Τα 5 κορυφαία DeFi projects το 2020

Εάν παρακολουθείτε το blockchain, πιθανότατα έχετε ήδη ακούσει για τον πρόσφατα αναδυόμενο κλάδο που ονομάζεται DeFi (αποκεντρωμένη χρηματοδότηση). Ίσως αναπάντεχα, αυτή η αγορά γνώρισε σημαντική ανάπτυξη και αξίζει τώρα πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Λοιπόν, τι ακριβώς είναι η DeFi και γιατί είναι σημαντική; Με λίγα λόγια, η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) είναι μια από τις τελευταίες καινοτομίες που προέκυψαν από την αποκεντρωμένη οικονομία που βασίζεται σε blockchain.
Ακολουθεί την ιδέα της αναδόμησης της υποδομής των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και της μετακίνησής τους σε αποκεντρωμένα δίκτυα, για να μεταφερθεί ο κλάδος από ένα κεντρικό σύστημα γεμάτο μονοπώλια, προς έναν διαφανή κόσμο, που τρέχει χωρίς μεσάζοντες και βασίζεται στην επαλήθευση και όχι στην πίστη.
Κατασκευασμένες κυρίως στο δίκτυο Ethereum, οι εφαρμογές DeFi παρέχουν στους χρήστες παραδοσιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αλλά με αποκεντρωμένο, χωρίς σύνορα, τρόπο που επιτρέπει σε οποιονδήποτε σε όλο τον κόσμο με σύνδεση στο Διαδίκτυο να αποκτήσει πρόσβαση σε χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Αυτή η ανάπτυξη δεν θα μπορούσε να συμβεί σε πιο περίεργη εποχή. Μια πανδημία έχει σαρώσει τον κόσμο και ενώ η παγκόσμια οικονομία εξαναγκάζεται να κλείσει, ο κόσμος της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης συνεχίζει να κατοικείται από νέα έργα ομάδων απόόλο τον κόσμο. Υπάρχουν επί του παρόντος πάνω από 100 έργα που παρέχουν διάφορες λύσεις DeFi.

Παρακάτω, θα βρείτε μία λίστα των πέντε κορυφαίων πρωτοκόλλων DeFi, που αξίζουν να τα παρακολουθήσετε το 2020.

1. Anyswap

Το Anyswap είναι ένα πλήρως αποκεντρωμένο πρωτόκολλο cross-chain ανταλλαγής, βασισμένο στην τεχνολογία Fusion DCRM, με αυτοματοποιημένο σύστημα τιμολόγησης και ρευστότητας. Το Anyswap επιτρέπει ανταλλαγές μεταξύ οποιωνδήποτε νομισμάτων, σε οποιοδήποτε blockchain που χρησιμοποιεί ECDSA ή EdDSA ως αλγόριθμο υπογραφής, συμπεριλαμβανομένων των BTC, ETH, USDT, XRP, LTC, FSN κ.λπ.

Γιατί είναι το Anyswap το top DeFi token που αξίζει να παρακολουθήσετε το 2020?

Το Anyswap είναι η πρώτη πλήρως αποκεντρωμένη πλατφόρμα swap που επιτρέπει στον χρήστη να ανταλλάξει οποιοδήποτε νόμισμα ή token (με αλγόριθμο υπογραφής ECDSA και EDDSA , δηλ. το 98% όλων των blockchain) μεταξύ τους, χωρίς τους κινδύνους από παρεμβάσεις τρίτων. Το Anyswap κυκλοφόρησε τον Ιούλιο και έχει ήδη πάνω από 6,58 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο ενεργητικό του. Το καλύτερο; Προσφέρει ένα ποσοστό απόδοσης ίσο με 430% ετησίως.

