Η Mastercard δημιουργεί εικονικό περιβάλλον δοκιμών για ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών

Η Mastercard ανακοίνωσε την Τετάρτη την κυκλοφορία ενός αποκλειστικού εργαλείου που απευθύνεται σε κεντρικές τράπεζες που επιθυμούν να δοκιμάσουν την έκδοση και χρήση ψηφιακού νομίσματος (CBDC).

Πάνω από το 70% των κεντρικών τραπεζών σκέφτονται την ιδέα ενός ψηφιακού νομίσματος σε κάποια μορφή, αναφέρει η έκθεση της Bank of International Settlements. Αν και λίγοι έχουν περάσει στην πραγματοποίηση της ιδέας και τον πειραματισμό, το εργαλείο που κυκλοφόρησε η Mastercard στοχεύει να κάνει τις αυτές τις δοκιμές πιο απλές.

Το εργαλείο προσομοιώνει διάφορους τύπους περιβαλλόντων συναλλαγών για να επιτρέπει στις κεντρικές τράπεζες να αξιολογούν τις περιπτώσεις χρήσης ενός CBDC. Μιμείται την έκδοση, διανομή και ανταλλαγή CBDCs μεταξύ τραπεζών, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αλλά και καταναλωτών. 

Η Mastercard κάλεσε τους συνεργάτες της να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των τεχνολογικών σχεδίων ενός CBDC, τις προτεινόμενες περιπτώσεις χρήσης και τη διαλειτουργικότητα με τις υπάρχουσες μεθόδους πληρωμής.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μια από τις δυνατότητες του εικονικού περιβάλλοντος δοκιμών δείχνει ότι «ένα CBDC μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έναν καταναλωτή για να πληρώσει για αγαθά και υπηρεσίες οπουδήποτε γίνεται δεκτή η Mastercard σε όλο τον κόσμο».

Τα CBDCs θα επιτρέψουν στις κεντρικές τράπεζες μια άμεση γέφυρα προς τους καταναλωτές, αποφεύγοντας την ανάγκη να περάσουν από εμπορικές τράπεζες για τη διανομή και τη συλλογή χρημάτων. Ως τώρα τα περισσότερα σχέδια έδειχναν ότι εστιάζουν μόνο στις θεσμικές μεταφορές χρημάτων. Η πλατφόρμα της Mastercard φαίνεται να είναι προσανατολισμένη και για τα δύο.

Η Mastercard συχνά εμπλέκεται σε διάφορους τύπους κατανεμημένης τεχνολογίας καθολικών, συμπεριλαμβανομένης και της αρχικής της δέσμευσης για την κοινοπραξία Libra το 2019. Στην περίπτωση βέβαια του Libra, λίγο αργότερα η εταιρεία αποχώρησε από την ένωση, αναφέροντας κυρίως τα ρυθμιστικά προβλήματα ως κίνητρο. Τότε μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mastercard ήταν επίσης επιφυλακτικός και κάπως επικριτικός για τα CBDCs, λόγω της φύσης τους.

 Ένας από τους στόχους που θα μπορούσε να πετύχει πράγματι αυτή η πλατφόρμα είναι να δείξει στις κεντρικές τράπεζες τα οφέλη της διαλειτουργικότητας, με την εγγύηση της Mastercard καθώς εξελίσσονται οι πληρωμές. Η έρευνα και η ανάπτυξη της Mastercard συχνά περιλαμβάνουν το blockchain ή το DLT , ενώ η κατανομή των καρτών της έχει προχωρήσει σταδιακά σε κάρτες που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα, όπως έκανε και η αντίπαλός της, Visa.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/mastercard-launches-virtual-testing-environment-for-central-bank-currencies


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

-20% σε όλα τα πορτοφόλια, μέχρι 21/09/2020.

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ -διωτικός βρεφονηπιακός σταθμός & νηπιαγωγείο http://www.to-xamogelo.gr/

WOD STREET 47 -Γυμναστήριο – Κέντρο σωματικής ευεξίας https://www.facebook.com/WOD.Street.47/
wod_st47


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.