Οι Ιάπωνες επικεντρώνονται στο Bitcoin

Οι περισσότεροι Ιάπωνες επενδυτές κρυπτονομισμάτων που έχουν εισέλθει στην αγορά τον τελευταίο χρόνο, επενδύουν σχεδόν αποκλειστικά σε bitcoin. Το μερίδιο αγοράς του κορυφαίου κρυπτονομίσματος σε σχέση με τα altcoins έφτασε περισσότερο από 87% στην Ιαπωνία τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με  στοιχεία που  δημοσιεύθηκαν στις 19 Αυγούστου από την Japan Virtual and Crypto Assets Exchange Association (JVCEA),  η κυριαρχία του bitcoin στην ιαπωνική αγορά έφτασε περισσότερο από 87% τον Απρίλιο του 2020, αναφέρει η Cointelegraph. Κανένα άλλο token δεν αντιπροσώπευε περισσότερο από το 6% του μηνιαίου όγκου συναλλαγών. Τον ίδιο μήνα, ο αριθμός των ενεργών λογαριασμών crypto στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 13.987, υψηλό όλων των εποχών.

Ένας άντρας κοιτάζει μια διαφήμιση για ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στο Τόκιο. 
Φωτογραφία: Reuters / Toru Hanai

O Yuya Hasegawa, αναλυτής της αγοράς σε bitbank με έδρα την Ιαπωνία, δήλωσε:

Φαίνεται ότι το συνολικό ενδιαφέρον των Ιαπώνων επενδυτών στα altcoins έχει συρρικνωθεί με την πάροδο του χρόνου σε σχέση με το ενδιαφέρον τους για το Bitcoin. Δεδομένης της αύξησης του αριθμού των ενεργών λογαριασμών, η συντριπτική πλειοψηφία των νεότερων συμμετεχόντων στην αγορά crypto στην Ιαπωνία -ιδίως από το περασμένο καλοκαίρι- είναι πιθανό να ενδιαφέρονται μόνο για το bitcoin.

Πηγή:  JVCEA

Η ανάλυση του Hasegawa δείχνει ότι το  XRP  ήταν ένας από τους μεγαλύτερους χαμένους μεταξύ των επενδυτών σε κρυπτονομίσματα, στην Ιαπωνία. Το altcoin κάποτε αντιπροσώπευε περίπου το 40% της μηνιαίας αξίας διαπραγμάτευσης στην αγορά κρύπτο της Ιαπωνίας, αλλά αυτός ο αριθμός μειώθηκε σχεδόν στο 5% τον Απρίλιο, αναφέρει η έκθεση.

Το Bitcoin, επίσης, έχασε λίγο έδαφος από το MonaCoin (ΜΟΝΑ) τον Φεβρουάριο, αλλά ανέκτησε την κυριαρχία του μετά τα  πρώτα στάδια της πανδημίας, το Μάρτιο.

Η παγκόσμια κυριαρχία του Bitcoin δεν έχει ξεπεράσει το 70% από το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με  στοιχεία  της CoinMarketCap.

Πηγή: https://asiatimes.com/2020/09/japanese-crypto-traders-focusing-on-bitcoin-data/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

MEDICAL DENT  -Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα  
www.medicaldent.gr
INNOVIEW  -Hosting - Domain Names - SSL - BULK SMS - NEWSLETTER
https://www.innoview.gr
FITNESS TEMPO  -Γυμναστήριο, κέντρο σωματικής ευεξίας
  https://www.facebook.com/fitnesstempo/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.