Ether : στο υψηλό του 2020 και οι βασικοί λόγοι για τους οποίους έχει καλύτερη επίδοση από τους άλλους

Η τιμή του Ether έφτασε στο νέο ετήσιο υψηλό στα 322$, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό που επιτεύχθηκε τον Φεβρουάριο του 2020. Τρεις βασικοί παράγοντες φαίνεται να αποτελούν τους καταλύτες για το ράλι.

Από τις αρχές του 2020, οι προσδοκίες για το Ethereum 2.0, το οποίο θα επιτρέπει τη συμμετοχή του χρήστη στο staking, αύξησε τη ζήτηση για το ETH. Το Staking επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν ανταπόδοση με τη μορφή ETH, όταν οι κρυπτωρύχοι απομακρυνθούν από το δίκτυο Ethereum. Ένας αλγόριθμος συναίνεσης απόδειξης συμμετοχής δεν χρειάζεται κρυπτωρύχους στο πρωτόκολλο. Αντ ‘αυτού, οι χρήστες με συμμετοχή στο ETH επεξεργάζονται συλλογικά δεδομένα και πληροφορίες μέσω staking με αντάλλαγμα την ανταμοιβή τους με ETH.

Μετά τη λεγόμενη διόρθωση της «Μαύρης Πέμπτης» στις 13 Μαρτίου, όταν το ETH έπεσε για λίγο κάτω από τα 90$, η αγορά DeFi άρχισε να επεκτείνεται γρήγορα.
Όταν νέα πρωτόκολλα, όπως η Compound, εισήγαγαν τα συστήματα κινήτρων τους, η ζήτηση για αποκεντρωμένη χρηματοδότηση αυξήθηκε ακόμη περισσότερο. Τον Μάιο, λιγότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ήταν κλειδωμένα σε πλατφόρμες DeFi. Από τις 26 Ιουλίου, περισσότερα από 3,75 δισεκατομμύρια δολάρια είναι κλειδωμένα σε διάφορα πρωτόκολλα DeFi.

Η αισιοδοξία γύρω από τη DeFi και το Ethereum 2.0, οδήγησαν τελικά την τιμή spot του Ether και τις αγορές options να καταγράφουν ρεκόρ υψηλού όγκου και ανοιχτού ενδιαφέροντος. Από την αρχή του δεύτερου τριμήνου, η αγορά options του ETH σημειώνει συνεχή άνοδο και νέα υψηλά από την άποψη της εμπορικής δραστηριότητας. Κατά συνέπεια, ενέτεινε την ανοδική τάση του ETH σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η εταιρεία on-chain ανάλυσης δεδομένων της αγοράς κρυπτονομισμάτων Santiment, δήλωσε ότι το ETH ξεπέρασε τα 300$ για την 42η φορά στην ιστορία του. Μια αύξηση άνω των 350 δολαρίων θα ήταν σημαντική, σύμφωνα με τους ερευνητές, επειδή έχει συμβεί μόνο τρεις φορές στο παρελθόν. Ο Santiment δήλωσε σε ένα tweet: Είναι ξεκάθαρο ότι το #Ethereum κάθεται στο «γλυκό σημείο του», όπου ιστορικά η μεγαλύτερη πόλωση ξεδιπλώνεται (μεταξύ των επιπέδων 200 και 300$) κατά τη διάρκεια της πενταετούς ιστορίας του.

Οι φορές που η τιμή του Ether αυξήθηκε πάνω από κάθε σημαντικό επίπεδο τιμών. Πηγή: Santiment

Με βάση την τεχνική δομή της αγοράς του Ether, ορισμένοι traders δήλωσαν ότι τα $308 και τα $400 παραμένουν ως τα βασικά βραχυπρόθεσμα επίπεδα αντίστασης.
Ο Michaël van de Poppe, συντελεστής της Cointelegraph και trader πλήρους απασχόλησης στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, δήλωσε σε ένα tweet ότι το ETH έχει αυξηθεί υψηλότερα από το αναμενόμενο: Μπορεί να είμαστε λίγο υψηλότερα από το αρχικό σχέδιο που είχαμε προ μηνός, αλλά τα πάμε καλά. Ίσως να είμαστε στην αντίσταση στο επίπεδο των 308 δολ. Αλλά αυτό είναι βασικά το τελικό εμπόδιο πριν από τα 400$ +, για μένα.

παραγοντασ #1: η DeFi εκτιναχθηκε σε νεα υψη

Ο πρώτος και ίσως ο μεγαλύτερος καταλύτης της ανοδικής τάσης του Ether τους τελευταίους μήνες, ήταν η εκρηκτική αγορά DeFi. Από τον Μάιο, η συνολική αξία που είναι κλειδωμένη στα πρωτόκολλα DeFi, έχει αυξηθεί σχεδόν στο τετραπλάσιο, στα 3,75 δισεκατομμύρια δολάρια. Δημοφιλή πρωτόκολλα, όπως τα Compound, Maker, Aave, Synthetic και Curve Finance, έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση σε χρήστες από τα μέσα Ιουνίου.

