«Χωρίς αμφιβολία» το Bitcoin σύντομα θα κυβερνά μια οικονομία χτισμένη στο Διαδίκτυο

Μια οικονομία βασισμένη στο Διαδίκτυο που κυριαρχείται από το bitcoin (BTC) βρίσκεται καθ’ οδόν, με ένα «οικονομικό σύστημα βασισμένο στο BTC» να εμφανίζεται «τα επόμενα 20 έως 30 χρόνια, χωρίς σχεδόν καμία αμφιβολία», λέει ο έμπειρος αναλυτής του κλάδου, ο Thibaud Marechal.

Οι ισχυρισμοί του ιδρυτή της Knox, Thibaud Marechal, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών χαρτοφυλακίου της Real Ventures, εκφράστηκαν σε ένα άρθρο γνώμης για το περιοδικό Bitcoin Magazine. Ο Marechal ισχυρίστηκε ότι «οι εγγενείς εταιρείες του Bitcoin, δημιουργούν τεράστιες οικονομικές ανοδικές δυνατότητες για ένα νέο νομισματικό επίπεδο στο Διαδίκτυο» και θα εργαστούν για την «οικοδόμηση ενός οικονομικού συστήματος» με το BTC στο επίκεντρο του, τις επόμενες δύο-τρεις δεκαετίες.

Έκρινε ότι ένα στρώμα που έχει ήδη χτιστεί πάνω από το δίκτυο Bitcoin – το πρωτόκολλο Lightning Network (LNP) – θα συνδυαστεί με το αρχικό πρωτόκολλο Bitcoin (BP) για να παίξει αναπόσπαστο ρόλο στην εξέλιξη του blockchain στη νέα ενσάρκωσή του, ως το νόμισμα μετάβασης στο Διαδίκτυο.

Ο Marechal έγραψε,

«Το Bitcoin αναπτύσσεται στο φυσικό νομισματικό επίπεδο του Διαδικτύου. Λειτουργώντας ως μια σειρά πρωτοκόλλων δημόσιου δικτύου, που αναφέρονται ως LNP / BP, το bitcoin έχει αναμφισβήτητα λιγοστές μονάδες αξίας. Είναι ένα δίκτυο αποθηκεύσιμης, κινητής και ποσοτικοποιήσιμης αξίας.»

Συνέχισε δηλώνοντας ότι τα πρωτόκολλα LNP / BP θα μπορούσαν να γίνουν τόσο αναπόσπαστα στη νέα οικονομία του Διαδικτύου, όσο η δυναμική του Πρωτοκόλλου Ελέγχου Μεταφοράς / Πρωτοκόλλου Διαδικτύου (TCP / IP) έχει καταστεί για το ίδιο το Διαδίκτυο.

Μαζί, αυτά τα δύο πρωτόκολλα περιλαμβάνουν τέσσερα επίπεδα, καθένα από τα οποία έχει το δικό του σύνολο σταθερών πρωτοκόλλων. Από τεχνολογική άποψη, το TCP / IP είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του ίδιου του Διαδικτύου, καθώς τα προγράμματα περιήγησης, οι εφαρμογές email και άλλα χρησιμοποιούν το TCP / IP για επικοινωνία με διακομιστές, καθοδηγώντας την κίνηση στο Διαδίκτυο.

Ο Marechal τεκμηρίωσε τη συλλογιστική του, προσθέτοντας:

«Το LNP / BP εντάσσεται στην τάξη άλλων πρωτοκόλλων ανοιχτού δικτύου, παρόμοια με το TCP / IP. Η BP έχει κινητές μονάδες σπάνιας αξίας που μπορούν να ρέουν μέσα στο δίκτυό της, παρόμοια με την IP. Το LNP ενεργεί ως ένα δεύτερο επίπεδο που χτίζεται πάνω από το BP, το οποίο επιτρέπει σχεδόν άμεσες, φτηνές και ανώνυμες ανταλλαγές πακέτων δεδομένων στην BP, παρόμοια με τον τρόπο που το TCP το κάνει με την IP.»

Οι συνέπειες, κατά την άποψή του, θα είναι εκτεταμένες και θα βάλλουν το BTC στο προσκήνιο μιας νέας οικονομικής επανάστασης, που θα αφήσει τελικά τον παραδοσιακό τραπεζικό τομέα στη σκιά.

Συγκεκριμένα, γράφει:

«Το Bitcoin απελευθερώνει την ανταλλαγή κεφαλαίων, δημιουργεί ανοιχτές, δίκαιες και κοινωνικές αγορές στις οποίες μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε. Νέες εταιρείες που βασίζονται αποκλειστικά στο βασικό επίπεδο του Bitcoin ή /και στο Lightning, το καθιστούν ασφαλέστερο και ευκολότερο για τους κυρίαρχους ανθρώπους να ανεξαρτητοποιηθούν από το παλαιό τραπεζικό σύστημα. […] Οι εγγενείς εταιρείες Bitcoin καθιστούν δυνατή τη ροή κεφαλαίου από το παλαιό τραπεζικό σύστημα στο Bitcoin. «

Ο Thibaud Marechal είναι ένας από τους πολλούς επιχειρηματίες που είναι πεπεισμένοι για το μετασχηματισμό που θα επιφέρει το Bitcoin. Πέρυσι, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter και της Square, ο Jack Dorsey, εξέφρασε την παραδοχή του πως το bitcoin θα μπορούσε να γίνει «το εγγενές νόμισμα του Διαδικτύου», ενώ ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Elon Musk δήλωσε ότι «η δομή του Bitcoin είναι πράγματι ευφυής» και ότι «τα crypto είναι ένας κατά πολύ καλύτερος τρόπος μεταφοράς αξίας» .

πηγή: Tim Alper – 29/08/2020 – https://cryptonews.com/news/there-s-no-doubt-bitcoin-will-soon-rule-an-internet-powered-7561.htm


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

FITNESS TEMPO – Γυμναστήριο, κέντρο σωματικής ευεξίας. Τρίκαλα
https://www.facebook.com/fitnesstempo/

ΙΚΤΕΟ ΕΚΗΒΟΛΟΣ ΑΕ – Ιδιωτικό κέντρο τεχνικού ελέγχου οχημάτων. Αγ. Γεώργιος Ιστιαίας, Εύβοια
https://www.ikteo-istiaias.gr

DESIGN INDIVIDUALS – Μια πολυεπιστημονική ομάδα συνεργατών για το σχεδιασμό προϊόντων και συστημάτων. Με έδρα την Ελλάδα, εργάζεται σε όλο τον κόσμο.
http://www.designindividuals.com


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.