Το Bitcoin ξεπερνά σε κεφαλαιοποίηση την Coca-Cola και την Intel

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του πιο δημοφιλούς κρυπτονομίσματος στον κόσμο, ξεπέρασε πρόσφατα εκείνες ορισμένων πολυεθνικών εταιρειών, όπως η κορυφαία εταιρεία ποτών, η Coca-Cola και ο παγκόσμιος γίγαντας τεχνολογίας, Intel.

Μετά από μια ανοδική αγορά στα τέλη Ιουλίου 2020, η κεφαλαιοποίηση αγοράς του Bitcoin σημείωσε σημαντική αύξηση και κατάφερε να ξεπεράσει το όριο των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή τη στιγμή το ανώτατο όριο αγοράς του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος αντιστοιχεί σε περισσότερα από 210 δισεκατομμύρια δολάρια , ενώ νωρίτερα σήμερα έφτασε να καταγράψει ως και 222 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Coin360 .

Ως εκ τούτου, το Bitcoin αξίζει σήμερα περισσότερο από τις μετοχές μεγάλων παγκόσμιων εταιρειών όπως η Intel και η Coca-Cola όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Στις 31 Ιουλίου, οι μετοχές της Intel και της Coca-Cola έκλεισαν με ανώτατο όριο αγοράς 203 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 202 δισεκατομμυρίων δολαρίων , αντίστοιχα, σύμφωνα με στοιχεία της Macro Trends.

Διάγραμμα κεφαλαίου αγοράς επτά ημερών Bitcoin. 
Πηγή: Coin360

Μεγάλη μείωση για την Intel τις τελευταίες ημέρες

Μια μεγάλη παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, η Intel, είδε μια αξιοσημείωτη μείωση του μεριδίου αγοράς τις τελευταίες ημέρες. Αφού η Intel δημοσίευσε  στις 22 Ιουλίου απογοητευτικά κέρδη για το 3ο τρίμηνο της χρονιάς, το ανώτατο όριο αγοράς της εταιρείας μειώθηκε κάτω από τα 259 δισεκατομμύρια δολάρια και στη συνέχεια έχασε έως και 45 δισεκατομμύρια δολάρια έως τις 24 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία από το Macro Trends.

Διάγραμμα ανώτατου ορίου αγοράς Intel. 
Πηγή: Macro Trends

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Intel μένει πίσω από το Bitcoin σε κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Κατά τη διάρκεια του 2017, το ανώτατο όριο αγοράς της Intel δεν υπερέβη τα 220 δισεκατομμύρια δολάρια , ενώ το ανώτατο όριο αγοράς του Bitcoin ξεπέρασε το όριο των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην ιστορική ανοδική πορεία του 2017, όταν το BTC έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών, των 20.000 δολαρίων .

Ιστορική πτώση της αγοράς για την Coca-Cola

Εν μέσω της αβεβαιότητας που προκλήθηκε από την πανδημία κορονοϊού, ο γίγαντας τών αναψυκτικών, Coca-Cola, υπέστη σημαντική μείωση στις πωλήσεις, από τις αρχές του έτους. Τον Μάρτιο του 2020, η Coca-Cola έχασε πάνω από 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε ανώτατο όριο αγοράς κατά τη διάρκεια ενός μήνα, ως συνέπεια της παγκόσμιας πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πτώση είναι η «μεγαλύτερη μείωση των τριμηνιαίων εσόδων της εταιρείας σε τουλάχιστον 30 χρόνια».

Αντίθετα, το Bitcoin έχει σημειώσει πολλές ανοδικές κινήσεις φέτος, με αύξηση πάνω από 80 δισεκατομμύρια δολάρια , ή περίπου 40%, στο ανώτατο όριο αγοράς από την 1η Ιανουαρίου του 2020, παρά την πτώση του Μαρτίου. Τις τελευταίες μέρες, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα έχει ξεπεράσει τα 11.000 δολάρια, με εμπόρους και fan του να αναμένουν περαιτέρω αύξηση της τιμής του.

Πρόσφατα μάλιστα, η Coinfomania ανέφερε ότι η αύξηση της τιμής του Bitcoin ξεπέρασε την αποτίμηση της αγοράς για ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου. Το Bitcoin θα μπορούσε να καταταχθεί ως η 8η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο, μπροστά από την HSBC (157,5 δισεκατομμύρια δολάρια), την Τράπεζα της Κίνας (146,6 δισεκατομμύρια δολάρια) και την China Merchants Banks (137,7 δισεκατομμύρια δολάρια).

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-market-cap-is-now-bigger-than-intel-or-coca-cola


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΓΓΕΛΟΣ  -Παλιές συνταγές & παραδοσιακά πιάτα
https://www.facebook.com/tavernagelos
ERGOBYTE  -Oλοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής
https://www.ergobyte.gr/portal/ergobyte/el/home

FEEL YOUR HOME -Εταιρεία χονδρικού και λιανικού εμπορίου ειδών σπιτιού https://feelyourhome.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.