Το Bitcoin ανακάμπτει στα 11,5 χιλ.$ μετά τις ιστορικές αλλαγές στη στρατηγική της νομισματικής πολιτικής της Fed

Η αγορά – κρυπτο και μη – παρακολουθούσε προσεκτικά και περίμενε, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Jerome Powell πραγματοποίησε τελικά την ομιλία του για τον πληθωρισμό και τα μέτρα που θα λάβει το Υπουργείο τους επόμενους μήνες και χρόνια. Σύμφωνα με τον Powell, η Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει το ποσοστό πληθωρισμού στο 2% και θα κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει στο 2% καθώς η χώρα αντιμετωπίζει την πανδημία και την ύφεση.

Το Bitcoin αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Powell, αλλά σύντομα, αυτό το ράλι ξεθώριασε και το BTC έκλεισε στα 11.330$. Οι traders περίμεναν ότι ο Powell θα μιλήσει περισσότερο για μέτρα που θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν το δολάριο, τα οποία θα πρόσθεταν έτσι στο αφήγημα «αποθήκευσης αξίας» τόσο για το Bitcoin όσο και για το χρυσό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Bitcoin έφτασε τα 11,120$ χθες, αλλά γρήγορα ανέκαμψε στα 11.520$.

Την ώρα δημοσίευσης αυτού του άρθρου, η αγορά είναι πράσινη και το Bitcoin ωθεί σταθερά προς τα 11.600$, ένα κρίσιμο επίπεδο σύμφωνα με τους αναλυτές. Η τρέχουσα περιοχή αντιπροσωπεύει ένα επίπεδο συσσώρευσης, απαραίτητο για μια ισχυρότερη ώθηση πάνω από τα 12.000$.

Ωστόσο, η επερχόμενη μηνιαία λήξη των BTC Futures θα μπορούσε να αποδειχθεί μια ασταθής περίοδος για το Bitcoin, όπως συνέβη τους προηγούμενους μήνες. Το ανταλλακτήριο παραγώγων Deribit περιγράφει την τρέχουσα περιοχή ως τον «μέγιστο πόνο» για τους traders των options.

Ο άλλος παράγοντας που επηρεάζει την τιμή του Bitcoin είναι το κενό CME από τα 9.600 $ στα 9.700 $, που εμφανίστηκε τον περασμένο Ιούλιο. Υπάρχει επίσης ένα κενό στο επίπεδο των 16.000 δολαρίων που υπάρχει εδώ και χρόνια. Το κενό στο CME εμφανίζεται κάθε φορά που το Bitcoin κινείται άγρια τα σαββατοκύριακα. Ένας αναλυτής πρότεινε ότι μια επανεξέταση στα 10.500$ θα μπορούσε πιθανώς να ανοίξει το δρόμο για το Bitcoin ώστε να καλύψει το κενό CME στα 9.700$. Σημειώστε ότι το Bitcoin έκλεισε μόλις κάτω από τα 11.000 δολάρια μία φορά μετά την άνοδο από τα 10.000 δολάρια τον περασμένο Ιούλιο, στις 27.

Θεωρητικά, τα μέτρα της Fed θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν το δολάριο και αυτό είναι πραγματικά καλό για το Bitcoin. Ταυτόχρονα, ο Powell υποσχέθηκε να συνεχίσει να κάνει προσαρμογές για να διατηρήσει το ποσοστό πληθωρισμού στο 2%. Μια τέτοια παρέμβαση θα μπορούσε να μειώσει το αφήγημα της «αξίας αποθήκευσης» για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα.

Ωστόσο, ο μακροπρόθεσμος επενδυτής Raoul Pal σημείωσε ότι η ομιλία του Πάουελ έδειξε ότι η Fed «δεν έχει καμία επιθυμία να αυξήσει τα επιτόκια και μια ασύμμετρη επιθυμία να περισσότερο τύπωμα (χρήματος)... Ο Πάουελ έχει δείξει ότι υπάρχει μηδενική ανοχή στον αποπληθωρισμό, οπότε θα κάνουν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ για να τον σταματήσουν και αυτό είναι καλό για τα δύο πιο σκληρά περιουσιακά στοιχεία: το χρυσό και το Bitcoin. Ο Πάουελ θέλει τον πληθωρισμό», έγραψε σε ένα tweet.

ΠΗΓΉ: Vincent Mislos -28/08/2020 – https://zycrypto.com/bitcoin-rebounds-to-11-5k-following-feds-historic-changes-to-monetary-policy-strategy/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΙΜΙΩΝΗ -Κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς.
https://www.facebook.com/kimionipharmacy/

ERGOBYTE -ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής.
https://www.ergobyte.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ -Δικηγόρος – Καθηγητής ΑΠΘ.
http://iglezakis.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.