Ανακαλύφθηκαν 11 τρισ. δολάρια σε 84 εκατομμύρια Offshore τραπεζικούς λογαριασμούς

Κυβερνήσεις από σχεδόν 100 χώρες μοιράζονται πληροφορίες υπεράκτιων τραπεζικών λογαριασμών, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή. Η «αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών» οδήγησε στην αποκάλυψη 10 τρισεκατομμυρίων ευρώ (περίπου 11 τρισεκατομμύρια δολάρια) σε υπεράκτια περιουσιακά στοιχεία μοιρασμένα σε 84 εκατομμύρια τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δήλωσε την Τρίτη ότι η διεθνής κοινότητα συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο ενάντια στην υπεράκτια φοροδιαφυγή. Η ομάδα αποκάλυψε:

Σχεδόν 100 χώρες πραγματοποίησαν αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών το 2019, επιτρέποντας στις φορολογικές αρχές τους να λάβουν δεδομένα για 84 εκατομμύρια χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς που διατηρούσαν σε υπεράκτιες χώρες οι κάτοχοί τους που αντιστοιχούν συνολικά σε περιουσιακά στοιχεία αξίας 10 τρισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι κυβερνήσεις άρχισαν να μοιράζονται πληροφορίες υπεράκτιων τραπεζών το 2018, σημείωσε ο ΟΟΣΑ, προσθέτοντας ότι πληροφορίες για 47 εκατομμύρια τραπεζικούς λογαριασμούς ανταλλάχθηκαν εκείνη τη χρονιά, που αντιπροσωπεύουν 5 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Η σημαντική αύξηση από τα 5 τρισεκατομμύρια στα 10 τρισεκατομμύρια ευρώ φέτος, «πηγάζει από την αύξηση του αριθμού των κρατών που ανταλλάσσουν πληροφορίες καθώς και από ένα ευρύτερο πεδίο ανταλλαγής πληροφοριών», εξήγησε ο διεθνής οργανισμός που εδρεύει στο Παρίσι.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, Angel Gurría, πιστεύει ότι «Η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών είναι ένας παράγοντας που αλλάζει το παιχνίδι», προσθέτοντας ότι «Η ανακάλυψη των μέχρι τώρα κρυφών λογαριασμών χάρη στην αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, έχει και θα οδηγήσει σε δισεκατομμύρια επιπλέον φορολογικά έσοδα».

Το Tax Justice Network εκτιμά ότι οι κυβερνήσεις χάνουν 189 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από τα 21-32 τρισεκατομμύρια δολάρια ιδιωτικού πλούτου, που είναι κρυμμένα σε υπεράκτιους λογαριασμούς ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εκτιμά ότι η φοροδιαφυγή είναι περίπου 12 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην έκδοση του Ιουνίου του Crypto Research Report παρατίθενται οι «υπεράκτιες καταθέσεις» ως μέρος των κύριων περιπτώσεων χρήσης κρυπτονομισμάτων, επαναλαμβάνοντας το εύρημα που περιγράφει μια έκθεση που εκπόνησε ο Όμιλος Satis. Η έκθεση Satis εκτιμά:

Τα κρυπτονομίσματα θα διεισδύσουν περίπου στο 91% του χώρου των υπεράκτιων καταθέσεων μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Ο όμιλος Satis, υπολόγισε περαιτέρω ότι ο χώρος των καταθέσεων σε υπεράκτιες τράπεζες, θα αυξηθεί «λόγω των ελέγχων κεφαλαίου, του χρέους των κρατών, της μη δημοφιλούς δημοσιονομικής πολιτικής και της υποβάθμισης των εθνικών νομισμάτων fiat».

πηγή: Kevin Helms – 02/07/2020 – https://news.bitcoin.com/11-trillion-offshore-assets-100-countries-84-million-bank-accounts/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

APEIROS CHORA – Ξενώνας, Κάτω πεδινά, Ζαγόρι Ιωαννίνων
Hotel – genuine Zagori mansion – Kato pedina central Zagori – Greece
https://apeiroschora.gr/

GRANDMA VASILIKI – Κυκλαδίτικος ξενώνας, Χώρα της Ίου
https://grandma-vasiliki.business.site/

OXYZEN YACHTING – Your expert for tailor – Made superyacht charters, sales and management, Nicosia – Cyprus.
Οι ειδικοί για εξατομικευμένους ναυλωτές, για πωλήσεις και διαχείριση superyacht. Λευκωσία, Κύπρος
https://oxyzenyachting.com/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.