Ethereum vs Bitcoin όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Messari, που συγκρίνει το Ethereum με το Bitcoin, η blockchain του Vitalik Buterin ξεπέρασε αυτή του BTC όσον αφορά τον όγκο των συναλλαγών.

Στην πραγματικότητα, όσον αφορά τον αριθμό των καθημερινών συναλλαγών, η blockchain του Ethereum ξεπερνά συνεχώς το Bitcoin για 3 χρόνια, δηλαδή από τον Αύγουστο του 2017, με τα πραγματικά ρεκόρ να επιτυγχάνονται πρόσφατα χάρη στην επιτυχία των πρωτοκόλλων DeFi και των stablecoin.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η μέση αξία των συναλλαγών σε δολάρια ΗΠΑ ήταν πάντα αρκετά χαμηλή στο Ethereum, ενώ στο Bitcoin παραμένει πολύ υψηλότερη, ο συνολικός όγκος τους σε δολάρια, ιστορικά, φέρει το Bitcoin να επικρατεί του Ethereum.

Στην πραγματικότητα, το διάγραμμα Messari αποκαλύπτει για παράδειγμα ότι τον Ιούλιο του περασμένου έτους, ο συνολικός ημερήσιος όγκος όλων των συναλλαγών στη blockchain του Bitcoin ήταν 3 φορές υψηλότερος από αυτόν όλων των συναλλαγών στη blockchain του Ethereum.

Αλλά επειδή δεν καταγράφονται πλέον μόνο οι συναλλαγές ETH στα δεδομένα του ETH, ενώ στην πραγματικότητα σχεδόν όλες οι συναλλαγές στη blockchain του Bitcoin αφορούν το BTC, πρόσφατα η τάση έχει αντιστραφεί.

Κατά τη διάρκεια του 2020, ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών στη blockchain του Bitcoin κυμάνθηκε μεταξύ 1,5 και 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Ιούλιο, συγκεκριμένα, έπεσε κάτω από τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το ίδιο στη blockchain του Ethereum αυξήθηκε στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Από αυτά τα δυόμισι δισεκατομμύρια δολάρια που ανταλλάσσονται σε μια μέρα στο Ethereum blockchain, μόνο ένα μικρό μέρος οφείλεται στο ETH, ενώ ένα μεγάλο μέρος οφείλεται σε άλλα tokens.

Σύμφωνα με τη Messari, ο κύριος υπαίτιος είναι το USDT, το κορυφαίο stablecoin που είναι αγκυροβολημένο στο δολάριο ΗΠΑ, το οποίο πρόσφατα έχει επίσης διαπραγματευτεί πολύ σε DeFi.

Στην πραγματικότητα, η Messari μιλά γενικά για τα stablecoin, επειδή επίσης το DAI και το USDC παίζουν θεμελιώδη ρόλο, ειδικά στα DeFi. Ωστόσο, το USDT παραμένει το πιο ευρέως διαπραγματευόμενο stablecoin στον κόσμο.

Τα Stablecoins χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο, τόσο ως μέσο πληρωμής όσο και, κυρίως, ως εναλλακτική λύση έναντι των νομισμάτων fiat, για παράδειγμα σε DEX, όπου τα νομίσματα fiat είτε δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν, είτε δεν είναι βολικά.

Λαμβάνοντας υπόψη πως είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το BTC δεν εκτιμάται ιδιαίτερα ως νόμισμα συναλλαγής, ειδικά ως πιθανή εναλλακτική λύση έναντι των χρημάτων fiat, τα stablecoins εκτελούν αυτόν τον ρόλο με πολύ αποτελεσματικό τρόπο, χωρίς περιορισμούς και επίσης με κάποιο βαθμό προστασίας του απορρήτου για όσους τα χρησιμοποιούν.

Με άλλα λόγια, τα stablecoins όπως το USDT, το DAI ή το USDC, αποδεικνύονται εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις έναντι των χρημάτων fiat, ειδικά σε ορισμένους συγκεκριμένους τομείς όπως το DeFi και επειδή τα περισσότερα από αυτά είναι ERC-20 tokens, που λειτουργούν στη blockchain του Ethereum, αυτό σημαίνει ότι το Ethereum χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως βασική υποδομή για την ανταλλαγή tokens.

πηγή: Marco Cavicchioli – 21 /07/2020 https://en.cryptonomist.ch/2020/07/21/messari-ethereum-vs-bitcoin-transaction-volume/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

APEIROS CHORA – Hotel /genuine Zagori mansion, Kato pedina central Zagori – Greece. Ξενοδοχείο/ αυθεντικό αρχοντικό στο Ζαγόρι, Κάτω Πεδινά Κεντρικό Ζαγόρι.
https://apeiroschora.gr/

DELTA STROM – Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας. Καλλιθέα, Αττική
https://deltastrom.com/

WEST CITY – Ενημερωτικό site & επαγγελματικός οδηγός για τη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, πανελλήνια νέα & άρθρα για μία καλύτερη ποιότητα ζωής.
https://westcity.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.