Το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ token είναι ένα token διακυβέρνησης, δηλαδή παρέχει δικαιώματα ψήφου για τους κατόχους του, ώστε να επιλέξουν ποια νομίσματα θα συμπεριληφθούν στη συνέχεια στην πλατφόρμα. Χωρίς ICO, χωρίς συγκέντρωση χρημάτων και χωρίς airdrop!
Η τιμή του Anyswap αυξήθηκε στα 1,82 δολάρια ΗΠΑ μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες από την κυκλοφορία του. Εάν το έργο μπορεί να προχωρήσει τόσο γρήγορα, τότε μόνο ο ουρανός είναι το όριο για το μέλλον του…
Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του είναι το χαμηλό κόστος του. Η Anyswap χρεώνει ένα χαμηλό τέλος μόνο 0,4% για κάθε συναλλαγή ανταλλαγής, μεταξύ των οποίων 0,3% πηγαίνει στους παρόχους ρευστότητας και 0,1% πηγαίνει στην Anyswap Company.

Το πρωτόκολλο Anyswap υποστηρίζει επίσης τις ακόλουθες δυνατότητες:

  • Αποκεντρωμένη Cross-Chain Bridge: Οι χρήστες μπορούν να καταθέσουν οποιοδήποτε νόμισμα στο πρωτόκολλο και τα εξορυγμένα wrapped tokens με αποκεντρωμένο τρόπο.
  • Cross Chain Swaps: Οι χρήστες μπορούν να ανταλλάξουν αμέσως από το ένα νόμισμα με άλλο.
  • Προγραμματισμένη τιμολόγηση και ρευστότητα – Οι πάροχοι ρευστότητας μπορούν να προσθέσουν ή/και να αποσύρουν ρευστότητα σε ανταλλάξιμα ζεύγη. Το προγραμματισμένο σύστημα τιμολόγησης βασίζεται στην παρεχόμενη ρευστότητα.

2. MakerDAO

Με δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, η Maker είναι μακράν μια από τις πιο αναγνωρισμένες αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης στην αγορά. Έχει κυριαρχία περίπου στο 60% της αγοράς και ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων, επί του παρόντος κλειδωμένα σε έξυπνες συμβάσεις του πρωτοκόλλου Maker.

Γιατί η MakerDAO κέρδισε αυτή την κορυφαία θέση ανάμεσα στα DeFi projects?

Η αποκεντρωμένη πιστωτική πλατφόρμα υποστηρίζει το DAI, ένα stablecoin η αξία του οποίου είναι συνδεδεμένη στο USD και είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα stablecoin στη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων. Το Maker DAO επιτρέπει σε οποιονδήποτε να ανοίξει ένα θησαυροφυλάκιο, κλειδωμένο με εξασφάλιση κρύπτο και να δημιουργήσει DAI έναντι αυτής της εξασφάλισης. Σε αντίθεση με άλλα stablecoins, το Dai δεν διατηρεί δολάρια σε τράπεζα. Αντ’ αυτού, το πρωτόκολλο Maker χρησιμοποιεί έξυπνα συμβόλαια και εξασφαλίσεις με τη μορφή ETH για τη διατήρηση της τιμής.

Το Dai μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο δανεισμού (με κέρδος σε τόκους), για να κάνει πληρωμές, για συναλλαγές ή για να επενδυθεί σε άλλα περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται στο Ethereum.

Αυτό που ξεχωρίζει το MakerDAO από άλλα έργα είναι ο τρόπος που λειτουργεί και διέπεται. Το σύστημα διακυβέρνησης και αυτοματισμού αξιοποιεί τα έξυπνα συμβόλαια Ethereum για την εκτέλεση λειτουργιών δανεισμού και σταθερότητας χωρίς κεντρική ταυτότητα.

Το Maker Foundation κατευθύνει τις προσπάθειές του για να προετοιμάσει την κοινότητα των ψηφοφόρων να κυβερνά το πρωτόκολλο του Maker μετά την αποκέντρωση. Τα τρία βασικά στοιχεία του αυτοσυντηρούμενου DAO (τεχνικό, ανθρώπινο και διαδικαστικό) θα επιτρέψουν στην κοινότητα να διαχειριστεί ένα πλήρες αποκεντρωμένο πρωτόκολλο- δείκτη, το οποίο θα φροντίζει για κάθε σφαίρα ύπαρξης και λειτουργίας του DAO.

