Ένας εκατομμυριούχος πραγματικά «μΟιράζει» BTC, αλλά είναι αυτό κάτι καλό;

Ο Bill Pulte προσφέρει χιλιάδες δολάρια σε μετρητά, σε κρυπτονομίσματα ακόμα και σε αυτοκίνητα, εδώ και μήνες, αλλά μήπως έτσι βοηθά ακούσια τους διάφορους απατεώνες του διαδικτύου.

Ο εκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Bill Pulte έχει «μοιράσει» περίπου 150.000$ φέτος, σε μια προσπάθεια να προωθήσει τη μαζική υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, ορισμένοι επικριτές του ανησυχούν ότι μπορεί, χωρίς να το θέλει, να παρέχει νομιμότητα στις ορδές των απατεώνων που χρησιμοποιούν τη μέθοδο της δωρεάν διανομής στο ίντερνετ με σκοπό να να εξαπατήσουν κυρίως τους νέους χρήστες στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι είναι μια προσπάθεια να χτίσει το δημόσιο προφίλ του. Ο Pulte έχει τώρα σχεδόν 3.000.000 followers στο Twitter, από τους 10.000 που είχε τον Ιούλιο του 2019.

Σε ένα post της 9ης Ιουλίου στο λογαριασμό του Pulte στο Twitter, ο εκατομμυριούχος είπε ότι θα δωρίζει χρήματα μέσω του CashApp, σε χρήστες που κάνουν retweet ή σχολιάζουν τις αναρτήσεις του.
Την επόμενη μέρα είχε δώσει 625$ σε έξι από τους followers του για να αγοράσουν Bitcoin (BTC).
Σύμφωνα με τον Pulte, οι δωρεές πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αγορά της κρυπτονομισμάτων, επειδή «θα είναι υψηλότερης αξίας στο μέλλον. Να και η δημοσίευση στο Twitter :

Bill Pulte@pulte: Θα στείλω χρήματα σε μερικούς από εσάς απόψε για να αγοράσετε Bitcoin στο CashApp. Πρέπει να τα διατηρήσετε σε Bitcoin, γιατί νομίζω ότι το Bitcoin θα είναι υψηλότερο σε αξία στο μέλλον. Σύμφωνοι? Τα ονόματα θα είναι εδώ:

Transparent PhilanthropyDonations and Giveaways Distributed in January:,$8,045 Distributed in February:,$28,965 Distributed in March:,$50,506 Distributed in April:,$23,620 Distributed in May:,$20,500 Distributed In June:,…docs.google.com1:14 AM · Jul 10, 2020

Συνολικά, ο Pulte έχει δώσει μέχρι τώρα 5625$ αυτόν τον μήνα και περισσότερα από 18.000$ τον περασμένο μήνα. Πολλά από τα δώρα του Pulte τους τελευταίους μήνες ήταν σε μετρητά – και δωρεάν αυτοκίνητα για μερικούς, αλλά ο εκατομμυριούχος υποστηρίζει την διανομή κρύπτο ως μέσο για την «ισχυρή ενίσχυση της υιοθέτησης».

«Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων χάνει πολύ χρόνο. Αν θέλουν μαζική υιοθέτηση, πρέπει να τα μοιράσουν στο Twitter και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης […] Τα κρυπτονομίσματα μπορούν να βοηθήσουν τους φτωχότερους του κόσμου, ειδικά εκείνους που είναι «εκτός τραπεζικού συστήματος». Ως φιλάνθρωπος, επομένως θέλω να προωθήσω την υιοθέτηση.»

Ο Pulte διατηρεί μια ενεργή λίστα με όλους τους παραλήπτες των προσφορών του, με δώρα που φέτος κυμαίνονται από τα 10 έως τα 15.000$. Ως εγγονός του δισεκατομμυριούχου William John Pulte, κληρονόμησε τουλάχιστον μέρος της περιουσίας του παππού του. Από τον Δεκέμβριο του 2019, ο Pulte ισχυρίζεται ότι κατέχει 11 BTC – σημερινής αξίας άνω των 100.000$.

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜη ΠΡΟΣΦΟΡΑ…

Τα δώρα του Pulte φαίνονται γνήσια – έχει επαληθευμένο λογαριασμό, δεν ντρέπεται να μιλήσει σε συνεντεύξεις και έχει την υποστήριξη του Donald Trump και των άλλων υψηλού προφίλ YouTubers.

