Περιουσιακά στοιχεία αξίας 50 Δισ. δολαρίων σε κρύπτο, έφυγαν από την Κίνα πέρυσι

Περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων σε κρυπτονομίσματα, έφυγαν από την Κίνα κατά το παρελθόν έτος. Μια πιθανή ένδειξη ότι οι επενδυτές αποφεύγουν κανόνες περιορισμού των κεφαλαίων που επιτρέπεται να μεταφέρουν από τη χώρα, σύμφωνα με νέα έρευνα της Chainalysis. Η έκθεση της εταιρίας καταλήγει στο ότι τα ψηφιακά νομίσματα συμβάλλουν στην μετανάστευση κεφαλαίων ενώ για το Tether λέει ότι αποτελεί «τον αντικαταστάτη του δολαρίου ΗΠΑ» για ορισμένους στην Κίνα

Το αμφιλεγόμενο κρυπτονόμισμα Tether αντιπροσώπευε περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια δολάρια των εκροών από την Ανατολική Ασία πέρυσι, ανέφερε η εταιρεία την Πέμπτη σε μια έκθεση. Το Tether, το λεγόμενο stablecoin επειδή η αξία του συνδέεται με το δολάριο ΗΠΑ, αντιπροσωπεύει το 93% της χρήσης των stablecoin στην ευρύτερη περιοχή.

«Τα stablecoin όπως το Tether είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την μετανάστευση κεφαλαίου, καθώς η αξία τους σε δολάρια ΗΠΑ σημαίνει ότι οι χρήστες που πωλούν μεγάλες ποσότητες σε αντάλλαγμα για το νόμισμα της επιλογής τους, μπορούν να είναι σίγουροι ότι είναι απίθανο να χάσουν την αξία τους καθώς αναζητούν έναν αγοραστή», σημειώνεται στην έκθεση της Chainalysis.

Η Κίνα περιορίζει τους πολίτες της στη μεταφορά περισσότερων από 50.000$ ετησίως από τη χώρα. Οι πλούσιοι Κινέζοι παρακάμψαν αυτόν τον κανόνα στο παρελθόν κάνοντας επενδύσεις σε ακίνητα στο εξωτερικό ή δημιουργώντας εικονικές εταιρείες, συνεχίζει η Chainalysis. Δεν είναι γνωστό πόσα από τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια ή οι μεταφορές Tether, οφείλονται σε μετανάστευση κεφαλαίων.

«Το Tether έχει αναχθεί στον αντικαταστάτη του δολαρίου ΗΠΑ για πολλούς ανθρώπους στην Κίνα», δήλωσε στην έκθεση η Dovey Wan, ιδρυτικός συνεργάτης της εταιρείας επενδύσεων κρυπτονομισμάτων Primitive Ventures. «Πολλές κινεζικές επιχειρήσεις και έμποροι, ειδικά εκείνοι που εργάζονται στο εξωτερικό, δέχονται τώρα το Tether. Το Tether είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα κρυπτονομίσματα, σε μια αγορά πολλών αμφισβητήσιμων νομισμάτων. Το 2019, η πολιτεία της Νέας Υόρκης μήνυσε το Tether και τη σχετική εταιρεία Bitfinex, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, για την απώλεια περισσότερων από 850 εκατομμυρίων δολαρίων που ανήκαν σε πελάτες αλλά και σε εταιρικά κεφάλια. Η Commodity Futures Trading Commission κλήτευσε δικαστικά τις δύο εταιρείες το 2017, για τον φερόμενο ως ψευδή ισχυρισμό ότι κάθε Tether υποστηρίζεται από ένα δολάριο ΗΠΑ.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι δεν έχουν κάνει τίποτα λάθος στην υπόθεση της Νέας Υόρκης. Δεν εκδόθηκε απόφαση CFTC και η Tether είπε ότι χρησιμοποιεί και άλλα περιουσιακά στοιχεία εκτός από το δολάριο για να υποστηρίξει την αξία του νομίσματος. Εν τω μεταξύ, το ποσό των εκκρεμών Tether αυξήθηκε στα 12,8 δισεκατομμύρια δολάρια από περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019. Ο Paolo Ardoino, διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας του Tether, δήλωσε στην Chainalysis ότι οι χρήσεις για το νόμισμα εξελίσσονται.

