Οι 3 λόγοι για τους οποίους η MicroStrategy υιοθέτησε το Bitcoin και γιατί θα κάνουν και άλλοι το ίδιο

Η MicroStrategy έχει υιοθετήσει το Bitcoin (BTC) ως αποθεματικό νόμισμά της και εξέπληξε τους σχολιαστές του χώρου αγοράζοντας περισσότερα από 21.000 BTC στις 11 Αυγούστου.

Η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία επιχειρηματικής ευφυΐας στον κόσμο, αντάλλαξε fiat προς Bitcoin ως αποθεματικό νόμισμα των ταμειακών της αποθεμάτων, αλλά οι λόγοι πίσω από αυτή την κίνηση υποδηλώνουν ότι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να κάνουν το ίδιο.
Γιατί η MicroStrategy επέλεξε το Bitcoin και γιατί θα ακολουθήσουν και άλλοι;

Ψηφιακός χρυσός

Σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 11 Αυγούστου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, ο Michael Saylor, προχώρησε περισσότερο από τον καθένα,  αποκαλώντας το Bitcoin «ψηφιακό χρυσό». Χωρίς «ίσως» ή «αλλά», ο Saylor συνδέει ανεπιφύλακτα το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα τόσο με το fiat χρήμα όσο και με άλλα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, όπως ο χρυσός.

“Το Bitcoin είναι ψηφιακός χρυσός: σκληρότερο, δυνατότερο, ταχύτερο και ευφυέστερο από κάθε είδους χρήμα έχει προϋπάρξει” ήταν το σχόλιό του. 

Αυτή η οπτική γωνία αντικατοπτρίζει ακριβώς τις απόψεις μερικών από τους πρωταρχικούς υποστηρικτές του Bitcoin, ιδίως του Saifedean Ammous, ο οποίος στο βιβλίο του, “The Bitcoin Standard,” εξηγεί επανειλημμένα ότι η λεγόμενη «ψηφιακή έλλειψη» τοποθετεί το Bitcoin σε μία ξεχωριστή κατηγορία από οποιαδήποτε άλλη μορφή χρήματος που έχει ποτέ υπάρξει.

Όπως ο Ammous έτσι και ο Saylor πιστεύει επίσης ότι η ίδια η δομή του Bitcoin θα διασφαλίσει ότι η αξία του θα αυξηθεί μόνο με το χρόνο. Επίσης πρόσθεσε:

«Αναμένουμε ότι η αξία του θα συσσωρευτεί με τις εξελίξεις στην τεχνολογία, την επέκταση της υιοθέτησης και την αποτελεσματικότητα του δικτύου που τροφοδότησε την άνοδο τόσων καινοτόμων κατηγοριών στη σύγχρονη εποχή».

Αμφιβολίες για το μέλλον του fiat χρήματος

Οι Bitcoiners ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα για τη MicroStrategy επειδή αντικατέστησε χωρίς ενδοιασμούς το fiat νόμισμα για το κρυπτονόμισμα. Η αγορά των 21.454 BTC σε συνολική αξία στα 250 εκατ. δολάρια στα τέλη του περασμένου μήνα,  μπορεί όχι μόνο να είναι συμβολική (δεδομένου του συνολικού αριθμού των 21 εκατ.  BTC), αλλά επίσης σημαίνει ότι η εταιρεία ελέγχει το 0,1% της συνολικής προσφοράς Bitcoin, κάτι που οι ανταγωνιστές της θα βρίσκουν όλο και πιο ακριβό για να το υπερκεράσουν.

«Η MicroStrategy αγόρασε το 0,1% της προσφοράς Bitcoin. Πολύ λίγες εταιρείες θα είναι σε θέση να αντιγράψουν αυτήν τη στρατηγική», σχολίασε ο οικοδεσπότης του podcast Bitcoin Did, Peter McCormack. με ένα tweet.

Για τον Saylor, υπήρξαν πολλά και επαναλαμβανόμενα σήματα που τον κατεύθυναν προς το Bitcoin.

