Bitcoin, χρυσός και S&P500 συσχετίζονται όλο και περισσότερο

Η κίνηση των τιμών για Bitcoin και χρυσό έχει γίνει παρόμοια, καθώς οι επενδυτές αναζητούν επενδυτικά στοιχεία αποφυγής του υψηλού κινδύνου. Αλλά η τιμή του Bitcoin αντικατοπτρίζει επίσης το χρηματιστήριο. Εν συντομία: Η συσχέτιση μεταξύ των τιμών του χρυσού και του Bitcoin βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Το Bitcoin και ο δείκτης S&P 500 συσχετίζονται επίσης πολύ. Αυτοί οι συσχετισμοί, ιστορικά, μετακινούνται από το θετικό στο αρνητικό και τανάπαλιν.

Ο χρυσός θεωρείται συνήθως η αντιστάθμιση έναντι κερδοσκοπικών επενδύσεων. Αυτήν τη στιγμή, η τιμή του Bitcoin συσχετίζεται ιδιαίτερα με τις τιμές του χρυσού και των μετοχών. Γιατί το BTC είναι καλό τόσο για την ανοδική όσο και για την καθοδική τάση της αγοράς ταυτόχρονα;

Καθώς οι κυβερνήσεις αγωνίζονται να αναζωογονήσουν τις οικονομίες τους, ενώ ταυτόχρονα μάχονται την εξάπλωση του κορωνοϊού, τα σκληρά εμπορεύματα – εκείνα τα προϊόντα που εξορύσσονται ή εξάγονται – έχουν γίνει δημοφιλείς επενδύσεις για τους ειδικούς και τους ερασιτέχνες επενδυτές, οι οποίοι φοβούνται πιθανή απώλεια της αγοραστικής τους δύναμης.

Ο χρυσός, φυσικά, είναι το κατ’εξοχήν εμπόρευμα όταν πρόκειται για αποθήκευση αξίας. Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, το πολύτιμο μέταλλο έφτασε σε υψηλές τιμές και συνεχίζει να ανεβαίνει. Η εμπορική του δραστηριότητα αυξάνεται από πέρυσι, αλλά η μαζική εκτύπωση χρημάτων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, έχει αυξήσει ακόμα περισσότερο την άνοδο της τιμής του.

Τους τελευταίους μήνες, το Bitcoin εμφανίστηκε επίσης ως ένα εναλλακτικό, έναντι του χρυσού, στοιχείο αποθήκευσης αξίας. Η τιμή του ξεκίνησε να ανεβαίνει, ακόμη και κατά την περίοδο της ανάρρωσης από την συντριβή κατά το ξέσπασμα της επιδημίας του COVID-19.
Στην πραγματικότητα, τους τελευταίους δύο μήνες, ο συσχετισμός τιμών χρυσού και Bitcoin έχει αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ, πράγμα που σημαίνει ότι οι κινήσεις των τιμών τους έχουν γίνει περισσότερο παρόμοιες. Χαρακτηριστικό είναι το tweet του Alex Thorn:

Alex Thorn@intangiblecoins: Η συσχέτιση του Bitcoin με το χρυσό, τις τελευταίες 60 ημέρες αγριεύει … Υψηλότερη από ποτέ.

Η δράση για τις τιμές πιθανότατα έχει να κάνει περισσότερο με το δολάριο παρά με τον ίδιο τον χρυσό. Το νόμισμα των ΗΠΑ υποτιμάται και η Federal Reserve αποφάσισε πρόσφατα να αφήσει τον πληθωρισμό να αυξηθεί, πάνω από τον ετήσιο στόχο του 2%.
Αυτό σημαίνει ότι όσο περνά ο χρόνος, οι άνθρωποι δεν μπορούν να αγοράσουν τα ίδια αγαθά με το ίδιο χρηματικό ποσό. Τότε είναι λοιπόν που τα θεωρούμενα αντισταθμιστικά έναντι των κινδύνων στοιχεία, αποκτούν μία ιδιαίτερη ελκυστικότητα για τους επενδυτές (επαγγελματίες ή μη).

Ο συσχετισμός ρεκόρ μεταξύ Bitcoin και χρυσού δείχνει ότι οι επενδυτές δεν βλέπουν πραγματικά τη διαφορά μεταξύ των δύο, καθώς συμπεριφέρονται το ίδιο και εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό, ως μέσα αποθήκευσης αξίας. Αλλά δεν είναι μόνο χρυσός. Το Bitcoin συσχετίζεται επίσης και με τον δείκτη S&P 500.
Αυτό συμβαίνει επειδή, ενώ ορισμένοι βλέπουν το Bitcoin ως στοιχείο αποθήκευσης αξίας, άλλοι το βλέπουν ως επένδυση που μπορεί να αυξήσει τον πλούτο τους. Και για αυτούς, υπάρχει επίσης ένα γράφημα που αφηγείται την ιστορία:

Αν και είχαν προηγουμένως χωριστεί κατά τη διάρκεια επικράτησης του «πυρετού του χρυσού», το Bitcoin και ο S&P500 πέτυχαν επίσης μια ιστορική συσχέτιση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο S&P 500 είναι ένας δείκτης του πόσο καλά αποδίδουν οι κορυφαίες εταιρείες της Αμερικής. Η αποτίμηση των αγορών επηρεάζεται από πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών τάσεων και της γεωπολιτικής.

Στο κάτω κάτω, τα γραφήματα δεν είναι παρά γραμμές που εξηγούν τι συνέβη στο παρελθόν. Και, στο παρελθόν, η συσχέτιση αυξήθηκε μόνο για να πέσει πίσω σε αρνητική περιοχή, όπως δείχνουν και τα δύο γραφήματα. Και όσο καλή και αν είναι η ανάλυση, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον.
Ωστόσο, κάθε μέρα που περνά, φαίνεται ασφαλέστερο να πούμε ότι το Bitcoin θα είναι μέρος αυτού του μέλλοντος για τους επενδυτές.

πηγή: Jose Antonio Lanz– 10/09/2020 – https://decrypt.co/41358/bitcoin-gold-sp-500-are-increasingly-correlated

USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO


Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

-20% σε όλα τα πορτοφόλια, μέχρι 21/09/2020.

DELTA STROM – Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας. Καλλιθέα, Αττική
https://deltastrom.com/

HostChefs – Web Hosting & Design Services. Μπορέλ 8, Βόλος
https://hostchefs.eu/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.