Δημόσια Υπηρεσία της Νότιας Κορέας εγκαθιστά σύστημα ταυτοποίησης των υπαλλήλων αναπτυγμένο σε blockchain

Η Internet & Security Agency της Ν. Κορέας ή αλλιώς KISA, είναι η πρώτη δημόσια οντότητα της χώρας που ανάπτυξε ένα σύστημα ταυτοποίησης των υπαλλήλων της πάνω σε blockchain, που θα λειτουργεί μέσω μιας εφαρμογής smartphone από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το Yonhap, η Υπηρεσία θα εκδώσει επίσης tokens που θα ονομάζονται «KISA Coin» για να ανταμείβει τους καλύτερους υπαλλήλους της, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αγοράσουν σνακ, ποτά, ακόμη και είδη γραφείου. Αυτή τη στιγμή το σύστημα δοκιμάζεται πιλοτικά, με την προσδοκία να καταστεί διαθέσιμο για ολόκληρο το εργατικό δυναμικό προοδευτικά στο μέλλον.

Το νέο σύστημα ταυτοποίησης υπαλλήλων θα επιτρέπει στους εργαζόμενους της KISA να χρησιμοποιούν τεχνολογία επικοινωνίας κοντά στο πεδίο ή NFC, σαρώνοντας κωδικούς QR για πρόσβαση στους αντίστοιχους χώρους εργασίας τους μέσω μιας πλατφόρμας blockchain που θα χειρίζεται τη βάση δεδομένων.

Ωστόσο, το νέο σύστημα δεν περιορίζεται στον έλεγχο ταυτότητας, καθώς οι υπάλληλοι υποχρεούνται να το χρησιμοποιούν για πρόσβαση στις καφετέριες του κτιρίου της Υπηρεσίας ή για δανεισμό βιβλίων από τη βιβλιοθήκη. Η πανδημία του COVID-19 και η επιθυμία εφαρμογής λύσεων χωρίς επαφή μεταξύ των διαφόρων διαδικασιών στους χώρους εργασίας, είναι μερικοί από τους λόγους πίσω από την εφαρμογή αυτής της λύσης. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν επίσης ότι η KISA σχεδιάζει να εισαγάγει το σύστημα ταυτοποίησης υπαλλήλων που λειτουργεί με blockchain πρώτα στα κεντρικά γραφεία της στο Naju έως τον Οκτώβριο και στη συνέχεια στα γραφεία της στη Σεούλ και το Pangyo στο τέλος του έτους.

Ο Kim Seok-hwan, πρόεδρος της Υπηρεσίας Internet & Security Agency, σχολίασε το νέο σύστημα: Ελπίζω ότι η εισαγωγή του αναγνωριστικού συστήματος προσωπικού DID μέσω κινητού, για πρώτη φορά σε δημόσιο ίδρυμα, όχι μόνο θα βελτιώσει την ευκολία και την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά θα χρησιμεύσει και ως σημείο υποδοχής υπηρεσιών ελέγχου ταυτότητας, χωρίς πρόσωπο με πρόσωπο επαφή, σε συνεργασία και με άλλους τοπικούς συνεργαζόμενους οργανισμούς.

Σε άλλες πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την υιοθέτηση της blockchain σε ολόκληρη τη χώρα, η Daegu, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της να διαθέσει πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια για εκπαίδευση στην blockchain και στην τεχνητή νοημοσύνη. Ενώ παράλληλα, ένα εκατομμύριο Νοτιοκορεάτες έχουν ήδη παρατήσει την φυσική τους άδειας οδήγησης υπέρ μιας ψηφιακής εναλλακτικής τεχνολογίας βασισμένης σε blockchain που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την εφαρμογή smartphone PASS.

πηγή: FELIPE ERAZO – 06/09/2020 – https://cointelegraph.com/news/south-korean-government-agency-to-use-blockchain-based-employee-id-system


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΙΜΙΩΝΗ – Κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς. Τριπόλεως 58, Ελληνικό Αττικής
https://www.facebook.com/kimionipharmacy/

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ – Ιατρός, Καρδιολόγος. Σητεία – Κρήτη
e-mail nikosbernardos@yahoo.gr

GRANDMA VASILIKI – Κυκλαδίτικος ξενώνας. Χώρα της Ίου
https://grandma-vasiliki.business.site/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.