Εκτίμηση του Kraken για την τιμή του BTC, με αναφορά στο «μοτίβο» του Σεπτεμβρίου

Στην έκθεση του για τη μεταβλητότητα των τιμών για τον Αύγουστο του 2020, το Kraken, το μεγάλο ανταλλακτήριο με έδρα τις ΗΠΑ, προέβλεψε ότι ο Σεπτέμβριος θα φέρει υπερβολικά αρνητικές αποδόσεις για το Bitcoin (BTC).

Η έκθεση σημειώνει ότι ιστορικά, ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας με τη χειρότερη απόδοση για το Bitcoin, με μέσο όρο στο -7%. Επισημαίνει ότι, καθώς το Bitcoin έχει χαμηλότερες επιδόσεις στις μέσες αποδόσεις του για τους περισσότερους μήνες του 2020, η απόδοση αυτού του μήνα πιθανότατα θα είναι ακόμη χειρότερη από το συνηθισμένο.

Παρά την αρνητική προοπτική για το βραχυπρόθεσμο, η έκθεση εντοπίζει κάποιες λάμψεις ελπίδας, συμπεριλαμβανομένου του ότι ένα μερίδιο ρεκόρ της προσφοράς Bitcoin δεν έχει μετακινηθεί για περισσότερο από 12 μήνες, με το Kraken να σημειώνει ότι «ιστορικά, αυτή η δυναμική προκάλεσε στο παρελθόν μια νέα ανοδική τάση στην αγορά»

Η έκθεση προσθέτει ότι το Bitcoin είναι πιθανό να δει επιθετικές διακυμάνσεις καθώς οι αγορές κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση από τα χαμηλά επίπεδα του Ιουλίου όσον αφορά τη μεταβλητότητα:

Δώδεκα φορές στο παρελθόν, η ετήσια μεταβλητότητα του Bitcoin έπεσε από 15% έως 30% πριν αναρριχηθεί, κατά μέσο όρο, στο 140% και να επιστρέψει στο + 196% μέσα σε 94 ημέρες. Από τα τέλη Αυγούστου, έχουν περάσει 38 ημέρες από το χαμηλό μεταβλητότητας του 23% όπως διαμορφώθηκε στις 24 Ιουλίου, με την μεταβλητότητα να αυξάνεται στο 44% και η τιμή να αυξάνεται κατά +25%

«Επομένως, η ιστορία δείχνει ότι ενδέχεται να έχουμε άφθονο περιθώριο για μεγαλύτερη μεταβλητότητα και κέρδη τους επόμενους μήνες», συνοψίζει η έκθεση. Το Kraken  σημειώνει επίσης ότι ο Σεπτέμβριος παρήγαγε ιστορικά την ασθενέστερη μεταβλητότητα κατά μέσο όρο, υποδηλώνοντας ότι το BTC ενδέχεται να μην παρουσιάσει επιτάχυνση στη μεταβλητότητα του έως, τουλάχιστον, το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Ωστόσο, η κρυστάλλινη σφαίρα του Kraken δεν είναι απαραίτητα ένας αξιόπιστος οδηγός για μελλοντικά γεγονότα, με το ανταλλακτήριο να προβλέπει πρόσφατα ότι ένα ράλι του BTC μεταξύ 50% και 200% ήταν επικείμενο για τις 10 Αυγούστου, όταν το Bitcoin διαπραγματευόταν μεταξύ 11.500 και 12.000$, σε απόσταση μόλις 500$ από την τοπική κορύφωση που επιτάχυνε την πρόσφατη οπισθοδρόμηση κατά 20%.

Η έκθεση σημειώνει ότι ο Αύγουστος είδε επίσης τη συσχέτιση του Bitcoin με το χρυσό να ωθείται σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών, στο 0,97, προτού να πέσει απότομα στο 0,25.

Το Bitcoin παρήγαγε παρόμοια υψηλή συσχέτιση με τον S&P500 κατά το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου. Αφού παρουσίασε μια τοπική κορύφωση στο 0,84, η συσχέτιση μεταξύ του BTC και του S&P500 κατέρρευσε στο -0,02, υποδηλώνοντας ότι το Bitcoin μπορεί να ξεφύγει από τη μετα-τάση των παραδοσιακών αγορών.

πηγή: SAMUEL HAIG – 09/09/2020 – https://cointelegraph.com/news/remember-remember-bitcoin-tanks-in-september-kraken-report

Προσφορά «Back to school» από τη Ledger:

-20% σε όλα τα πορτοφόλια, μέχρι 21/09/2020.


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ – Ιατρός, Καρδιολόγος, Σητεία – Κρήτη
e-mail nikosbernardos@yahoo.gr

ΦΡΟΝΤΙΔΑ – Ορθοπεδικά, ιατρικά εξαρτήματα & υποδήματα, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/frontidathessaloniki/

TATIANA STYLING STUDIO – Ανδρικό, γυναικείο & παιδικό κομμωτήριο. Παλαιό Φάληρο.
https://www.facebook.com/TatianaStylingStudio/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.