Οι ΗΠΑ εκτύπωσαν περισσότερα χρήματα σε ένα μήνα, από όσα τύπωσαν σε δύο αιώνες

Σε επιστολή προς τους επενδυτές που κυκλοφόρησε στις 29 Ιουλίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Pantera Capital, Dan Morehead, επισήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκτυπώσει ένα συγκλονιστικό χρηματικό ποσό για την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης που προκαλείται από την πανδημία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτύπωσαν περισσότερα χρήματα τον Ιούνιο από ότι στους δύο πρώτους αιώνες μετά την ίδρυση τους», έγραψε ο Morehead. «Τον περασμένο μήνα, το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ – 864 δισεκατομμύρια δολάρια – ήταν μεγαλύτερο από το συνολικό χρέος που προέκυψε από το 1776 έως το τέλος του 1979

Ο Morehead κατέστησε σαφές ότι η Pantera Capital βλέπει το Bitcoin ως λύση για την τρέχουσα κρίση. Επίσης, αντιπαρέβαλε τα αποτελέσματα της εκτύπωσης χρημάτων τους τελευταίους μήνες, με το πώς ήταν το ισοδύναμο ποσό νομισμάτων στο πέρασμα των αιώνων:

Με αυτό το πρώτο τρισεκατομμύριο [τυπωμένο δολάριο] νικήσαμε τους Βρετανούς ιμπεριαλιστές, αγοράσαμε την Αλάσκα και την Αγορά της Λουιζιάνας, νικήσαμε τον φασισμό, τερμάτισε η Μεγάλη Ύφεση, κατασκευάστηκε το Διακρατικό Σύστημα Αυτοκινητόδρομων και πήγαμε στη Σελήνη

Ο Morehead ανέφερε τον προκύπτοντα πληθωρισμό ως τον κύριο λόγο που πρέπει να «βγούμε από τα χαρτονομίσματα και να μπούμε στο Bitcoin». Σύμφωνα με τον CEO, «δεν υπάρχει ανάγκη για αριθμούς προσαρμοσμένους στον πληθωρισμό [με το Bitcoin], επειδή δεν υπάρχει πληθωρισμός / υπερπληθωρισμός».

πορεια προσ το μηδεν

Ο υπέρμαχος της αξίας του χρυσού, Peter Schiff, ανησυχεί επίσης για τα αποτελέσματα της εκτύπωσης χρημάτων. Σημείωσε σχόλια του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Jerome Powell, ο οποίος είπε αυτήν την εβδομάδα ότι η Fed χρησιμοποιεί το «πλήρες φάσμα εργαλείων» της για να ανταποκριθεί στην πανδημία: εκτύπωση χρημάτων, διατήρηση των επιτοκίων κοντά στο μηδέν και πραγματοποίηση αγορών περιουσιακών στοιχείων, σταθερά 120 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα.

«Οι ΗΠΑ πρόκειται να βιώσουν μια από τις μεγαλύτερες πληθωριστικές περιόδους στην παγκόσμια ιστορία», δήλωσε ο Schiff στο Twitter. «Οποιαδήποτε αξιοπιστία έχει απομείνει στη Fed, θα χαθεί. Τα χαρτονομίσματα της Federal Reserve σύντομα δεν θα αξίζουν ένα Continental.» (σ.τ.μ.: χαρτονομίσματα Continental: Τα ευρωπαϊκά χαρτονομίσματα που ανταλλάχθηκαν κάποτε στις Η.Π.Α. με ομόλογα, στο 1% της ονομαστικής τους αξίας.)

διογκωμενες αξιεσ επισης;

Παρά τους εκτεταμένους φόβους για τον πληθωρισμό, πολλοί ειδικοί προβλέπουν ότι οι τιμές καταναλωτή θα περάσουν πραγματικά σε μια περίοδο αποπληθωρισμού, πράγμα που ακριβώς συνέβη στην Αυστραλία αυτή την εβδομάδα, όπου η ABC News ανέφερε ότι οι τιμές καταναλωτή στη χώρα μειώθηκαν πραγματικά κατά 1,9% τον Ιούνιο. Είναι ένα ρεκόρ αποπληθωρισμού, για την χρονική περίοδο από τον πόλεμο της Κορέας μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι ο πληθωρισμός είναι στην πραγματικότητα κρυμμένος στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων (μετοχές κλπ), παρά στις τιμές καταναλωτή, και ότι η εκτύπωση χρημάτων στήριξε το ράλι της αγοράς μετοχών εν μέσω πανδημίας.

Η Pantera Capital αποκάλυψε την απλή επενδυτική της στρατηγική για να ξεφύγει από τα αποτελέσματα της πανδημίας:

“Να μείνει επί μακρόν στα κρυπτονομίσματα, τουλάχιστον έως ότου ανοίξουν τα σχολεία / παιδικοί σταθμοί. Μέχρι τότε η οικονομία δεν θα είναι λειτουργική και τα χρήματα θα τυπώνονται συνεχώς.”

πηγή: TURNER WRIGHT – 31/07/2020 – https://cointelegraph.com/news/us-printed-more-money-in-one-month-than-in-two-centuries


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΙΜΙΩΝΗ – Κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς. Τριπόλεως 58, Ελληνικό Αττικής
https://www.facebook.com/kimionipharmacy/

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ – Ιατρός, Καρδιολόγος. Σητεία – Κρήτη
e-mail nikosbernardos@yahoo.gr

GRANDMA VASILIKI – Κυκλαδίτικος ξενώνας. Χώρα της Ίου
https://grandma-vasiliki.business.site/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.