Η αγορά DeFi επεκτείνεται με τόσο γρήγορο ρυθμό που το δίκτυο blockchain Ethereum αγωνίζεται να παρακολουθήσει. Όταν οι χρήστες χρησιμοποιούν πλατφόρμες DeFi, πρέπει να στέλνουν δεδομένα με τη μορφή συναλλαγών και έξυπνων συμβολαίων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιούν αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια για να αγοράζουν διάφορα tokens.

Τον περασμένο μήνα, η blockchain του Ethereum είχε υπερφορτωθεί. Καθώς το δίκτυο φράζει, οι χρήστες υποχρεούνται να πληρώνουν υψηλότερα τέλη gas ή συναλλαγών, για να επεξεργάζονται οι πληρωμές τους ή οι έξυπνες συμβάσεις τους. Ο John Todaro, επικεφαλής έρευνας της θεσμικής πλατφόρμας TradeBlock, δήλωσε στο Twitter ότι η ανάπτυξη της DeFi θα ωθήσει υψηλά μακροπρόθεσμα την τιμή του ETH:

“Ανατρέξτε σε μια έκθεση που δημοσιεύσαμε το 2019 σχετικά με τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η DeFi στη ζήτηση για #Ethereum. Δεν έχουμε δει αυτήν την αύξηση στην τιμή του ETH, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ραγδαία αύξηση της ζήτησης για τη DeFi θα ωθήσει την τιμή ETH υψηλότερα μακροπρόθεσμα.”

Η τρέλα για DeFi τροφοδοτεί επίσης άλλα υπο- αγορές εντός του Ethereum. Για παράδειγμα, ο επικεφαλής μάρκετινγκ του Set Protocol, Anthony Sassano, επεσήμανε ότι ο εβδομαδιαίος όγκος dex έχει αυξηθεί στα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Άλλες αγορές- κλειδιά εντός του Ethereum έχουν αρχίσει να θέτουν νέα υψηλά όλων των εποχών, σε διάφορες μετρήσεις, ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω.

Τον προηγούμενο χρόνο, η συνολική αξία που κλειδώθηκε στα πρωτόκολλα DeFi αυξήθηκε από τα 500 εκατομμύρια σε 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Sassano εξήγησε ότι εμφανίζεται μία εκθετική ανάπτυξη σε σύντομο χρονικό διάστημα: «Υπήρχαν 3 δισεκατομμύρια δολάρια κλειδωμένα σε DeFi πριν από μόλις 2 ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι 400 εκατομμύρια δολάρια έχουν εισέλθει στο σύστημα από τότε. Η DeFi χρειάστηκε λιγότερο από 18 μήνες για να περάσει από το 0 στα 400 εκατομμύρια δολάρια την πρώτη φορά!«

παραγοντασ #2 και #3: το Ethereum 2.0 με τα αναδυομενα options και την ανερχομενη ζητηση spot

Ειδικά από τις αρχές του δεύτερου τριμήνου του 2020, η αγορά του Ethereum γνωρίζει υψηλά options και ζήτηση spot. Προηγούμενα ράλι είχαν ως οδηγό την αγορά futures. Το ποσοστό χρηματοδότησης του Ether κατά τη διάρκεια της αιχμής του Φεβρουαρίου 2020, κυμαινόταν στο 0,2% στο BitMEX. Αυτό σημαίνει ότι οι μακροχρόνιοι κάτοχοι έπρεπε να δώσουν κίνητρα στους μικρότερης διάρκειας κατόχους, με ουσιώδεις χρεώσεις τελών, λόγω ανισορροπίας της αγοράς.

Κατά το πρόσφατο ράλι, το ποσοστό χρηματοδότησης των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του Ether παρέμεινε σχετικά χαμηλό. Παρά την αύξηση 30% τις τελευταίες πέντε ημέρες, το ποσοστό χρηματοδότησης του ETH στο BitMEX είναι πολύ κάτω από το 0,2%. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο ότι η αγορά spot και options, διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στο τρέχον ράλι του ETH.

Στις 24 Ιουλίου, η ομάδα του Deribit είπε ότι είχε φτάσει σε υψηλό ρεκόρ για τον όγκο των options του ETH σε σχέση με το ανοιχτό ενδιαφέρον. Το Deribit, που αντιπροσωπεύει το 93% της αγοράς options του Ether όσον αφορά το ανοιχτό ενδιαφέρον, αναφέρει σε tweet του: Έχουμε ένα νέο υψηλό ρεκόρ για τον όγκο και το ανοιχτό ενδιαφέρον των options του ETH! Στη κορύφωση του όγκου 24 ωρών των 49 εκατομμυρίων δολαρίων, το OI των ETH options της Deribit, ανέρχεται στα 241 εκατομμύρια δολάρια (και επί του παρόντος το 93% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς Ethereum)!

