Google, Twitter & Facebook αντιμετωπίζουν αγωγή 600 εκ. $, για αποβολή διαφημίσεων CRYPTO

Οι εταιρίες κολοσσοί Google, Twitter και Facebook θα μπορούσαν σύντομα να αντιμετωπίσουν την οργή των ιδιοκτητών επιχειρήσεων κρυπτονομισμάτων μέσω μίας αγωγής σχετικά με την απαγόρευση διαφημίσεων για κρυπτονομίσματα που επέβαλαν στις πλατφόρμες τους το 2018.

Σύμφωνα με έκθεση της  Daily Mail Australia, Αυστραλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κρυπτονομισμάτων, που εκπροσωπούνται από τη δικηγορική εταιρεία JPB Liberty που εδρεύει στο Σίδνεϊ, ισχυρίζονται ότι υπέστησαν ζημία από την απαγόρευση των διαφημίσεών τους και ζητούν αποζημίωση ύψους 872 εκατομμυρίων δολαρίων (600 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).
Αυτό το ποσό θα μπορούσε να ανέλθει συνολικά σε 300 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς περισσότεροι ενάγοντες συμμετέχουν στην αγωγή σύμφωνα με την έκθεση.
Οι απαγορεύσεις των διαφημίσεων αποσκοπούσαν στην ελαχιστοποίηση των ζημιών σε πιθανούς επενδυτές από τις απάτες αρχικής προσφοράς νομισμάτων (ICO), αλλά φέρεται ότι είχαν επίσης σαρωτική επίδραση στις νόμιμες επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων.

Τα FacebookTwitter και Google, όλα ανέλαβαν σχετικές δράσεις το 2018, συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων στους όρους χρήσης.

Η υπόθεση εξετάζεται από ένα ανώτερο νομικό, ο οποίος θα μελετήσει τις περιστάσεις που την περιβάλλουν προτού προχωρήσει σε σύνταξη και υποβολή της αγωγής.

Η JPB Liberty επιδιώκει να συγκεντρώσει χρηματοδότηση για την υπόθεση από επιχειρηματίες, χρηματοδότες δικαστικών διαφορών και επενδυτές, με τους ενάγοντες σε περίπτωση επιτυχίας να λάβουν το 70% κάθε διακανονισμού και τους χρηματοδότες το 30%.

Τον Μάιο του 2019, το Facebook χαλάρωσε την πολιτική απαγόρευσης για τα κρυπτονομίσματα, επιτρέποντας στις διαφημίσεις που περιλαμβάνουν blockchain, ειδησεογραφικά νέα, εκπαιδευτικό περιεχόμενο ή εκδηλώσεις που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, να μην απαιτούν πλέον προηγούμενη γραπτή έγκριση.

Η Google το έπραξε λίγο νωρίτερα, αντιστρέφοντας μέρος των απαγορεύσεων της, τον Οκτώβριο του 2018 όταν επέτρεψε σε οργανωμένα ανταλλακτήρια να αγοράζουν διαφημιστικό χώρο από αυτήν στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Το Twitter δεν έχει ακόμη καταργήσει την απαγόρευσή του σχετικά με τη διαφήμιση ICO, πωλήσεων token, ανταλλακτηρίων και υπηρεσιών πορτοφολιών.

Πηγή: Sebastian Sinclair- 22/07/2020- https://www.coindesk.com/google-twitter-and-facebook-face-600m-lawsuit-over-crypto-ad-bans


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

HostChefs – Web Hosting & Design Services. Βόλος
https://hostchefs.eu/

WOD STREET 47 – Γυμναστήριο – Κέντρο σωματικής ευεξίας. Εύοσμος – Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/WOD.Street.47/wod_st47

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ – Ιατρός, Καρδιολόγος. Σητεία – Κρήτη
Τηλ. 28430 28750 – Κιν. 694 201 4936
e-mail nikosbernardos@yahoo.gr


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.