Έρευνα: το 18% των ερωτηθέντων Αμερικανών αγόρασε κρύπτο, κυρίως όμως γνωρίζει το BTC

Σχεδόν το 20% των ερωτηθέντων Αμερικανών αγόρασαν κρυπτονομίσματα, αλλά οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες γνωρίζουν μόνο το bitcoin (BTC) – και δεν γνωρίζουν τίποτα για τα altcoins, αναφέρεται στα συμπεράσματα μιας πρόσφατης έρευνας.

Η έρευνα που ανατέθηκε από την Coinflip, έναν μεγάλο φορέα διαχείρισης Bitcoin ATM με έδρα τις ΗΠΑ, απευθύνθηκε σε 1.005 άτομα, των οποίων οι απαντήσεις έδειξαν ότι το 18,4% των Αμερικανών είτε αγόρασαν είτε έχουν επενδύσει σε ψηφιακά νομίσματα (κρυπτονομίσματα).
Επιπλέον, το νότιο τμήμα της χώρας φαίνεται περισσότερο προσανατολισμένο προς τα κρυπτονομίσματα, με το 50% των συνολικών ερωτηθέντων από τον Νότο να δηλώνουν ότι προτιμούν να πραγματοποιούν συναλλαγές χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα.
Ο Daniel Polotsky, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της CoinFlip, αναφέρει στο δελτίο τύπου τα εξής:

«Υπάρχει πολύ συναισθηματισμός γύρω από τα κρυπτονομίσματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι κερδίζουν σε δημοτικότητα μεταξύ των Αμερικανών που αναζητούν βολικές, εναλλακτικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Σε πολλές περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται από άτομα που ουσιαστικά απομακρύνονται από το βασικό τραπεζικό σύστημα, λόγω των τεράστιων χρεώσεων και των τελών στις συναλλαγές και τις υπηρεσίες.«

Επιπλέον, η μελέτη έδειξε ότι :

  • το 81% των ερωτηθέντων είναι εξοικειωμένοι με τα κρυπτονομίσματα, αλλά περίπου
  • το 55% έχουν ακούσει μόνο το Bitcoin και τίποτα από τα altcoins
  • το 14,5% των Αμερικανών θεωρούνται «σκληροπυρηνικοί» χρήστες κρυπτονομισμάτων με γνώση τριών ή περισσότερων κρυπτονομισμάτων εκτός από το Bitcoin.
  • το 43,9% των κρυπτονομισμάτων αγοράζονται από ένα ανταλλακτήριο, ενώ τα bitcoin ΑΤΜ και οι προσωπικές συναλλαγές, με ποσοστό 28,2% αντιπροσώπευαν τον δεύτερο πιο διαδεδομένο τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αγοράζουν κρυπτονομίσματα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι, παρά την αυξανόμενη υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων, οι πολίτες των ΗΠΑ θέλουν να έχουν πολλαπλές επιλογές για το πώς ξοδεύουν τα χρήματά τους και ως εκ τούτου, η χρήση μετρητών εξακολουθεί να είναι κοινή στην οικονομία των ΗΠΑ. «Πάνω από το 40% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα αντικαταστήσουν εντελώς τα χαρτονομίσματα με ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών», αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Ο Polotsky επισημαίνει: «Οι Αμερικανοί λένε ξεκάθαρα ότι θέλουν να έχουν επιλογές για το πώς ξοδεύουν τα χρήματά τους. Μπορεί να βολεύει ορισμένες τράπεζες και μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να προβάλλουν το αφήγημα ότι κανείς δεν χρησιμοποιεί μετρητά, αλλά αυτά είναι πολύ ζωντανά και καλοστεκούμενα στην οικονομία μας.«

Τέλος, τα αποτελέσματα αποκάλυψαν «σημαντική απογοήτευση με τις εμπορικές τράπεζες γενικά», λιγότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες, συγκεκριμένα το 43%, δήλωσαν ότι τις εμπιστεύονται. Οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες είναι οι πιο δημοφιλείς ηλεκτρονικές μέθοδοι πληρωμής και επιλογές όπως το Apple Pay και το PayPal κερδίζουν επίσης σε δημοτικότητα.

Το ζήτημα της υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων τόσο από άτομα όσο και από ιδρύματα σε διαφορετικές χώρες είναι τέτοιο που κυριαρχεί στον χώρο των κρύπτο. Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού ανέτρεψε τις περισσότερες οικονομίες σε όλο τον κόσμο, πολίτες ορισμένων κρατών των οποίων οι νομισματικές πολιτικές θεωρούνται ως μη ιδιαίτερα ευνοϊκές από τους πολίτες τους, άρχισαν να υιοθετούν εναλλακτικές λύσεις με τα κρυπτονομίσματα.

Στην Αφρική, για παράδειγμα, αυτή η κατάσταση έπαιξε στη Νιγηρία ως Effort Onoboh, επιβεβαίωσε ένας επενδυτής bitcoin ο οποίος είπε στο Cryptonews.com ότι οι αυστηροί κανονισμοί, καθώς και η υποτίμηση του Naira, συγκαταλέγονται στις κύριες αιτίες των πρόσφατων στενών εναγκαλισμών μεταξύ των Νιγηριανών και των κρυπτονομισμάτων.

Εν τω μεταξύ, η πανδημία του κορωνοϊού, βοήθησε ιδιαίτερα στην επισήμανση των εγγενών υποσχέσεων των ψηφιακών νομισμάτων. Μια μελέτη που διεξήχθη τον Μάρτιο από την bitFlyer Europe αποκάλυψε ότι το 66% εκ των 10.000 ατόμων που ερωτήθηκαν, δήλωσαν ότι τα κρυπτονομίσματα θα εξακολουθούν να υπάρχουν το 2030.
Σύμφωνα με τα ανταλλακτήρια, αυτό δείχνει ότι η εμπιστοσύνη συνεχίζει να αυξάνεται στα κρυπτονομίσματα, παρά την άθλια επίδραση του coronavirus στο παγκόσμιο οικονομικό τοπίο.

πηγή: Godfrey Benjamin – 21/08/2020 – https://cryptonews.com/news/18-of-asked-americans-bought-crypto-most-know-only-bitcoin-s-7491.htm


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΧΙΩΤΗΣ – FIRESHOP / Πυροσβεστήρες, Πυρανίχνευση & συστήματα τοπικής κατάσβεσης, Νέα Ιωνία – Αττική
https://fireshop.gr/

ΦΡΟΝΤΙΔΑ – Ορθοπεδικά, ιατρικά εξαρτήματα & υποδήματα. Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/frontidathessaloniki/

PHARMACY 128 – Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο. Θεσσαλονίκη
https://www.pharmacy128.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.