Τα κορυφαία ανταλλακτήρια κερδίζουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από επιλογές υψηλότερου κινδύνου

Μια νέα έκθεση από το CryptoCompare διαπιστώνει ότι τα κορυφαία ανταλλακτήρια αποκτούν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Ωστόσο, ο χώρος γενικώς απέχει πολύ από το να θεωρείται χωρίς ρίσκο. Χαρακτηριστικά, μόνο το 15% των ανταλλακτηρίων ισχυρίζεται ότι διατηρεί το 95% των κεφαλαίων των χρηστών του σε ψυχρά πορτοφόλια.

Τα κορυφαία ανταλλακτήρια πιέζουν εκτός αγοράς τα μικρότερα, σύμφωνα με νέα έκθεση της CryptoCompare. Στην μηνιαία έκθεση για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων, που δημοσιεύτηκε σήμερα, η εταιρεία ανάλυσης CryptoCompare διαπίστωσε ότι τα ανταλλακτήρια χαμηλότερου επιπέδου, όπως τα Coinhub και Bitexbook, συνεχίζουν να συμπιέζονται από τα κορυφαία, όπως τα Binance και Coinbase.

Τα ανταλλακτήρια κορυφαίου επιπέδου – εκείνα με το χαμηλότερο ρίσκο για τους traders (τα ανταλλακτήρια βαθμολογούνται με παράγοντες όπως η ασφάλεια, η εξασφάλιση των κεφαλαίων και η ποιότητα της αγοράς) – έχουν αυξήσει το μερίδιο αγοράς τους τους τελευταίους εννέα μήνες, σύμφωνα με την έκθεση.

«Η αύξηση του χάσματος στον όγκο των συναλλαγών μεταξύ των ανταλλακτηρίων υψηλής βαθμίδας και εκείνων χαμηλότερης βαθμίδας, μπορεί να αποτελεί ένδειξη μιας πιο ώριμης αγοράς. Αντικατοπτρίζει επίσης το γεγονός ότι τα περισσότερα ανταλλακτήρια κατατάσσονται τώρα στην υψηλότερη κατηγορία λόγω των νεοεισερχόμενων χρηστών στην αγορά και των βελτιώσεων στη λειτουργία τους» δήλωσε στο Decrypt, ο Κωνσταντίνος Τσαβλίρης, επικεφαλής της έρευνας στο CryptoCompare.

Η CryptoCompare έδωσε την κορυφαία διάκριση, βαθμού «AA», σε δύο μόνο ανταλλακτήρια: τα Gemini και Coinbase. Μεταξύ αυτών που αναφέρονται στην επόμενη βαθμίδα αξιολόγησης «A», είναι τα Binance, Kraken και Bitifinex.

Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2019, τα κορυφαία ανταλλακτήρια- τα κορυφαία 68 από τα 165 της μελέτης του CryptoCompare ή οποιοδήποτε ανταλλακτήριο με βαθμολογία «B» και πάνω – αντιπροσώπευαν το 32% του παγκόσμιου όγκου συναλλαγών, το δεύτερο τρίμηνο του 2020, αντιπροσωπεύουν πλέον το 40%.

Ο γίγαντας των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων, το Binance, πήρε pole position τον Ιούνιο, με διαπραγματεύσεις 41,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων (αν και μειώθηκε κατά 19,6% από τον Μάιο).
Τα ανταλλακτήρια χαμηλότερης βαθμίδας – εκείνα που η CryptoCompare θεωρεί πιο επικίνδυνα για τους traders- είχαν παραγκωνιστεί. Το τελευταίο τρίμηνο του 2019, συγκέντρωναν το 68% σε μερίδιο αγοράς. Ο αριθμός αυτός έχει έκτοτε μειωθεί.
Η διαφορά διευρύνθηκε τον περασμένο μήνα. Τον Ιούνιο, τα κορυφαία ανταλλακτήρια αντιπροσώπευαν το 46% των παγκόσμιων όγκων συναλλαγών ενώ εκείνα χαμηλότερης βαθμίδας αντιπροσώπευαν το 54%.

η ασφαλεια ειναι ακόμα χαμηλή γενικωσ

Ωστόσο, επιθεωρώντας συνολικά την αγορά των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων, η CryptoCompare διαπίστωσε ότι η ασφάλεια είναι, γενικά, χαμηλή σε όλα τα επίπεδα. Μόνο το 15% των ανταλλακτηρίων ισχυρίζεται ότι διατηρεί το 95% των κεφαλαίων των χρηστών του σε ψυχρά πορτοφόλια.

Διατηρώντας τα κεφάλαια σε ψυχρά πορτοφόλια – δηλαδή πορτοφόλια που δεν είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο – καθιστά το ανταλλακτήριο ανθεκτικό απέναντι σε επιθέσεις από χάκερ. Διαπίστωσε επίσης ότι μόλις το 5% των ανταλλακτηρίων προσφέρουν ασφάλιση στα κεφάλαια κρυπτονομισμάτων.

Επίσης, αναφέροντας δεδομένα από την εταιρεία crypto analytics CipherTrace, η CryptoCompare διαπίστωσε ότι το 38% των ανταλλακτηρίων «αλληλεπιδρούν με οντότητες υψηλού κινδύνου», όπως προμηθευτές από αγορές του σκοτεινού διαδικτύου ή παίκτες, για πάνω από το 25% των συναλλαγών τους.
Η CipherTrace διαπίστωσε επίσης ότι το 44% των ανταλλακτηρίων έχουν κακές ή ανεπαρκείς προδιαγραφές “know your customer” (γνωρίστε τον πελάτη σας).

Η χώρα με τη χαμηλότερη μέση βαθμολογία, ήταν πρώτη και με διαφορά η Ρωσία, ενώ η Ιαπωνία σημείωσε τις υψηλότερες επιδόσεις. Είναι προφανές ότι, τα ανταλλακτήρια έχουν ακόμη πολλή δουλειά να κάνουν για να επιτύχουν το επίπεδο ασφάλειας και ποιότητας που θα επιθυμούσαν οι πελάτες τους.

πηγή: Robert Stevens – 13/07/2020 – https://decrypt.co/35389/top-crypto-exchanges-gain-market-share


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

PHARMACY 128 – Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο. Θεσσαλονίκη https://www.pharmacy128.gr/

MEDICAL DENT – Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα. Αθήνα www.medicaldent.gr

ΣΠΙΤΙΚΟ – Παραδοσιακά προϊόντα ζύμης, χειροποίητες πίτες. Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/pita.thessaloniki/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.