Crypto νέα από όλο τον κόσμο

Οι ειδήσεις από τον χώρο των κρυπτονομισμάτων και της blockchain είναι σε καθημερινή βάση πολλές, ποικίλες και προέρχονται από όλο τον κόσμο. Ίσως είναι ο τομέας της οικονομίας, της τεχνολογίας αλλά και της κοινωνίας που βρίσκεται σε έναν παραγωγικό οργασμό περισσότερο από κάθε άλλον. Παρακάτω θα κάνουμε μία σύντομη επισκόπηση των πιο πρόσφατων εξελίξεων στον κλάδο, που αφορούν τη Νομοθεσία, τα ανταλλακτήρια, την υιοθέτηση αλλά και την εγκληματικότητα που διαπιστώνεται όπως και σε οποιοδήποτε άλλο κλάδο της οικονομίας…

Νομοθεσία και κανονισμοί περί κρύπτο

  • Ο υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Taro Aso απευθύνθηκαν στη βιομηχανία blockchain της χώρας, ζητώντας τη «συνεργασία» του τομέα και μίλησαν για τις κανονιστικές προοπτικές στο χώρο. Σύμφωνα με το ιαπωνικό μέσο ενημέρωσης Coin Post, ο Aso είπε σε συνέδριο blockchain που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο, «Μερικά μέλη της κοινότητας blockchain ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι εχθρικά προς τις ρυθμιστικές Αρχές, λόγω της πεποίθησης ότι ενδέχεται να επιβραδύνουν την καινοτομία λόγω έλλειψης τεχνολογικής κατανόησης. Πρέπει να συνεργαστούμε για να βρούμε τους καλύτερους τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την τεχνολογία, χρησιμοποιώντας τη βέλτιστη διακυβέρνηση.»

Εγκληματικότητα με κρύπτο

  • Ένας Ινδός υπήκοος, ο 24χρονος Ραχμάν, αναγνωρίστηκε ως αγοραστής ναρκωτικών αξίας 27.000 δολαρίων, για τα οποία φέρεται να πληρώθηκαν σε bitcoin (BTC). Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο νεαρός αγόρασε τα ναρκωτικά στο διαδίκτυο από τη Φρανκφούρτη και είχε προγραμματίσει να τα παραλάβει στο Ταχυδρομείο Εξωτερικού στο Chamarajpet. Επιπλέον, ειπώθηκε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε κάνει κάτι τέτοιο, αγοράζοντας MDMA για να το πουλήσει σε τοπικά πάρτι.

Νέα της Blockchain

  • Τα ρωσικά σχέδια οικονομικής αναζωογόνησης μετά τον COVID 19, θα περιλαμβάνουν την κατάρτιση ανέργων πολιτών σε ειδικούς τομείς συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας blockchain, ανέφερε η Izvestia. Η κυβέρνηση έχει διαθέσει περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομικών για να εξασφαλίσει το πρόγραμμα, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει 110.000 πολίτες να εκπαιδεύονται σε blockchain και άλλες δεξιότητες πριν από το τέλος του έτους.
  • Μια θρησκευτική ομάδα της Νότιας Κορέας λέει ότι χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα blockchain για να δωρίσει εξοπλισμό, να παράσχει βοήθεια σε «αγχωμένους και υπερβολικά καταπονημένους ιατρούς πρώτης γραμμής, που καταπολεμούν την πανδημία του κορωνοϊού». Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης της Νότιας Κορέας Christian Today, η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και έχει ήδη επιτύχει να παραδώσει «συμπληρώματα υγείας» και πάνω από 46.000 προστατευτικές μάσκες προσώπου στο ιατρικό προσωπικό στο Daegu, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και πρώιμο επίκεντρο της πανδημίας σε αυτή.

