Η Federal Reserve Bank της Βοστώνης και το MIT διερευνούν την δυνατότητα έκδοσης ψηφιακού νομίσματος

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Βοστώνης (Boston Fed), έχει συνάψει συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), για την καλύτερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των ψηφιακών νομισμάτων.

«Η τράπεζα θα συνεργαστεί με ερευνητές του MIT σε ένα πολυετές έργο για την ανάπτυξη και τον έλεγχο των περιπτώσεων χρήσης ενός «υποθετικού» ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC)», δήλωσε η κυβερνήτης της Fed, Lael Brainard, κατά την ομιλία της στην Federal Reserve Bank του Σαν Φρανσίσκο.

Lael Brainard, Fed Governor

Η Brainard είπε ότι τα ψηφιακά νομίσματα προσφέρουν εξίσου ευκαιρίες και απειλές, που σχετίζονται με το απόρρητο, την παράνομη δραστηριότητα και την οικονομική σταθερότητα, και η Fed πρέπει να κατανοήσει και τις δύο πτυχές τους, καθώς θα προχωρά στη δημιουργία ενός CBDC.

Η έρευνα σε συνεργασία με το MIT αναμένεται να βοηθήσει την τράπεζα να αποκτήσει πρακτική εμπειρία και κατανόηση αυτών των πτυχών. Μάλιστα, ο Jim Cunha, ανώτερος αντιπρόεδρος της Boston Fed, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν το χτίζουμε για αύριο, το χτίζουμε για τα επόμενα χρόνια»

H Brainard εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, τα stablecoin όπως το Libra του Facebook και το CBDC της Κίνας, που αυξάνονται σε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν ερωτήματα «σχετικά με τις νομικές και κανονιστικές διασφαλίσεις, την οικονομική σταθερότητα και τον ρόλο του νομίσματος στην κοινωνία» τόνισε.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες να ανταποκριθουν στην ευκαιρία και να αναπτύξουν ένα ψηφιακό δολάριο εάν θέλουν να αντιμετωπίσουν τις απειλές που προκαλούν άλλα νομίσματα, σημείωσε.

Όσον αφορά τις ερευνητικές τους προσπάθειες σε συνεργασία με το MIT, η Brainard δήλωσε ότι θα διερευνήσει τη χρήση των υπαρχουσών και των νέων τεχνολογιών, όπως απαιτείται για ένα CBDC, δηλώνοντας:

«Τα βήματα από αυτήν τη συνεργασία θα δημοσιευτούν και η οποιαδήποτε βάση κώδικα που αναπτύσσεται μέσω αυτής της προσπάθειας θα προσφέρεται ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα για οποιονδήποτε θέλει να το χρησιμοποιήσει για πειραματισμό.»


Η Brainard πρόσθεσε επίσης ότι η Fed διεξάγει εσωτερικά πειράματα τα τελευταία χρόνια μαζί με το Τεχνολογικό Εργαστήριο του Διοικητικού Συμβουλίου. Έχουν δημιουργήσει και δοκιμάσει διάφορες κατανεμημένες πλατφόρμες καθολικών για να κατανοήσουν τον αντίκτυπο των ψηφιακών νομισμάτων στο «οικοσύστημα πληρωμών, τη νομισματική πολιτική, τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, την τραπεζική χρηματοδότηση και την προστασία των καταναλωτών».

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/bostons-federal-reserve-bank-and-mit-to-tackle-digital-currency-research


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΧΙΩΤΗΣ – FIRESHOP -Πυροσβεστήρες, Πυρανίχνευση & συστήματα τοπικής κατάσβεσης https://fireshop.gr/

Ο ΜΥΛΟΣ -Πρατήριο άρτου Βασιλέως Γεωργίου 41 – Θεσσαλονίκη Τηλ. 231 083 0560

MACWAY -Κατασκευή ιστοσελίδων, τεχνική υποστήριξη για υπολογιστές Macintosh https://macway.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.