Πτώση του BTC κάτω από τις 10 χιλ. $ – ο ρόλος των futures και το «χάσμα με το CME»

Μια επιθετική σε πωλήσεις εβδομάδα, έχει φέρει την τιμή του Bitcoin (BTC) στην περιοχή κάτω από τα 10.000$, για πρώτη φορά από τα τέλη Ιουλίου, πυροδοτώντας το φόβο στις αγορές.

Αφού παρουσίασε μια σύντομη κορύφωση περίπου στα 12.500$ στις 17 Αυγούστου, το BTC συσσωρεύτηκε στην περιοχή μεταξύ των 11.250$ και 12.100$. Ωστόσο, τις τελευταίες τρεις ημέρες, οι πωλητές απέρριψαν τα 12.000$ και κυριάρχησαν στην αγορά. Πριν από περίπου τέσσερις ώρες, το Bitcoin άλλαζε χέρια περίπου στα 9.990$, μετά από επτά εβδομάδες δράσης πάνω από τα 10.000 $.

BTC/USDT στη Binance, χάρτης μίας ώρας. Πηγή : TradingView

Παρόλο που οι αγοραστές ανέβασαν γρήγορα την τιμή σε πενταψήφιο νούμερο, πολλοί traders αναμένουν ότι η τιμή θα μειωθεί περαιτέρω, επισημαίνοντας το πιο πρόσφατο «χάσμα με το CME» στα 9.700 $.

Το περίφημο «χάσμα με το CME» συμβαίνει όταν οι αγορές κάνουν μια επιθετική κίνηση εκτός των ωρών διαπραγμάτευσης των Bitcoin futures του Chicago Mercantile Exchange, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται ένα χάσμα στις τιμές των διαγραμμάτων, με το πιο πρόσφατο χάσμα να εμφανίζεται μετά την ξαφνική άνοδο του Bitcoin πάνω από τα 10.000$ στα μέσα Αυγούστου.

CME’s BTC futures, διάγραμμα 4 ωρών. Πηγή : TradingView

Το χάσμα στη συνέχεια «γεμίζει» εάν τα διαγράμματα επανεξεταστούν για να ελεγχθεί η περιοχή τιμών που λείπει από το γράφημα του CME, τροφοδοτώντας προβλέψεις ότι οι αγορές τείνουν να επανεξετάσουν τη στήριξη στη ζώνη των 9.700 δολαρίων.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι ότι το χάσμα με το CME είναι η αιτία πίσω από την τελευταία συντριβή της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, με ορισμένους αναλυτές να αποδίδουν την πτώση αυτή, στην υψηλή συσχέτιση μεταξύ του Bitcoin και των παραδοσιακών αγορών, όπου ο τεχνολογικός τομέας να έχει οδηγηθεί σε πτώση της τάξης του 4% στον S&P 500 λίγο νωρίτερα σήμερα. Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια των χρηστών στο Twitter:

Lark Davis@TheCryptoLark : Ξεπούλημα στον S&P 500 και, ω! της εκπλήξεως, το ίδιο και στο #bitcoin!!! Καθώς όλο και περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές εισέρχονται στην αγορά (των κρύπτο), αυτό θα γίνει η νέα μας πραγματικότητα.

@DegenSpartani : μισώ τη συσχέτιση των crypto με το χρηματιστήριο αυτές τις μέρες, αυτός είναι ένας από τους πρωταρχικούς λόγους για τους οποίους εγκατέλειψα το χρηματιστήριο!

Άλλοι εικάζουν ότι οι χρεώσεις των τελών του Ethereum (ETH) έχουν ποτίσει τη φούσκα της DeFi, με αποτέλεσμα την ανάδρομη κίνηση στις τιμές. Τα BTC και ETH μειώθηκαν και τα δύο κατά 20%, μέσα σε περίπου τρεις ημέρες.
Ο δείκτης Crypto Fear και Greed ( δείκτης φόβου και απληστίας) βρίσκεται επί του παρόντος στα 40 (Fear/ φόβος), μια απότομη πτώση από το χθεσινό 79 (Extreme Greed/ ακραία απληστία).

πηγή:SAMUEL HAIG – 04/09/2020 – https://cointelegraph.com/news/btc-dips-below-10k-as-traders-eye-cme-gap

Τι είναι δείκτης Crypto Fear και Greed ( δείκτης φόβου και απληστίας) και γιατί να μετράμε αυτά τα μεγέθη;

Η συμπεριφορά της αγοράς κρυπτονομισμάτων είναι πολύ συναισθηματική. Οι άνθρωποι τείνουν να είναι άπληστοι όταν αυξάνεται η αγορά με αποτέλεσμα το FOMO (Φόβος μήπως χάνει την ευκαιρία). Επίσης, οι άνθρωποι πωλούν συχνά τα νομίσματά τους σε μία παράλογη αντίδραση βλέποντας το ταμπλό να κοκκινίζει.
Με το Fear and Greed Index, η Alternative.me προσπαθεί να μας σώσει από τις ίδιες μας τις συναισθηματικές υπερβολές. Υπάρχουν δύο απλοί συλλογισμοί:

  • Ο υπερβολικός φόβος μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι οι επενδυτές ανησυχούν πολύ. Αυτό θα μπορούσε να αποτελεί μια ευκαιρία αγοράς.
  • Όταν οι επενδυτές γίνονται πολύ άπληστοι, αυτό σημαίνει ότι η αγορά οδηγείται σε διόρθωση.

Ως εκ τούτου, ο δείκτης αναλύει το τρέχον συναίσθημα της αγοράς Bitcoin και συγκρίνει τους αριθμούς σε έναν απλό μετρητή από το 0 έως το 100. Το μηδέν σημαίνει «Extreme Fear» (ακραίος φόβος), ενώ το 100 σημαίνει «Extreme Greed» (ακραία απληστία). Οι πηγές δεδομένων που χρησιμοποιούνται για την εκπόνηση του Δείκτη (σε παρένθεση η βαρύτητα της κάθε μεταβλητής για τον υπολογισμό του δείκτη) είναι:

  • Volatility / Μεταβλητότητα (25 %)
  • Market Momentum/ Volume / Η δυναμικότητα της αγοράς / Όγκος (25%)
  • Social Media (15%)
  • Dominance/ η κυριαρχία ενός νομίσματος και ειδικά του Bitcoin (10%)
  • Trends / Δεδομένα από το Google Trends για αναζητήσεις σχετικές με των χώρο (10%)


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ – Εταιρεία γρανιτών και μαρμάρου. Κατασκευή & τοποθέτηση κάθε φυσικού και χαλαζιακού πετρώματος. Μαρούσι – Αθήνα
https://www.marmara.gr/

PHARMACY 128 – Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο. Αγίου Δημητρίου 128, Θεσσαλονίκη.
https://www.pharmacy128.gr/

APEIROS CHORA – Hotel /genuine Zagori mansion. Kato pedina central Zagori – Greece. Ξενοδοχείο / παραδοσιακό αρχοντικό στα Κάτω Πεδινά, Ζαγόρι Ιωαννίνων.
https://apeiroschora.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.