Αναφέρεται ότι το MakerDAO ψηφίζει εάν θα επεκτείνει ή όχι τις εγγυήσεις που δέχεται τώρα για δάνεια, σε στοιχεία και αξίες που χρησιμοποιούνται στον κόσμο πέραν των κρυπτονομισμάτων. Αυτή η συναρπαστική πρόταση, εάν γίνει αποδεκτή, θα ήταν μια σημαντική εξέλιξη για το χώρο στο σύνολό του.

3. Synthetix

Το Synthetix είναι μια αποκεντρωμένη επενδυτική πλατφόρμα που λειτουργεί στο δίκτυο του Ethereum και επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να εμπορεύονται τα λεγόμενα «Synths», τα οποία παρέχουν on-chain έκθεση σε επενδυτικά στοιχεία τα οποία διατίθενται σε μορφή token. Επιτρέπει δηλαδή στους χρήστες να τοποθετούνται σε επενδυτικά στοιχεία όπως κρυπτονομίσματα, μετοχές, νομίσματα, πολύτιμα μέταλλα και άλλα με τη μορφή ERC20 tokens.
Οι πράξεις πραγματοποιούνται στη βάση των peer-to-peer συναλλαγών και χωρίς να παρέχεται ή να επιβάλλεται διακράτηση των επενδύσεων από την πλατφόρμα. Τώρα, η Synthetix έχει πάνω από 140,6 εκατομμύρια δολάρια στα αποθέματα ρευστότητάς της.

Γιατί είναι η Synthetix ένα από τα κορυφαία DeFi projects?

Μεγάλο μέρος της πρόσφατης επιτυχίας της Synthetix μπορεί να αποδοθεί στο καινοτόμο μοντέλο κινήτρων για token. Οι κάτοχοι SNX τα τοποθετούν σε stake με αντάλλαγμα την είσπραξη προμήθεια από την ανταλλαγή Synthetix και ανταμοιβές από την πληθωριστική νομισματική πολιτική του συστήματος. Για να δημιουργήσετε ένα νέο Synth, περισσότερο από το 750% της τιμής του Synth πρέπει να τοποθετηθεί σε stake ως SNX. Όσο περισσότερο SNX τοποθετείται σε stake και κλειδώνεται ως εξασφάλιση, τόσο λιγότερο είναι διαθέσιμο στην αγορά και τόσο πιο πολύτιμο γίνεται το token. Η απόδειξη είναι στην τιμή. Το token SNX σημείωσε δραματική άνοδο το 2019 και προβλέπεται να συνεχίσει εξίσου επιτυχημένα και το 2020.

Το Synthetix χρησιμοποιεί μια υποδομή πολλαπλών token που βασίζεται σε ένα σύστημα εξασφάλισης, staking, πληθωρισμού και τελών. Το σύστημα χρησιμοποιεί δύο τύπους token: το κύριο Synthetix Network Token (SNX) και τα Synths. Το σύστημα είναι παρόμοιο με το MakerDAO όπου το ETH είναι κλειδωμένο για τη δημιουργία DAI. Στο Synthetix, το SNX είναι κλειδωμένο για τη δημιουργία sUSD (συνθετικό USD). Το sUSD ενεργεί ως χρέος ενώ το SNX ενεργεί ως εξασφάλιση. Το SNX τίθεται σε staking ως εγγύηση για τη δυνητική δημιουργία οποιουδήποτε συνθετικού περιουσιακού στοιχείου, όχι μόνο του sUSD.

Μία από τις βασικές απαιτήσεις του συστήματος Synthetix είναι η δυνατότητα λήψης ακριβούς πληροφόρησης από τον έξω κόσμο, όπως π.χ. η τιμή του Ιαπωνικού γεν και τελικά η τιμή των μετοχών, όπως η Tesla. Η Synthetix συνεργάστηκε με το ChainLink για να φέρει αξιόπιστες πληροφορίες στο blockchain χωρίς να χρειάζεται να εμπιστευτεί κάποιο κεντρικό μέρος.
Το Synthetix ξεκίνησε το 2020, επιδεικνύοντας τις ιδιότητες «money lego» του DeFi ενσωματώνοντας το sUSD stablecoin στην πλατφόρμα συναλλαγών περιθωρίου bZx. Αλλά το μεγάλο χαρακτηριστικό που αναμένονταν περισσότερο είναι η δυνατότητα ανταλλαγής μετοχών, όπως η Tesla και η Apple, πάνω στο Ethereum, τον απόλυτο παράγοντα που αλλάζει το παιχνίδι για όλους τους πιστούς της DeFi σε όλο τον κόσμο.