Νέα των ανταλλακτηρίων

  • Το μεγάλο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance ανακοίνωσε το Build for Bharat, ένα πρόγραμμα hackathon και business accelerator που στοχεύει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ blockchain και μαζικής υιοθέτησης στην Ινδία. Οι δημιουργοί, οι επεξεργαζόμενοι καινοτομικά σχέδια και οι «BUIDLers» από όλη την Ινδία καλούνται να έρθουν και να δημιουργήσουν μοναδικά και δημιουργικά προϊόντα που χρησιμοποιούν ψηφιακά στοιχεία και τεχνολογία blockchain, ανέφερε η ανακοίνωση.
  • Ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, η Bitstamp, εγκαταλείπει το Λονδίνο για το Λουξεμβούργο. Η Trustnodes αναφέρει ότι η εταιρεία ισχυρίζεται πως οι κανονιστικές απαιτήσεις και οι προκλήσεις λειτουργικής αποτελεσματικότητας, την ανάγκασαν να αποχωρήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι υπηρεσίες της εταιρείας δεν θα επηρεαστούν και οι χρήστες της δεν χρειάζεται να κάνουν ή να αλλάξουν τίποτα. Ο λογαριασμός Twitter της εταιρείας δείχνει ήδη το Λουξεμβούργο ως την τοποθεσία του.
  • Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων και παραγώγων Bitmex εμποδίζει τους κατοίκους του Οντάριο του Καναδά να έχουν πρόσβαση στο δίκτυό του. Σε μια σύντομη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο blog της εταιρείας, ειπώθηκε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2020, οι κάτοικοι του Οντάριο δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν παραγγελίες που θα ανοίγουν μια νέα θέση ή θα αυξάνουν μια υπάρχουσα ανοιχτή θέση, ενώ οι ανοιχτές θέσεις θα συνεχιστούν, όμως θα πρέπει να κλείσουν πριν από τις 4 Ιανουαρίου 2021. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι περιορισμοί είχαν επιβληθεί από την Επιτροπή Κινητών Αξιών του Οντάριο και ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες των Ρυθμιστικών Αρχών να καθορίσουν πρότυπα για προϊόντα κρυπτονομισμάτων.

Νέα για την ευρύτερη υιοθέτηση των κρύπτο

  • Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο διάρκειας δύο λεπτών, στο οποίο εξηγεί τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς λειτουργούν. Στο βίντεο, το ΔΝΤ ισχυρίζεται ότι τα crypto είναι ταχύτερα, φθηνότερα και επιτρέπουν στους μη έχοντες πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα να συμμετέχουν στην παγκόσμια οικονομία. Αναφέρει επίσης πέντε κινδύνους που πρέπει να «αντιμετωπιστούν» προ της ευρείας υιοθέτησης, όπως το γεγονός ότι οι πληρωμές σε κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να είναι εντελώς ανώνυμες, την περίπτωση «απώλειας κωδικών πρόσβασης», την αστάθεια, την αδυναμία γρήγορης επεξεργασίας μεγάλων ποσοτήτων συναλλαγών και την απουσία ευρείας αποδοχής. Πάντως το «crypto – tweeter» επέκρινε και μάλιστα σκωπτικά το ενημερωτικό βίντεο, αφού μέσα στα 2 λεπτά παραλείπονται πολλά ουσιαστικά χαρακτηριστικά του κλάδου και μόλις με δυσκολία αναφέρονται μία φορά οι λέξεις Bitcoin και Ether…
  • Οι ειδήσεις για ένα τοπικό ακίνητο που πωλείται έναντι του ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας (CBDC) δεν είναι αληθείς, σύμφωνα με υπάλληλο της κεντρικής τράπεζας που αναφέρεται από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τη Sina, η οποία ανέφερε τον υπάλληλο, το κινεζικό κρυπτονόμισμα βρίσκεται σε φάση δοκιμής που επιτρέπει μόνο μικρότερες συναλλαγές λιανικής και όχι συναλλαγές μεγάλου όγκου.
  • Ο Chris Larsen, συνιδρυτής της εταιρείας ψηφιακών εμβασμάτων Ripple, ισχυρίστηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χάσουν τον «τεχνολογικό ψυχρό πόλεμο» που αυτή τη στιγμή διεξάγουν εναντίον της Κίνας, εάν δεν λάβουν πιο σοβαρά τις ψηφιακές πληρωμές. Συζητώντας την ιδέα με περισσότερη λεπτομέρεια στο The Hill, ο Larsen υποστήριξε ότι η Κίνα έχει ήδη «σχεδόν πανταχού παρούσα τη χρήση ψηφιακών πληρωμών, με την πιλοτική εφαρμογή του ελεγχόμενου από το κράτος ψηφιακού Yuan» και «έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κρυπτωρύχων», δύο παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις ΗΠΑ στην απώλεια της παγκόσμιας οικονομικής ηγεμονίας τους.

πηγή: Tim Alper – Sead Fadilpašić/ 24/08/2020/ https://cryptonews.com/news/japanese-government-urges-blockchain-cooperation-more-news-7506.htm


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

REGALO – Δώρο γάμου, διακοσμητικά, ανδρικό & γυναικείο δώρο. Δήμος Δύμης, Αχαΐα
https://www.facebook.com/regalo.com.gr/

LORD UNDERWEAR – Men, women, children underwear – Ανδρικά, γυναικεία και παιδικά εσώρουχα. Κατερίνη, Πιερία
https://www.lord.gr

VAPER STORE – Ηλεκτρονικά τσιγάρα, υγρά αναπλήρωσης, ατμοποιητές. Αρτα.
http://www.vaperstore.gr


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.