O Πούτιν υπογράφει το νομοσχέδιο της Ρωσίας για τα crypto

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε το πρώτο από τα δύο νομοσχέδια για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία την Παρασκευή, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης .

Το νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της χώρας την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει ότι οι εταιρείες μπορούν να εκδίδουν ψηφιακούς τίτλους σε blockchain, εάν είναι σωστά εγγεγραμμένες στην Τράπεζα της Ρωσίας ως εκδότες και πληρούν ορισμένα κριτήρια. Ο νόμος πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2021.

Τα αποκεντρωμένα κρυπτονομίσματα θεωρούνται πλέον στη Ρωσία -με την ψήφιση του νομοσχεδίου- τύποι ιδιοκτησίας, θα πρέπει να δηλώνονται για φορολογικούς σκοπούς, αλλά δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή αγαθών και υπηρεσιών. Ο Anatoly Aksakov, πρόεδρος της επιτροπής της Δούμα για τη χρηματοοικονομική αγορά, στις 19 Ιουλίου, είχε δηλώσει:

Το ψηφιακό νόμισμα νοείται ως ψηφιακός κωδικός ή ονομασία ή ένα σύνολο ηλεκτρονικών δεδομένων που περιέχονται σε ένα σύστημα πληροφοριών. Και αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πληρωμής και ως αποθήκη αξίας. Από τη μία πλευρά, πρόκειται για μέσο πληρωμής με τη μορφή ηλεκτρονικού ψηφιακού κώδικα, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι ούτε διεθνής νομισματική μονάδα, ούτε νομισματική μονάδα ξένου κράτους ή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αναλυτικότερος νόμος που ρυθμίζει τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα αναμένεται, σύμφωνα με δηλώσεις του Anatoly Aksakov, να εγκριθεί αργότερα φέτος, αν και δεν έχει ορισθεί ακόμη χρονοδιάγραμμα για αυτό.

Η προηγούμενη έκδοση αυτού του νομοσχεδίου, η οποία έχει εισαχθεί στο ρωσικό κοινοβούλιο, θα καθιστούσε παράνομη την έκδοση και το εμπόριο κρυπτονομισμάτων σε υποδομές που έχουν βάση τη Ρωσία. Γενικά το προσχέδιο, ήταν φανερό ότι αντικατόπτριζε  τη σκεπτικιστική στάση της κεντρικής τράπεζας της χώρας, για αυτό και προκάλεσε  κατακραυγή  από την κοινότητα των κρύπτο και κριτική τόσο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας όσο και από το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης.

Ο Dmitry Marinichev, σύμβουλος του προέδρου για την προστασία των δικαιωμάτων των επιχειρηματιών στο Διαδίκτυο, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook:

Το κράτος δεν πρέπει να φοβάται το μέλλον και να απαγορεύει την καινοτομία, θα πρέπει να είναι έτοιμο να αλλάξει και να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα στον νέο ψηφιακό κόσμο.

Πηγή: https://www.coindesk.com/putin-signs-russian-crypto-bill-into-law


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LENNON   ECO - GASTROBAR  -Coffe/bar - restaurant. Multi Cuisine
https://www.facebook.com/LennonEcoGastrobar/
VAPER STORE  -Ηλεκτρονικά τσιγάρα, υγρά αναπλήρωσης, ατμοποιητές
https://www.vaperstore.gr/

Ο ΜΥΛΟΣ -Πρατήριο άρτου – Τριγκατζής Ιωάννης Ε.
Βασιλέως Γεωργίου 41 – Θεσσαλονίκη Τηλ. 231 083 0560


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.