Οι ερευνητές της Santiment επισήμαναν επίσης ότι το ETH έχει περιθώρια για επιπλέον ανάπτυξη, σε σχέση με την απόδοση άλλων κορυφαίων altcoins. Κρυπτονομίσματα όπως το LINK του Chainlink, έχουν σημειώσει νέα υψηλά επίπεδα τον Ιούλιο, ξεπερνώντας σημαντικά τα άλλα κορυφαία κρυπτονομίσματα. Ενδεχομένως λόγω της έλλειψης συμμετοχής της αγοράς futures στο ράλι του Ether, ορισμένοι αναλυτές βλέπουν ένα περιθώριο για ένα μεγαλύτερο ράλι για το ETH. Η Santiment δήλωσε στο Twitter:

“Οι 100 κορυφαίες σε κεφαλαιοποίηση της αγοράς α όρια αγοράς #blockchains, τις τελευταίες 30 ημέρες, δείχνουν ότι η τιμή του ETH έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει, για να πιάσει τα περισσότερα άλλα #altcoins. Αυτό είναι ένα θετικό σημάδι για τους τρέχοντες κατόχους #Ethereum, οι οποίοι προς το παρόν βρίσκονται σε μία απόδοση +16,3% τις τελευταίες 30 ημέρες, έναντι ενός μέσου όρου απόδοσης + 32,7%, των κορυφαίων 100 νομισμάτων”

Μακροπρόθεσμα, το Ethereum 2.0 θα μπορούσε να λειτουργήσει ως νέος καταλύτης, ειδικά καθώς πλησιάζει το 4ο τρίμηνο του 2020. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι προγραμματιστές του Ethereum, με επικεφαλής τον συντονιστή fork, Afri Schoedon, δήλωσαν ότι η επίσημη έναρξη του testnet του Ethereum 2.0 θα ξεκινήσει στις 4 Αυγούστου. .


Η πρώτη φάση του Ethereum 2.0 ονομάζεται beacon chain. Για να ενεργοποιηθεί ή να ξεκινήσει, οι προγραμματιστές πρέπει να αναπτύξουν testnets που μιμούνται τις συνθήκες της αλυσίδας beacon. Τα σταθερά και μακροπρόθεσμα testnets είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη κυκλοφορία του Ethereum 2.0, έγραψε ο Schoedon στο GitHub. Το Medalla testnet αναμένεται να είναι το τελικό testnet πριν από την έναρξη του mainnet, όπως είπε ο Schoedon:

“Προτού ξεκινήσει ένα τέτοιο mainnet, χρειαζόμαστε testnets που μιμούνται τις συνθήκες του mainnet όσο το δυνατόν καλύτερα. Αυτό απαιτεί από εμάς να έχουμε σταθερά, μακροπρόθεσμα και επίμονα testnets σε λειτουργία και να υποστηρίζονται όχι μόνο από έναν πελάτη αλλά από πολλούς πελάτες, ιδανικά, από όλους τους πελάτες.”

Η θετική πρόοδος στο Ethereum 2.0, ειδικά στο testnet Medalla, θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω το αισιόδοξο αίσθημα γύρω από το Ether τους επόμενους μήνες. Μια συμβολή της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς DeFi και της αυξανόμενης ζήτησης στην αγορά spot και options, σε συνδυασμό με τη διαφημιστική εκστρατεία του Ethereum 2.0, φαίνεται να τροφοδοτούν ένα ισχυρό ράλι για το ETH.

Πηγή: JOSEPH YOUNG – 26/07/2020 – https://cointelegraph.com/news/ether-price-hits-2020-high-key-reasons-why-eth-outperforms-others


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

MACWAY – Κατασκευή ιστοσελίδων, τεχνική υποστήριξη για υπολογιστές Macintosh. Σμύρνης 4, Άγιος Δημήτριος – Αττική
https://macway.gr/

KERNEL IT SOLUTIONS – Information Technology Solutions and Services. Αεροδρομίου 22, Σύρος
http://www.kernelit.gr

BRAINWIRE – Κατασκευή και ανάπτυξη ιστοσελίδων & eshop καταστημάτων. Ειρήνης 9, Μυρσίνη Ηλείας
https://brainwire.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ether : στο υψηλό του 2020 και οι βασικοί λόγοι για τους οποίους έχει καλύτερη επίδοση από τους άλλους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.