Τέσσερις από τις πέντε κορυφαίες τράπεζες της Νότιας Κορέας θα προσφέρουν υπηρεσίες Crypto

Οι τράπεζες Woori και Shinhan της Νότιας Κορέας μόλις ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να εισαγάγουν «υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων». Αυτό σημαίνει ότι τέσσερις από τις πέντε κορυφαίες τράπεζες της χώρας, με συνολική αξία άνω των 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι πλέον έτοιμες να προσφέρουν στους πελάτες τους, υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων.

Κάθε μία από τις τράπεζες στοχεύει στην κατοχή και διαχείριση κρυπτονομισμάτων για πελάτες. Τόσο η Shinhan όσο και η Woori ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους σε άμεση απάντηση στον τροποποιημένο Νόμο περί Ειδικών Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών -που θα τεθεί σε ισχύ τον επόμενο χρόνο- και θα αλλάξει τη νομοθεσία σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων.

Η Shinhan bank, είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να ασχοληθεί με την αποθήκευση κρυπτονομισμάτων από το 2017, αλλά αυτά τα σχέδια της ανατράπηκαν από την κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2018. Η NH Nonghyup Bank και η Kookmin Bank έχουν ήδη συντονίσει ομάδες blockchain για την εφαρμογή κρύπτο λειτουργιών, με την Nonghyup να είναι η πιο προηγμένη και να ελπίζει να ξεκινήσει υπηρεσίες για «θεσμικούς επενδυτές» μέσα στους επόμενους μήνες.

«Πολύ μικρά, πολύ αργά»;

Οι ειδικοί της Blockchain στη χώρα εξέφρασαν ανησυχίες ότι αυτά τα βήματα είναι «πολύ μικρά και πολύ αργά» αναφέροντας αμερικανικά ιδρύματα που βρίσκονται πολύ μπροστά από τον τραπεζικό τομέα της Νότιας Κορέας. Ο επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών Blockchain στο Πανεπιστήμιο Dongguk Park Sung-joon είπε ότι ανησυχεί ότι η οικονομική «ανταγωνιστικότητα» του της χώρας θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο, ως αποτέλεσμα του ότι: 

«Άλλες χώρες κινούνται πολύ γρήγορα σε αυτό το θέμα. Αλλά δεν υπάρχει ακόμη νομικό σύστημα στη Νότια Κορέα, οπότε η πρόοδος είναι πιο αργή από το αναμενόμενο.»

Επίσης πρόσθεσε ότι χωρίς «θεσμική υποστήριξη» αυτή η ώθηση για τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσε να μην οδηγήσει τελικά σε ευρεία ενσωμάτωση.

Η Κορέα λατρεύει τα κρυπτονομίσματα

Αν και ο χρηματοοικονομικός τομέας έχει επικριθεί για την αργή του χρήση στην τεχνολογία blockchain, άλλες βιομηχανίες της χώρας έχουν ενσωματώσει ταχύτερα τις λύσεις της. Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν υιοθετήσει μια νέα  εφαρμογή ψηφιακής άδειας οδήγησης βασισμένη σε blockchain μετά από μόλις 3 μήνες. Μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Νότιας Κορέας, η KEB Hana Bank συνεργάστηκε με την Korea Expressway Corporation για την εφαρμογή ενός συστήματος διοδίων που βασίζεται σε blockchain για τους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Και αυτή την εβδομάδα είχαμε δύο θετικές για τον χώρο ειδήσεις: Το πρόγραμμα πληρωμών της Seongnam θα επεκταθεί με την έκδοση νέων ψηφιακών πιστοποιητικών δώρων, ενώ οι παραθαλάσσιοι ταξιδιώτες στο Busan θα μπορούν να πληρώσουν για υπηρεσίες με Bitcoin (BTC) και Ethereum (ETH).

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/four-of-the-top-five-south-korean-banks-to-offer-crypto-services


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

PHARMACY 128  -Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο.
https://www.pharmacy128.gr/

FITNESS TEMPO  -Γυμναστήριο, κέντρο σωματικής ευεξίας 
https://www.facebook.com/fitnesstempo/
ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΓΓΕΛΟΣ  -Παλιές συνταγές & παραδοσιακά πιάτα
https://www.facebook.com/tavernagelos

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.