Ωστόσο, σχεδόν όλοι όσοι έχουν εμπλακεί ποτέ στα κρυπτονομίσματα, έχουν δει πιθανώς κάποια απάτη που περιλαμβάνει δωρεάν διανομή νομισμάτων και τα κοινωνικά μέσα, όπως το Twitter, είναι συνήθως η πύλη προβολής της απάτης.
Το «giveaway» (δωρεάν διανομή) συνήθως συνεπάγεται την αποστολή από τον χρήστη ενός μικρού ποσού κρυπτονομισμάτων για να «επαληθεύσει τη διεύθυνσή του» και στη συνέχεια να εισπράξει ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό. Φυσικά, οι χρήστες δεν λαμβάνουν ποτέ το μεγαλύτερο ποσό κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με τον Ilia Rozhnov, επικεφαλής της ομάδας προστασίας εμπορικών σημάτων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού για το Group-IB, μια εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, τα ψεύτικα δώρα σε κρυπτονομίσματα είναι «μεταξύ των αγαπημένων κόλπων των απατεώνων». Το Group-IB έχει επισημάνει τους κινδύνους εκμετάλλευσης νόμιμων δώρων από τους διάφορους απατεώνες.

«Τα ψεύτικα «δώρα» επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη φήμη των επώνυμων εταιριών και των διασημοτήτων, των οποίων τα ονόματα χακάρονται από απατεώνες», είπε. «Είναι σημαντικό για τους κατόχους επώνυμων εταιριών να παρακολουθούν συνεχώς και να αποκλείουν τυχόν διαδικτυακές παραβάσεις που γίνονται με κατάχρηση των ονομάτων τους.»

Η ομάδα του Rozhnov εντόπισε ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα το 2018, όταν ένας ψεύτικος λογαριασμός στο Twitter που προσποιείται ότι είναι ο ιδρυτής του Telegram, Pavel Durov, ανακοίνωσε μία ψεύτικη δωρεάν διανομή κρυπτονομισμάτων ως απάντηση σε ένα αληθινό Tweet σχετικά με μια διακοπή ρεύματος στο Telegram. Σύμφωνα με το Group-IB, οι απατεώνες εξαπάτησαν χρήστες αποσπώντας περίπου 59.500$ μέσα σε λίγες ώρες.

Ο Pulte δίνει μετρητά στους followers του για να αγοράσουν BTC, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος θα μπορούσε να «χτυπήσει» κάποιους ανυποψίαστους απελπισμένους ανθρώπους, προσποιούμενος ότι είναι αυτός.

Η Cointelegraph έχει αναφέρει ότι οι απατεώνες κρυπτονομισμάτων διέφυγαν με περίπου 24 εκατομμύρια δολάρια το 2020 και μόνο. Αρκετοί απατεώνες έχουν πλαστοπροσωπήσει τον Elon Musk της SpaceX και τον CEO της Coinbase, Brian Armstrong.

βοηθεια στουσ φτωχουσ ή φτωχη βοηθεια

Ο Cameron LeBlanc από το Fatherly είπε ότι οι ενέργειες του Pulte φάνηκαν να σχετίζονται λιγότερο με τη «φιλανθρωπία μέσω Twitter» όπως ισχυρίζεται αυτός και περισσότερο για την φιλοτέχνηση της δημόσιας εικόνας του:

Γενικά ίσως δείχνει καλό, ένας άνθρωπος που δίνει πολλά, σε εκείνους με τα λίγα. Αλλά όταν το καλοσκεφτείς και δεις πώς το κάνει ο Pulte, ολόκληρο το εγχείρημα είναι καταθλιπτικό. Αφορά έναν άντρα που, από ατύχημα στη γέννα, κληρονόμησε ένα σωρό χρήματα που τα κουνάει μπροστά σε ανθρώπους που δεν είχαν την ίδια τύχη με αυτόν, μια ιδιοτελής προσπάθεια για τη δημιουργία ενός δημόσιου προφίλ με εκμετάλλευση του συναισθήματος χωρίς κανένα πραγματικό αντίκτυπο…

Η Cointelegraph επικοινώνησε με τον Bill Pulte για να καταγράψει την άποψή του και θα επανέλθει στο θέμα όταν θα έχει νέα.

πηγή: TURNER WRIGHT – 15/07/2020 – https://cointelegraph.com/news/one-millionaire-really-is-giving-away-bitcoin-but-is-that-a-good-thing


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

APEIROS CHORA – Hotel – genuine Zagori mansion, Kato pedina central Zagori – Greece. Αυθεντικός παραδοσιακός ξενώνας, Κάτω Πεδινά, Ζαγόρι Ιωαννίνων
https://apeiroschora.gr/

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ – Βιβλιοπωλείο, σχολικά είδη & εκτυπώσεις, Ιωαννίνων 22 – Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/giorgakis.book/

DOS.gr – Διαδικτυακό ραδιόφωνο, οπτικοακουστική κάλυψη εκδηλώσεων & Live streaming, Αμπελόκηποι – Αθήνα
https://www.dos.gr/#


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.