Αυτά ήταν «μεταξύ άλλων, η οικονομική κρίση και η κρίση στη δημόσια υγεία που προκλήθηκε από τον COVID-19, τα πρωτοφανή μέτρα οικονομικής τόνωσης της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της ποσοτικής χαλάρωσης που υιοθετήθηκε σε όλο τον κόσμο και της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας», είπε.

Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι αυτό που ξεκίνησε ως αποτέλεσμα του Covid-19, θα προκαλούσε περαιτέρω προβλήματα αργότερα:

Η Cointelegraph έχει αναφέρει συχνά τον αρνητικό αντίκτυπο των πρακτικών όπως η ποσοτική χαλάρωση ενώ όλο και περισσότερες φωνές παροτρύνουν τους καταναλωτές να εγκαταλείψουν το σύστημα fiat μαζικά για να προστατεύσουν την ευημερία τους μακροπρόθεσμα.

Για τον Jason Yanowitz, ιδρυτή του χρηματοοικονομικού δικτύου BlockWorks Group, οι επιφυλάξεις του Saylor τελικά θα προκαλέσουν ανταποκρίσεις από ολόκληρη την επιχειρηματική σφαίρα. «Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy είπε ότι αγόρασε Bitcoin για να αποφύγει τον πληθωρισμό», συνοψίζει. «Τελικά κάθε δημόσια εταιρεία θα κάνει το ίδιο.»

Αυτή την εβδομάδα, η Cointelegraph σημείωσε ότι η αξία του Bitcoin φαίνεται να παρακολουθεί τους διογκωμένους ισολογισμούς των κεντρικών τραπεζών το 2020.

Το «Σημείο Schelling» του Bitcoin

Τέλος, ο Saylor ήταν ιδιαίτερα φιλοφρονητικός για το Bitcoin και δεν ανέφερε καν ότι η εταιρεία εξέτασε και άλλα κρυπτονομίσματα. «Θεωρούμε ότι η παγκόσμια αποδοχή, η αναγνώριση της επωνυμίας, η ζωτικότητα του οικοσυστήματος, η κυριαρχία του δικτύου, η αρχιτεκτονική ανθεκτικότητα, η τεχνική χρησιμότητα και το κοινοτικό ήθος του Bitcoin αποτελούν πειστικά αποδεικτικά στοιχεία για την υπεροχή του ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων για όσους αναζητούν ένα μακροπρόθεσμο στοιχείο αξίας», είπε.

Η 11χρονη διάρκεια ζωής του Bitcoin έχει δείξει ότι παραμένει το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα και ότι απέκρουσε πολλές συντονισμένες προσπάθειες υπονόμευσης του.

Όπως συχνά εξηγούν ο Ammous και διάφοροι άλλοι, το Bitcoin έχει αποδείξει την αξία του μέσω αυτής της μεθόδου ενώ τα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα απέτυχαν να αποδείξουν ότι μπορούν να κερδίσουν την θέση και τη δημοτικότητα του Bitcoin.

Η προτίμηση των κρυπτωρύχων για το BTC υποστηρίζει τη θεωρία ότι μακροπρόθεσμα, η ασφάλεια και η υπεροχή στην αγορά θα αυξηθούν ενώ τεχνικές βασικές αρχές του Bitcoin παραμένουν σε μια ευρεία ανοδική τάση, με αποτέλεσμα οι κρυπτωρύχοι να αφιερώνουν όλο και περισσότερους πόρους στο δίκτυο.

πηγή: WILLIAM SUBERG – 12/08/2020 – https://cointelegraph.com/news/3-reasons-why-microstrategy-adopted-bitcoin-and-why-others-will-too

  


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

CUT & STYLE – Κομμωτήριο, περιποίηση μαλλιών. Παπάφη 5 – Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/CUT-STYLE-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%86%CE%B7-1613700915516016/

GRANDMA VASILIKI: Κυκλαδίτικος ξενώνας, Χώρα της Ίου
https://grandma-vasiliki.business.site/
https://www.facebook.com/GrandmaVasiliki/

LEDGER: τα ασφαλέστερα πορτοφόλια–συσκευές ή πορτοφόλια υλικού για κρυπτονομίσματα, που αποθηκεύουν τα ιδιωτικά κλειδιά του χρήστη εκτός σύνδεσης ιντερνέτ.
https://www.ledger.com/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.