Τώρα BTC και ETH στο χρηματιστήριο της Βιέννης ΑΠΟ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Το Χρηματιστήριο Αξιών της Βιέννης ανακοίνωσε προχθές, την 1η Σεπτεμβρίου 2020, το πρώτο προϊόν ETP με βάση το Bitcoin (BTC) και το Ethereum (ETH).

Συγκεκριμένα, το ιστορικό tweet έχει ως εξής:

Αυτά τα προϊόντα κυκλοφόρησαν από την ελβετική εταιρεία 21Shares AG, η οποία στην πραγματικότητα φέρνει τόσο το BTC όσο και το ETH στην αυστριακή αγορά για πρώτη φορά. Η εταιρεία είναι μία από τις πλέον καινοτόμες στην Ευρώπη και έχει πολλά ETPs υπό τη σκέπη της, για σχεδόν κάθε crypto, συμπεριλαμβανομένων των XRP, BCG, BNB και άλλων.

Το Χρηματιστήριο Αξιών της Βιέννης είναι ένα από τα μεγαλύτερα στο DACH, το οποίο περιλαμβάνει τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία και αυτό δείχνει πώς οι παραδοσιακοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί ανοίγονται όλο και περισσότερο σε αυτά τα προϊόντα.

Η Ελβετία είναι μια περιοχή που ανέκαθεν δήλωνε ότι είναι φιλική προς τα κρυπτονομίσματα, «γι’ αυτό ήταν εύκολο για την ομάδα μας να σημειώσει πρόοδο στη δημιουργία αυτού του ETP«, σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της 21Shares AG, Hany Rashwan, συνεχίζοντας:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσουμε ότι το Bitcoin είναι πλέον προσβάσιμο παντού, τόσο για τους λιανικούς όσο και για τους θεσμικούς επενδυτές, σε ολόκληρη την περιοχή DACH. Ξεκινήσαμε με την ελβετική αγορά λόγω της καταγωγής μας και του κρυπτο-φιλικού τοπίου. Τον Ιούλιο του 2020, μπήκαμε στη γερμανική αγορά εισάγοντας το ABTC στο Deutsche Boerse XETRA. Αυτή η καταχώριση στην Αυστρία δίνει τώρα σε όλες τις γερμανόφωνες χώρες εύκολη έκθεση σε αυτήν την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Εκτός της περιοχής DACH, καμία άλλη δικαιοδοσία παγκοσμίως δεν παρέχει τόσο ολοκληρωμένη και άφθονη πρόσβαση στο Bitcoin».

Τώρα όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα επενδυτικά εργαλεία με ασφαλή και οριοθετημένο νομικά τρόπο, δήλωσε ο Thomas Rainer, Επικεφαλής της Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Χρηματιστηρίου της Βιέννης:

«Με αυτά τα σημαντικά νέα προϊόντα, το Χρηματιστήριο της Βιέννης επεκτείνει την επιλογή των κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει στο επενδυτικό κοινό. Έμπειροι, ντόπιοι επενδυτές μπορούν τώρα να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της χρηματιστηριακής αγοράς σε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων: Παρακολούθηση, ρύθμιση και διαφανής διαπραγμάτευση με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και ασφαλής διακανονισμός μέσω του κανονικού λογαριασμού των χρηματιστών τους ».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο μέλλον θα μπορέσουμε να δούμε και άλλες θεσμικές εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα, καθώς και άλλες χώρες που εξακολουθούν να υστερούν στη ρύθμιση και τη διαχείριση αυτών των τύπων επενδυτικών μέσων θα εισέλθουν στο χώρο, εφ’ όσον υπάρχουν ήδη αρκετοί πρωτοπόροι από τους οποίους μπορούν να αντλήσουν έμπνευση, μεθοδολογία και εμπειρία.

πηγή: Alfredo de Candia – 1/9/2020 – https://en.cryptonomist.ch/2020/09/01/bitcoin-btc-etps-vienna-stock-exchange/

Επιπλέον, σε μια ακόμα προώθηση για τη θεσμική υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων, η Singapore Exchange (SGX) – το Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης- ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει στον σχετικό κατάλογο του δείκτες τιμών για το Bitcoin και το Ethereum, σε συνεργασία με την εταιρεία CryptoCompare που εδράζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ενώ ο κατάλογος των διαπραγματευόμενων αξιών δεν επιτρέπει στους χρήστες του SGX να κάνουν πράξεις σε κρυπτονομίσματα, η ενημέρωση των τιμών μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλες εταιρείες της Σιγκαπούρης που επιδιώκουν να κυκλοφορήσουν προϊόντα σε BTC ή ETH, να αποκτήσουν δηλαδή έναν τρόπο παρακολούθησης των διακυμάνσεων των τιμών των κρυπτονομισμάτων σε πραγματικό χρόνο από μια αξιόπιστη πηγή.

«Καθώς ο κόσμος κινείται γρήγορα προς την ψηφιοποίηση όσον αφορά τη δημιουργία και τη συσσώρευση πλούτου, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία υιοθετούνται όλο και περισσότερο από τους επενδυτές», δήλωσε ο Simon Karaban, επικεφαλής των υπηρεσιών ευρετηρίου της SGX.

πηγή: SAMUEL HAIG – 02/09/2020 – https://cointelegraph.com/news/vienna-and-singapore-stock-exchanges-embrace-bitcoin-and-ethereum


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΣΠΙΤΙΚΟ - Παραδοσιακά προϊόντα ζύμης, χειροποίητες πίτες. Ιωαννίνων 13, Θεσσαλονίκη. Τηλ.  2310 850003
https://www.facebook.com/pita.thessaloniki/

POINTER - Hosting Experts - Domain Names 
https://www.pointer.gr/ 

DELTA STROM - Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας 
https://deltastrom.com/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.