Η ενεργή προσφορά BTC αγγίζει το χαμηλότερο των 19 μηνών, σηματοδοτεί αυτό άνοδο ή κάθοδο;

Η ενεργή προσφορά Bitcoin (BTC) έφτασε στο χαμηλότερο ποσοστό των 19 μηνών, λίγο πάνω από το ένα εκατομμύριο Bitcoin. Αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια πιθανή ισχυρή αύξηση των τιμών εάν συμβαδίσει με τα ευρήματα μιας αναφοράς από τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων Stack Funds, που έγινε στις αρχές αυτού του μήνα.

Η ενεργή προσφορά Bitcoin. Πηγή: Glassnode

οι αντιστοιχιεσ με το ραλι του 2017

Η ενεργός προσφορά σημείωσε απότομη αύξηση στις αρχές του έτους κατά 16% σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, στο πάνω από 1,3 εκατομμύρια Bitcoin. Κοιτάζοντας τον κινητό μέσο όρο των 90 ημερών τα τελευταία τρία χρόνια, αυτό το μοτίβο μιας απότομης αύξησης που ακολούθησε μια σχεδόν ίση απόσυρση, παρατηρήθηκε δύο φορές στο παρελθόν, και οι δύο ακριβώς πριν από μια ισχυρή αύξηση των τιμών.

Bitcoin, ενεργός προσφορά των 90 ημερών. Πηγή: Stack Funds

Η μείωση της ενεργού προσφοράς δείχνει ότι περισσότεροι χρήστες κρατούν το Bitcoin τους αντί να το εμπορεύονται.

οι ενεργεσ διευθυνσεισ δειχνουν το ιδιο μοτιβο

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι ενεργές διευθύνσεις Bitcoin αυξήθηκαν απότομα, φθάνοντας στο υψηλότερο του ενός έτους πριν υποχωρήσουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Και πάλι, αυτό το μοτίβο καταγράφηκε αμέσως πριν από την άνοδο του 2017 και την ισχυρή άνοδο των τιμών το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Bitcoin, ενεργές διευθύνσεις. Πηγή: Glassnode

οι Miners ειναι η ισχυρη πλειοψηφια οσων διακρατουν Bitcoin

Ένα σχετικά νέο στατιστικό στοιχείο που κυκλοφόρησε η Glassnode, εξετάζει τον όγκο netflow των κρυπτωρύχων Bitcoin, δηλ. το ποσό του Bitcoin που ρέει στις διευθύνσεις των κρυπτωρύχων μείον το ποσό του Bitcoin που εκρέει από αυτούς.
Ο δείκτης φανερώνει ότι οι κρυπτωρύχοι είναι ένα ισχυρό ποσοστό μεταξύ εκείνων που διακρατούν το Bitcoin, με σχεδόν μια εντελώς θετική ροή από την αρχή του έτους.

Bitcoin, όγκος netflow των κρυπτωρύχων. Πηγή: Glassnode

πηγή: JOSHUA MAPPERSON – 17/07/2020 – https://cointelegraph.com/news/bitcoins-active-supply-hits-19-month-low-is-it-bullish-or-bearish


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

MACWAY – Κατασκευή ιστοσελίδων, τεχνική υποστήριξη για υπολογιστές Macintosh, Άγιος Δημήτριος – Αττική
https://macway.gr/

DNSNETWORK – Συστήματα ασφαλείας, κάμερες & συναγερμοί, Αθήνα
http://www.dnsnetwork.gr

CUT & STYLE – Κομμωτήριο, περιποίηση μαλλιών, Παπάφη 5 – Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/CUT-STYLE-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%86%CE%B7-1613700915516016/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η ενεργή προσφορά BTC αγγίζει το χαμηλότερο των 19 μηνών, σηματοδοτεί αυτό άνοδο ή κάθοδο;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.