Ένα μικρό βήμα για το Bitcoin..

Η SpaceChain, blockchain εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη, ισχυρίζεται ότι υπέγραψε την πρώτη Multi-Signature συναλλαγή Bitcoin, στο διάστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στις 18 Αυγούστου, η SpaceChain πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη χρήση υλικού blockchain στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Αυτό το επίτευγμα έγινε εφικτό μέσω μιας συνεργασίας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, ο οποίος φαίνεται να παρείχε χρηματοδότηση, υλικό και γενική υποστήριξη στο έργο.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε από τον συνιδρυτή και CTO της SpaceChain, Jeff Garzik, ο οποίος είπε ότι η επιτυχής υπογραφή αυτής της συναλλαγής BTC, σηματοδοτεί πρόοδο προς τον στόχο της SpaceChain να δημιουργήσει ένα ασφαλές, ανοιχτού κώδικα και αμετάβλητο δορυφορικό δίκτυο blockchain.

Για να καταστεί δυνατή η συναλλαγή, ένας σταθμός εδάφους μεταβίβασε κρυπτογραφημένα δεδομένα στο ISS, όπου το πορτοφόλι υλικού που περιείχε το ιδιωτικό κλειδί υπέγραψε τη συναλλαγή. Τα πειράματα του SpaceChain αφορούν τη διασφάλιση μιας ισχυρής σύνδεσης μεταξύ υλικού blockchain στο διάστημα και σχετικών υποδομών στη Γη.

Η SpaceChain παρέδωσε την τεχνολογία πορτοφολιού υλικού στο ISS με έναν πύραυλο SpaceX Falcon 9 στα τέλη του 2019. Ήδη από τα μέσα Σεπτέμβρη, η εταιρεία είχε λάβει επιχορήγηση 66.400 δολαρίων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, για την εμπορική ανάπτυξη πορτοφολιού multi sig. Η SpaceChain εξήγησε ότι η λύση αυτή έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ασφάλεια των συναλλαγών, απαιτώντας δύο από τα τρία ιδιωτικά κλειδιά να υπογράψουν για να ολοκληρωθούν οι συναλλαγές. Μία από τις τρεις υπογραφές παρέχεται από έναν κόμβο μέσω δορυφόρου, αν και -σε περίπτωση αποτυχίας σύνδεσης- οι δύο επίγειες υπογραφές αρκούν για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η SpaceCain υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο «οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να ενισχύσουν την ασφάλεια των συναλλαγών τους σε κρυπτονομίσματα, που μπορεί να είναι ευάλωτες σε κυβερνοεπιθέσεις και hacking, όταν φιλοξενούνται αποκλειστικά σε κεντρικούς επίγειους διακομιστές».

Εκτός από την SpaceChain και η εταιρεία τεχνολογίας blockchain, Blockstreamανακοίνωσε τον Ιανουάριο σχέδια για την κυκλοφορία της beta έκδοσης του Blockstream Satellite API, σχεδιασμένο για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να μεταδίδουν δεδομένα μέσω του δορυφορικού δικτύου της εταιρείας. Η πρωτοβουλία Space Block, της Blockstream στοχεύει στην απελευθέρωση του δικτύου κρυπτονομισμάτων από την επίγεια σύνδεση στο Διαδίκτυο, με σκοπό να αυξήσει την ευρωστία του.

Πηγή:https://cointelegraph.com/news/spacechain-claims-to-have-signed-outer-spaces-first-multisig-btc-transaction


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LORD UNDERWEAR  -Men, women, children underwear
https://www.lord.gr

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ  -Γωγώ Κώτσινα – Σώτου. Ιδιωτικός βρεφονηπιακός σταθμός & νηπιαγωγείο
http://www.to-xamogelo.gr/

GRANDMA VASILIKI ROOMS TO LET  -Κυκλαδίτικος ξενώνας, Ιος
 https://grandma-vasiliki.business.site/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.