4. dYdX

Το dYdX είναι μια πλατφόρμα συναλλαγών με βάση το Ethereum, χωρίς διακράτηση των επενδυμένων στοιχείων, που επιτρέπει στους εμπορευόμενους κρυπτονομίσματα να κάνουν τοποθετήσεις περιθωρίου σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Επί του παρόντος, οι έμποροι μπορούν να ανταλλάσσουν ETH χρησιμοποιώντας τα stablecoins DAI ή USDC με μόχλευση έως 5x.
Επιπλέον, επιτρέπει στους χρήστες να δανείζονται και να δανείζουν crypto. Οι δανειστές μπορούν να κερδίσουν έως και 5,10%, ενώ οι δανειολήπτες πληρώνουν μόνο 0,51% τόκους ετησίως (ανάλογα με το περιουσιακό στοιχείο). Πάνω από 19,4 εκατομμύρια δολάρια από tokens με βάση το Ethereum είναι τώρα κλειδωμένα στο πρωτόκολλο dYdX.

Γιατί το dYdX περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τα κορυφαία DeFi projects?

Ως καθαρά μια πλατφόρμα συναλλαγών, το dYdX είναι αρκετά περιορισμένο, αλλά ως ένα εντελώς ανοιχτό και μη στερητικό των δικαιωμάτων του χρήστη επί των επενδύσεών του χρηματοοικονομικό πρωτόκολλο, είναι ένα από τα πιο προηγμένα. Είναι μια αξιόπιστη εμπορική υπηρεσία με ελάχιστο κίνδυνο από κάποιον αντισυμβαλλόμενο. Είναι μη στερητικό των δικαιωμάτων του χρήστη, δηλαδή ο χρήστης διατηρεί τον έλεγχο των επενδύσεών του. Η πλατφόρμα παρέχει άμεση πρόσβαση χωρίς εγγραφή. Χρησιμοποιεί το Ethereum Blockchain για έξυπνες συμβάσεις και ασφάλεια.

Τα χαρακτηριστικά του περιορίζονται επί του παρόντος σε βασικές συναλλαγές μεταξύ τριών απλών στοιχείων (ETH, DAI και USDC), για δανεισμό έναντι αποκόμισης τόκων και δύο τύπων διαπραγμάτευσης περιθωρίου: μεμονωμένη διαπραγμάτευση περιθωρίου και διαπραγμάτευση πολλαπλών περιθωρίων. Αν και αυτά είναι απλά εργαλεία για κάποιον βετεράνο έμπορο, είναι ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός για το νεοσύστατο οικοσύστημα της DeFi.

Σε αντίθεση με την διαπραγμάτευση περιθωρίου, ο δανεισμός στο dYdX θεωρείται χαμηλού κινδύνου και παθητικός. Με το dYdX, οι δανειστές κερδίζουν αυτόματα τόκους κάθε φορά που ένα νέο μπλοκ εξορύσσεται. Τυχόν χρήματα που κατατίθενται στην πλατφόρμα θα κερδίζουν συνεχώς τόκους σε κάθε μπλοκ και μπορούν να αναληφθούν ανά πάσα στιγμή χωρίς ελάχιστες απαιτήσεις. Επειδή όλα τα δάνεια είναι εξασφαλισμένα και αντιμετωπίζουν την απειλή ρευστοποίησης, ο δανειστής θα αποπληρώνεται πάντα.

5. Uniswap

Η Uniswap είναι ένα αποκεντρωμένο πρωτόκολλο ανταλλαγών, που επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέπουν ERC20 tokens που βασίζονται σε Ethereum on-chain, με ιδιωτικό, ασφαλή και μη στερητικό των δικαιωμάτων τρόπο, μέσω ενός εξαιρετικά εύχρηστου interface. Αντί να χρησιμοποιεί βιβλία παραγγελιών, η Uniswap χρησιμοποιεί τις λεγόμενες ομάδες ρευστότητας που βοηθούν στην ενίσχυση της ρευστότητας των ανταλλαγών του πρωτοκόλλου.