Ευκαιρίες για κέρδη

«Τα Tether tokens δεν είναι ούτε πανάκεια ούτε αντικατάσταση του fiat», είπε ο Paolo Ardoino, σύμφωνα με την έκθεση. «Ο γρήγορος διακανονισμός, η βαθιά ρευστότητα, τα χαμηλά τέλη και η σταθερή τιμή που σχετίζονται με τοTether, δημιούργησαν μοναδικές ευκαιρίες για τους έμπορους κρυπτονομισμάτων, την εκτέλεση εμβασμάτων, για προϊόντα δανεισμού και ασφαλή καταφύγια για άτομα που ζουν σε χώρες με λιγότερο σταθερά νομίσματα fiat».

Οι έμποροι χρησιμοποιούν το Tether για διεθνείς συναλλαγές, δήλωσε η Kim Grauer, επικεφαλής έρευνας της Chainalysis και συγγραφέας της έκθεσης. Για παράδειγμα, οι κινεζικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Λατινική Αμερική, δέχονται όλο και περισσότερο Bitcoin και Tether για πληρωμή. Μιλώντας για το Tether είπε «Ακόμα κι αν η πλευρά της απάτης δεν έχει επιλυθεί, η πλευρά της ζήτησης είναι παρούσα.»

Η κινεζική κυβέρνηση το 2017 απαγόρευσε την ανταλλαγή γιουάν για κρυπτονομίσματα. Οι χρήστες κρυπτονομισμάτων έχουν ξεπεράσει αυτήν την απαγόρευση χρησιμοποιώντας ένα τεράστιο δίκτυο μεσιτών οι οποίοι «κάτω από το τραπέζι» ανταλλάσσουν γιουάν για Tether, σύμφωνα με την έκθεση της Chainalysis. Η διασύνδεσή τους με το Bitfinex είναι το κλειδί για την κυριαρχία του Tether στην Ασία.

«Πολλοί δημοφιλείς παράγοντες που επηρεάζουν τα κρυπτονομίσματα στην Κίνα υπήρξαν ιστορικά μεγάλοι υποστηρικτές του Bitfinex», γράφει η Chainalysis, επικαλούμενη τον Wan. «Πολλοί από αυτούς τους παράγοντες επιρροής έγιναν χονδρέμποροι του Tether, πουλώντας το stablecoin σε ένα μεγάλο δίκτυο εμπόρων OTC σε όλη την Κίνα. Αυτοί οι έμποροι OTC με τη σειρά τους πωλούν Tether στο λαό…»

Η ροή κρυπτονομισμάτων έξω από την Ασία καθοδηγείται από άλλους παράγοντες εκτός από την μετανάστευση κεφαλαίων. Η περιοχή κυριαρχεί στην εξόρυξη Bitcoin. Οι κρυπτωρύχοι πωλούν συχνά τα νομίσματα που εξορύσσουν γρήγορα, βοηθώντας να απομακρύνουν τα κρυπτονομίσματα εκτός της περιοχής προς τη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, καταλήγει η Chainalysis.

πηγή: Matthew Leising – 20 Αυγούστου 2020 – https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-08-20/crypto-assets-of-50-billion-moved-from-china-in-the-past-year


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

TICTAC - Ανάκτηση δεδομένων (Data Recovery) 
https://tictac.gr/  
FEEL YOUR HOME -  Εταιρεία χονδρικού και λιανικού εμπορίου ειδών σπιτιού 
https://feelyourhome.gr/ 
GRANDMA VASILIKI ROOMS TO LET - Κυκλαδίτικος ξενώνας στη Χ'ωρα της Ίου
https://grandma-vasiliki.business.site/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.