Τα ευκολότερα κρύπτο για εξόρυξη

Ορισμένα κρυπτονομίσματα είναι ευκολότερα και φθηνότερα στην εξόρυξη από άλλα.

Η γέννηση των κρυπτονομισμάτων εισήγαγε μεταξύ άλλων την έννοια της εξόρυξης, χάρη στο πρωτόκολλο συναίνεσης PoW, το λεγόμενο Proof of Work, καθότι πρέπει να παρασχεθεί απόδειξη ότι ένα πρόβλημα έχει επιλυθεί και ότι καταναλώθηκε μια ορισμένη ποσότητα ενέργειας για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. .

Η υπολογιστική ισχύς, στην περίπτωση αυτή, παρέχεται από επεξεργαστές υπολογιστών που μπορούν να είναι είτε CPU (Central Processing Units) είτε GPUs (Graphics Processing Units), δηλαδή κάρτες γραφικών που έχουν αποδειχθεί ότι είναι τρομερές για αλγόριθμους εξόρυξης.

Επιπλέον, υπάρχουν ακόμα ειδικά κατασκευασμένα μηχανήματα που ονομάζονται ASICs, αλλά δεν είναι ευπρόσδεκτα από τις περισσότερες κοινότητες κρυπτονομισμάτων, επειδή σκοπός τους είναι να χρησιμοποιήσουν την υπολογιστική τους ισχύ για την απόκτηση κερδών και όχι για την υποστήριξη του δικτύου.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια πραγματική αγορά με φάρμες εξόρυξης, οπότε αν το «κρυπτωρυχείο» δεν αποδίδει πάνω από μια συγκεκριμένη τιμή, τότε οι «κρυπτωρύχοι» κλείνουν τα μηχανήματα περιμένοντας ευνοϊκότερους καιρούς.

Τέλος πάντων, σε αυτό το άρθρο θέλουμε να μιλήσουμε για τους μικρούς κρυπτωρύχους ή για εκείνους που έχουν αρκετή αχρησιμοποίητη ισχύ και έτσι, στην περίπτωση αυτή, ως οριακή δραστηριότητα, μπορούν να βιώσουν προσωπικά πώς λειτουργεί η εξόρυξη.

Πριν μπούμε σε αυτά τα εικονικά ορυχεία, είναι συνετό να έχουμε κατά νου μερικούς παράγοντες:

  • Το hardware με το οποίο θέλουμε να κάνουμε εξόρυξη, CPU ή GPU. Στην περίπτωση των GPU, πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ κάρτας AMD ή Nvidia.
  • Αξιολογούμε τι πρέπει να εξορύξουμε για να επιτύχουμε κέρδος βραχυπρόθεσμα.
  • Αξιολογούμε τι πρέπει να εξορύξουμε για να επιτύχουμε κέρδος μακροπρόθεσμα, άρα να συσσωρεύσουμε ένα συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα.

ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ crypto ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟΡΥΞΟΥΜΕ

Για να μάθετε ποιο crypto πρέπει να εξορύξετε υπάρχουν ευτυχώς αρκετές διαδικτυακές πλατφόρμες που σας επιτρέπουν να εκτιμήσετε κατά προσέγγιση το ποσό που μπορεί να αποκτηθεί από ένα δεδομένο κρυπτονόμισμα, για παράδειγμα ένας από αυτούς τους ιστότοπους είναι το What to Mine.

Αλλά ποια κρυπτονομίσματα είναι η πιο εύκολα στην εξόρυξη και ποια έχουν ενδιαφέρουσα αναλογία κόστους / κέρδους; Σίγουρα αυτή δεν είναι μια απλή απάντηση, επειδή όλα τα κρυπτονομίσματα απαιτούν μία ελάχιστη έστω διαμόρφωση.

Πρέπει επίσης να αποφασίσετε αν θα κάνετε να κάνετε δική σας εξόρυξη ή με συμμετοχή σε pool. Στην τελευταία περίπτωση, πρέπει να εισαγάγετε τις παραμέτρους του pool.

Αυτό που μπορούμε όμως να κάνουμε είναι να προσδιορίσουμε ποια κρυπτονομίσματα είναι τα καλύτερα.

Βραχυπρόθεσμα, το Zcoin (XZC) φαίνεται να είναι μια καλή επιλογή, καθώς παρέχει όλες τις οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εξόρυξης ανάλογα με το hardware που διαθέτετε.

Αν θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την CPU μας, τότε η εξαιρετική λύση είναι αναμφίβολα το Monero (XMR).

Τέλος, αν ο στόχος σας είναι η κερδοφορία μακροπρόθεσμα, τα καλύτερα είναι τα Bitcoin (BTC) και Ethereum (ETH). Σχετικά με το τελευταίο, ωστόσο, θα πρέπει να προστεθεί ότι με την έλευση του PoS (Proof of Stake) θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά την αξία του.

πηγή: Alfredo de Candia – 2/07/2020 – https://en.cryptonomist.ch/2020/07/02/easiest-cryptocurrencies-to-mine/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

CUT & STYLE – Κομμωτήριο, περιποίηση μαλλιών, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/CUT-STYLE-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%86%CE%B7-1613700915516016/

INNOVIEW – Hosting – Domain Names – SSL – BULK SMS – NEWSLETTER, Αιγάλεω, https://www.innoview.gr

FEEL YOUR HOME – Εταιρεία χονδρικού και λιανικού εμπορίου ειδών σπιτιού, Ταύρος – Αθήνα
https://feelyourhome.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.