Ο πιο διάσημος παίκτης σκακιού στον κόσμο, ο Garry Kasparov, υποστηρίζει το BTC ως μέσο για την καταπολέμηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Ρώσος σκακιστής Garry Kasparov δήλωσε, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ότι μετά τη μη συμβατική νομισματική πολιτική και την κυβερνητική υπέρβαση, το Bitcoin μπορεί να είναι η σωστή κίνηση.
Μιλώντας στο Forbes , ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού είπε: «Οτιδήποτε μπορεί να μας προσφέρει την ευκαιρία να ανακτήσουμε τον έλεγχο ή κάποιον έλεγχο της ιδιωτικής ζωής μας είναι πάντα ευπρόσδεκτο.»
Ο Kasparov είναι επίσης πρόεδρος του Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRF), ένα ίδρυμα που χρησιμοποιεί τεχνολογία και ψηφιακές καινοτομίες για την προστασία εκείνων των οποίων απειλούνται οι ελευθερίες. Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που, παρεμπιπτόντως, ξεκίνησε πρόσφατα ένα ταμείο ανάπτυξης Bitcoin.

Ο Ρώσος Grandmaster του σκακιού, πιστεύει ότι το Βitcoin και γενικά τα κρυπτονομίσματα έχουν τη δυνατότητα να αναδειχθούν ως τα κύρια εναλλακτικά μέσα προστασίας του προσωπικού πλούτου από τον πληθωρισμό και την ανεξέλεγκτη κρατική παρέμβαση στις οικονομικές υποθέσεις των ανθρώπων, υπερβαίνοντας τα πιθανά μειονεκτήματα της τεχνολογίας.
Πιστεύω ότι η σταθερή αύξηση της δημοτικότητας του Bitcoin, των άλλων κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας blockchain ως έννοια, είναι αναπόφευκτη.
Αλλά ο Kasparov προχώρησε περισσότερο, υποστηρίζοντας τη δύναμη του Bitcoin ως εναλλακτική λύση για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ. Συνέκρινε, μάλιστα, την πεπερασμένη προσφορά του Bitcoin με την παγκόσμια εκτύπωση χρημάτων.
Το καλό για το Bitcoin είναι ότι γνωρίζετε ακριβώς τον αριθμό που θα κυκλοφορήσουν – ο μαγικός αριθμός των 21 εκατομμυρίων- και καταλαβαίνουμε τον τύπο πίσω από αυτό. Κοιτάξτε όμως και από την άλλη πλευρά, τη Fed για παράδειγμα. Ποτέ δεν ξέρεις πόσα τρισεκατομμύρια δολάρια θα εμφανιστούν αύριο στην αγορά, που θα βλάψουν τις αποταμιεύσεις σου.

Ερωτηθείς για τα πιθανά μειονεκτήματα των κρυπτονομισμάτων, ο Ρώσος σκακιστής είπε ότι πολλοί από τους φόβους που τους περιβάλλουν είναι υπερβολικοί και βασίζονται στο επιχείρημα ότι «μπορούν να βοηθήσουν τους κακούς να κλέψουν χρήματα». Όμως, υποστήριξε ότι: «ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων αναγνωρίζουν πλέον ότι τόσα πολλά ζωτικά στοιχεία της ζωής μας ελέγχονται είτε από το κράτος, είτε από εταιρείες». Για αυτό και πιστεύει ότι «το Bitcoin θα συνεχίσει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές.»
Ίσως και αυτή τη στιγμή, ο Garry Kasparov, o κορυφαίος σκακιστής όλων των εποχών, σκέφτεται δεκατέσσερις κινήσεις μπροστά.
Πηγή: https://decrypt.co/36626/chess-grandmaster-gary-kasparov-says-bitcoin-adoption-is-inevitable
USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO
Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:
PHARMACY 128 -Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο. https://www.pharmacy128.gr/
MACWAY -Κατασκευή ιστοσελίδων, τεχνική υποστήριξη για υπολογιστές Macintosh https://macway.gr/
MOTH AND ROSE TATTOO -Τατουάζ & piercing http://mothandrosetattoo.com/index.html
Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.