  • Ποιότητα περιεχομένου: WordProof με το έργο Timestamp Ecosystem.
  • Ιχνηλασιμότητα και δίκαιο εμπόριο: PPP με το έργο Proof Points, το οποίο επιτρέπει στις εταιρείες να αποδείξουν τον κοινωνικό αντίκτυπο της αλυσίδας εφοδιασμού τους.
  • Οικονομική ένταξη: GMeRitS, ένα πανεπιστημιακό έργο που πειραματίζεται με εναλλακτικές οικονομικές δομές που μπορούν να συμβάλουν στη χρηματοοικονομική ένταξη.
  • Βοήθεια και φιλανθρωπία: OXBBU, ένα γαλλο-ιρλανδικό έργο που αναπτύσσει ένα αποκεντρωμένο μοντέλο για τη μεταφορά διεθνούς βοήθειας σε προβληματικές περιοχές.
  • Αποκεντρωμένη κυκλική οικονομία: CKH2020, γαλλική πλατφόρμα που επιλύει διαφορές ηλεκτρονικού εμπορίου
  • Ενέργεια: Prosume, μια πλατφόρμα DLT που είναι μια ψηφιακή αγορά ανταλλαγής ενέργειας.

Blockchain για την ΑΝαπτυξη

Για την Ευρωπαία Επίτροπο Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Παιδείας και Νεολαίας, Maria Gabriel, τα έργα που διαγωνίστηκαν δείχνουν πόσο καλά μπορεί να επιτύχει η blockchain:

«Συγχαίρω θερμά όλους τους νικητές. Οι προτεινόμενες λύσεις δείχνουν πώς η blockchain μπορεί να δημιουργήσει θετική κοινωνική αλλαγή, υποστηρίζοντας το δίκαιο εμπόριο, αυξάνοντας τη διαφάνεια στις διαδικασίες παραγωγής και το ηλεκτρονικό εμπόριο και συμβάλλοντας στη χρηματοοικονομική ένταξη διερευνώντας αποκεντρωμένες οικονομικές δομές. Ελπίζω ότι αυτό το βραβείο μπορεί να βοηθήσει στην αναβάθμιση αυτών των εξαιρετικών ιδεών και να εμπνεύσει πολλές άλλες καινοτομίες ».

Η ίδια έννοια εκφράστηκε επίσης από τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton:

«Η συμμετοχή 43 χωρών στο διαγωνισμό για το Βραβείο Blockchains for Social Good μας έδειξε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τοπικές και παγκόσμιες προκλήσεις με την τεχνολογία blockchain που προσφέρει αποκεντρωμένες, αξιόπιστες και διαφανείς λύσεις. Η Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίσει πλήρως και να υποστηρίξει τις ευρωπαϊκές τεχνολογικές καινοτομίες για να αντιμετωπίσει τόσο τις βιομηχανικές όσο και τις προκλήσεις της αειφορίας».

πηγή: 01/07/2020 – https://en.cryptonomist.ch/2020/07/01/blockchain-for-social-good-wordproof/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

WEST CITY – Ενημερωτικός site & επαγγελματικός οδηγός για τη περιοχή της δυτικής Αχαΐας. https://westcity.gr/

MACWAY – Κατασκευή ιστοσελίδων, τεχνική υποστήριξη για υπολογιστές Macintosh, Αγιος Δημήτριος – Αττική
https://macway.gr/

GRANDMA VASILIKI –Κυκλαδίτικος ξενώνας, Χώρα της Ίου
https://grandma-vasiliki.business.site/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.