Τα ανταλλακτήρια υποφέρουν από την επέλαση των Κινέζων στα κέρδη της DeFi

Η ζήτηση από την Κίνα για προϊόντα DeFi αυξάνεται, με τα τοπικά ανταλλακτήρια να αγωνίζονται κάτω από το βάρος των εκταμιεύσεων που προορίζονται να τοποθετηθούν σε πρωτόκολλα yield farming. Παρά τις πρόσφατες πωλήσεις που σκούπισαν στα γρήγορα 2 δισεκατομμύρια δολάρια από τη συνολική αξία που είναι κλειδωμένη στον τομέα της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), η κινεζική ζήτηση για DeFi δείχνει να αυξάνεται.

Οι καθημερινές αναζητήσεις για τον όρο «DeFi» στη δημοφιλή κινεζική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων WeChat, έφτασαν σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών στις 2 Σεπτεμβρίου, σχεδόν 900.000, διπλασιάζοντας περίπου το προηγούμενο ρεκόρ των 500.000. Στις 7 Σεπτεμβρίου, ο Κινέζος δημοσιογράφος Κόλιν Γου ανέφερε ότι πολλά τοπικά ανταλλακτήρια υπέφεραν από προβλήματα ρευστότητας εν μέσω μαζικών εκταμιεύσεων από πελάτες που ήθελαν να ανακυκλώσουν τα κεφάλαια τους σε πρωτόκολλα DeFi.

Ο Γου δημοσίευσε διαγράμματα που δείχνουν ότι πολλοί Κινέζοι traders που αγόρασαν στην πρόσφατη πτώση της τιμής του Ether (ETH) μετακινήθηκαν γρήγορα ώστε να μεταφέρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε αποκεντρωμένα χρηματιστήρια (DEX) για να επωφεληθούν από τα κέρδη της «καλλιέργειας απόδοσης» δηλ. τα προϊόντα yield farming.

Αναφέρει ότι σε απάντηση του φαινομένου αυτού, πολλά ανταλλακτήρια έχουν αναστείλει τις υπηρεσίες εκταμίευσης, κλιμακώνοντας τις εντάσεις και παρέχοντας χώρο για την ανάπτυξη μίας δημοφιλούς «εκστρατείας απόσυρσης νομισμάτων»:

Colin Wu(WuBlockchain)@WuBlockchain, έκτακτη επικαιρότητα: Στις 6 Σεπτεμβρίου, πολλά ανταλλακτήρια στην Κίνα αντιμετώπισαν δυσκολίες στην εξυπηρέτησης των αιτημάτων ανάληψης νομισμάτων και διέκοψαν τη λειτουργία τους. Η κινεζική κοινότητα ξεκινά μια «εκστρατεία ανάληψης νομισμάτων», καλώντας τους χρήστες να αποσύρουν όλο το USDT και τα crypto που διατηρούν στα ανταλλακτήρια και να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους.

Ο Wu εικάζει ότι η αυξημένη επικράτηση της «τρέλας» για DeFi μεταξύ των κινεζικών ανταλλακτηρίων, είναι ένα αμυντικό μέτρο που αποσκοπεί στην αποτροπή της μετανάστευσης κεφαλαίων σε αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια.

Επιπροσθέτως στα στοιχεία του αυξανόμενου τοπικού ενδιαφέροντος, ο Κινέζος δημοσιογράφος του χώρου των κρύπτο «Molly» έγραψε στο Twitter, στις 2 Σεπτεμβρίου, ότι η DeFi άρχισε επιτέλους να προσελκύει τοπικούς επενδυτές που συγκεντρώνουν κεφάλαια για να ιδρύσουν ένα «farming fund», προσθέτοντας επίσης ότι «πολλοί άνθρωποι σχεδιάζουν τα δικά τους έργα.»

Η αύξηση ρεκόρ στις αναζητήσεις του WeChat συνέπεσε με το πρόσφατο υψηλό όλων των εποχών για τη συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων που κλειδώθηκαν στον τομέα DeFi, το οποίο μειώθηκε από 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια στις 2 Σεπτεμβρίου στα περίπου 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια στις 6 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την DeFi Pulse. Οι αναζητήσεις για «DeFi» στο WeChat μειώθηκαν επίσης στις 450.000 την ίδια περίοδο.

Κατά τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου, ο τομέας DeFi διακατέχει 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Uniswap είναι το κορυφαίο πρωτόκολλο με 1,57 δισεκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενο από το Aave με 1,37 δισεκατομμύρια δολάρια και το MakerDAO με 1,29 δισεκατομμύρια δολάρια.

πηγή: SAMUEL HAIG – 08/09/2020 – https://cointelegraph.com/news/exchanges-suffer-as-chinese-users-chase-defi-gains


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

MEDICAL DENT - Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα.  Καισαρείας 6, Αθήνα
Web: www.medicaldent.gr
E64.GR - Κατασκευή ιστοσελίδων. Ιωάννη Ντέκα 7, Θεσσαλονίκη
https://e64.gr/
WESTCITY - Ενημερωτικό site & επαγγελματικός οδηγός για τη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.
http://westcity.gr 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.