Η Γερμανία ξεκινά το κλείσιμο όλων των, χωρίς άδεια λειτουργίας, Bitcoin ΑΤΜ

Η Ομοσπονδιακή Οικονομική Εποπτική Αρχή της Γερμανίας (BaFin), η κορυφαία χρηματοοικονομική ρυθμιστική Αρχή της χώρας που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση των παρόχων υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων, έχει αρχίσει να κλείνει τα μη εξουσιοδοτημένα ΑΤΜ bitcoin, όπως επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της BaFin στο news.Bitcoin.com.

όλα τα Bitcoin ATM που δεν διαθέτουν άδεια θα κλείσουν

Η γερμανική οικονομική ρυθμιστική αρχή BaFin έχει αρχίσει να κλείνει όλα τα bitcoin ΑΤΜ που δεν διαθέτουν την ειδική άδεια στη χώρα. Αυτό επιβάλλεται από τον νέο Νόμο της Γερμανίας, που τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο, ο οποίος απαιτούσε από τους παρόχους υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων να λάβουν ειδική άδεια λειτουργίας από την BaFin. Ένας εκπρόσωπος της BaFin είπε στο news.Bitcoin.com:

Επί του παρόντος, η BaFin αναλαμβάνει δράση για να κλείσει όλα τα ATM bitcoin που έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν χωρίς εξουσιοδότηση… Τα ATM κυριολεκτικά κλείνουν και δεν λειτουργούν πλέον.

«Η λειτουργία των bitcoin ATM απαιτεί εξουσιοδότηση για την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (ιδιόκτητες συναλλαγές)», εξήγησε ο εκπρόσωπος. Ωστόσο, σημείωσε ότι η BaFin δεν συλλέγει συγκεκριμένα πληροφορίες σχετικά με τα bitcoin ATM, «δεδομένου ότι η λειτουργία των bitcoin ATM δεν έχουν καθορισμένες απαιτήσεις αδειοδότησης.»

Ωστόσο, η ρυθμιστική αρχή έχει εντοπίσει έναν αριθμό μη εξουσιοδοτημένων ATM bitcoin που λειτουργούν στη Γερμανία. Ενώ ο εκπρόσωπος δεν αποκάλυψε τον αριθμό «λόγω της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη», τουλάχιστον μία εταιρεία – η Shitcoins Club – έλαβε εντολή από την BaFin τον Φεβρουάριο για να σταματήσει να λειτουργεί όλα τα bitcoin ATM της στη χώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ενώ φάνηκε να συμμορφώνεται με την εντολή της BaFin, δημοσιεύοντας μια ειδοποίηση που αντανακλά την εντολή στον ιστότοπό του, το Shitcoins Club επανέλαβε τη λειτουργία του ATM αμέσως μετά. Αρκετοί τοπικοί δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν διάφορες τοποθεσίες ATM του Shitcoins Club και διαπίστωσαν ότι τα μηχανήματα ήταν ακόμη σε λειτουργία.

Το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Bitcoin Kurier, πήγε σε ένα κατάστημα Shitcoins Club όπου υπάρχει ένα bitcoin ATM και βρήκε το μέρος κλειστό με την εντολή κλεισίματος από τη BaFin κολλημένη στο παράθυρο και μια επίσημη σφραγίδα στην πόρτα που φέρει την ημερομηνία της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ τα μηχανήματα λειτουργούν με την επωνυμία Shitcoins Club, ο ιδιοκτήτης δεν είναι πλέον το KKT UG με έδρα το Βερολίνο. Αντ ‘αυτού, το «Virtual Planet OÜ» με άδεια από την Εσθονία κατέχει πλέον την επιχείρηση και η διαχείριση έχει επίσης αλλάξει.
Η ανακοίνωση της BaFin αναφέρει ότι το Shitcoins Club μπορεί να υποβάλλει ένσταση εγγράφως στην εντολή κλεισίματος, εντός ενός μηνός, σύμφωνα με τη δημοσίευση.
Το Shitcoins Club δηλώνει στον ιστότοπό του ότι περίπου 20 ΑΤΜ bitcoin ήταν τελευταία φορά ενεργά στη Γερμανία, υποστηρίζοντας τα νομίσματα BTC, ETHLTC, και DASH. Τα ΑΤΜ της εταιρείας εξακολουθούν να λειτουργούν στην Πολωνία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες, τη Γαλλία και την Εσθονία.

Ένας άλλος ντόπιος διαχειριστής bitcoin ATM, η Coin Fellows, έπαυσε επίσης να λειτουργεί σε όλη τη Γερμανία στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, προσθέτοντας ότι το δίκτυο Coin Fellows αποτελείται από περίπου 40 ATM bitcoin, που βρίσκονται κυρίως στη νότια Γερμανία. Άλλοι πάροχοι bitcoin ATM στη Γερμανία δήλωσαν ότι οι απαιτήσεις της BaFin είναι πολύ αυστηρές για τις μικρές επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας ότι είναι φτιαγμένες για τις τράπεζες και άλλα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των ATM για bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, αυξάνεται παγκοσμίως, πλησιάζοντας τα 9.000 μηχανήματα, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης κρυπτονομισμάτων ATM Coinatmradar. Στις ΗΠΑ, οι αρχές έχουν επίσης κλείσει τα μη αδειοδοτημένα ATM bitcoin. Πρόσφατα έκλεισε μια επιχείρηση Bitcoin ATM αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων και κατασχέθηκαν 17 μηχανήματα, στην Καλιφόρνια.

πηγή: Kevin Helms – 09/08/2020 – https://news.bitcoin.com/germany-closing-down-all-unlicensed-bitcoin-atms/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ – Εταιρεία γρανιτών και μαρμάρου. Κατασκευή & τοποθέτηση κάθε φυσικού και χαλαζιακού πετρώματος. Μαρούσι – Αθήνα
https://www.marmara.gr/

PHARMACY 128 – Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο. Αγίου Δημητρίου 128, Θεσσαλονίκη.
https://www.pharmacy128.gr/

APEIROS CHORA – Hotel /genuine Zagori mansion. Kato pedina central Zagori – Greece. Ξενοδοχείο / παραδοσιακό αρχοντικό στα Κάτω Πεδινά, Ζαγόρι Ιωαννίνων.
https://apeiroschora.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.