Γιατί πιστεύουμε ότι η Uniswap αποτελεί ένα από τα κορυφαία DeFi projects φέτος;

Η Uniswap είναι μία από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από τον τρέχοντα καλπασμό των DeFi πρωτοκόλλων. Ενεργώντας ως ένα πλήρως αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο, η Uniswap διαφέρει από τα άλλα DEX (αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια), καθώς αξιοποιεί ομάδες κινήτρων ρευστότητας αντί για βιβλία παραγγελιών. Οι χρήστες που αποφασίζουν να παρέχουν ρευστότητα ανταμείβονται με ένα ποσοστό των τελών που προκύπτουν από κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται στο δίκτυο Ethereum.

Επί του παρόντος, η Uniswap έχει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια κλειδωμένα σε ομάδες ρευστότητας και εκατοντάδες νέες καταχωρήσεις την εβδομάδα. Για τους αρχάριους χρήστες κρυπτονομισμάτων, υπάρχει μια καμπύλη εκμάθησης για τη χρήση της Uniswap καθώς λειτουργεί από εξωτερικά πορτοφόλια ERC-20 που συνδέονται και χρησιμοποιούνται για την ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων και παρέχουν ρευστότητα. Υπάρχουν επίσης εκτιμήσεις σχετικά με την ολίσθηση και την αστάθεια, που πρέπει να μελετηθούν πριν από τη χρήση της Uniswap.

Το Uniswap αναπτύσσεται και τα στατιστικά στοιχεία του έργου είναι η απόδειξη γι’ αυτό. Στις 10 Αυγούστου 2020, η Uniswap κέρδισε 250 εκατομμύρια δολάρια σε ημερήσιο όγκο συναλλαγών, καθιστώντας το πρωτόκολλο τον πρωταθλητή της άνοιξης των DEX του Ethereum αυτή τη στιγμή. Η εξαιρετική διεπαφή χρήστη της Uniswap και οι ευκαιρίες κερδοφορίας με βάση τα κρύπτο σε συνδυασμό με το αποδεδειγμένο ιστορικό του πρωτοκόλλου, το καθιστούν ένα από τα κορυφαία έργα DeFi. Ως εκ τούτου, είναι στην κατάλληλη θέση για να κυριαρχήσει στο χώρο για τα επόμενα χρόνια.

Συμπέρασμα

Η DeFi θεωρείται ότι είναι το μέλλον του κλάδου των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανυθεί. Η ελευθερία από τον νομισματικό έλεγχο των κεντρικών θεσμών είναι το απόλυτο όραμα αυτού του κινήματος. Μακροπρόθεσμα, τα ιδρύματα και οι καινοτόμοι της FinTech πρέπει να συνεργαστούν για να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τις παραδοσιακές αγορές, αξιοποιώντας παράλληλα τις καινοτομίες στη DeFi.

Χωρίς αμφιβολία, υπάρχει μια πληθώρα ελπιδοφόρων και συναρπαστικών έργων DeFi εκεί έξω που θα τραβήξουν σταδιακά την προσοχή που τους αξίζει, αλλά προς το παρόν, πιστεύουμε ότι τα παραπάνω πέντε είναι πιθανό να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα και να φέρουν τεράστιες δυνατότητες.

πηγή: https://cryptonews.com/news/top-5-defi-projects-to-watch-in-2020-7452.htm – 18/08/2020


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

MACWAY – Κατασκευή ιστοσελίδων, τεχνική υποστήριξη για υπολογιστές Macintosh, Άγιος Δημήτριος – Αττική
https://macway.gr/

DNSNETWORK – Συστήματα ασφαλείας, κάμερες & συναγερμοί, Αθήνα
http://www.dnsnetwork.gr

CUT & STYLE – Κομμωτήριο, περιποίηση μαλλιών, Παπάφη 5 – Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/CUT-STYLE-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%86%CE%B7-1613700915516016/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.