BTC: ναι επέζησε, αλλά ανέκαμψε;

Μια τέλεια εβδομάδα, που είδε την αγορά να ανακάμπτει σε κάποιο βαθμό, σταμάτησε απότομα όταν το Bitcoin έπεσε κατά 350$ τις τελευταίες 24 ώρες. Αναρριχώμενο ψηλά στα διαγράμματα, το Bitcoin, που διαπραγματεύονταν στην τιμή των 10.575 $, έπεσε απότομα στα 10.204 $, σε μόλις 8 ώρες.

Στην πραγματικότητα, η προαναφερθείσα πτώση συνοδεύτηκε και από άλλες on-chain εξελίξεις, με το Glassnode να δείχνει ότι οι κρυπτωρύχοι έχουν αρχίσει να εξαργυρώνουν τα κέρδη τους για άλλη μια φορά.

Source: Twitter

Όπως φαίνεται στο συνημμένο διάγραμμα, οι κρυπτωρύχοι του Bitcoin πούλησαν τεράστιο όγκο BTC την περασμένη εβδομάδα, με την πίεση πώλησης να συνεχίζει να αυξάνεται σε ολόκληρο τον κλάδο. Αυτή είναι μια τυπική συμπεριφορά των κρυπτωρύχων, καθώς η πλειοψηφία τους θα ήθελε να επωφεληθεί από την υψηλή κερδοφορία της εξόρυξης, προτού ενταχθούν στην αγορά άλλοι ανταγωνιστές.

Source: Twitter

Από την άλλη πλευρά, οι ενεργές διευθύνσεις του Bitcoin έδειξαν επίσης μια πτωτική απόκλιση μετά από μια θετική εβδομάδα. Όπως μπορεί να παρατηρηθεί από το συνημμένο διάγραμμα, η τιμή δεν παρουσίασε σχεδόν καμία σύγκλιση με τις ενεργές διευθύνσεις, με μοναδικές οντότητες να συνεχίζουν να εμπίπτουν στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η αγορά καθοδηγείται από τέτοιους πτωτικούς παράγοντες, μια τεράστια ελπίδα θα μπορούσε να διαφανεί στο διάγραμμα των 4 ωρών για τους traders του Bitcoin.

Το Bitcoin αναζητά υποστήριξη από τον κινητό Μ.Ο. των 50 ημερών.

Πηγή: Trading View

Η συνημμένη ανάλυση υπογραμμίζει με σαφήνεια την πτώση κατά 3,42% που καταγράφηκε τις τελευταίες 24 ώρες. Ωστόσο, από την ίδια ανάλυση, μπορεί επίσης να παρατηρηθεί ότι το BTC κατάφερε να σώσει την κατάσταση, μετά την καταγραφή μιας απότομης αύξησης του του κινητού Μέσου Όρου των 50 ημερών, την ώρα δημοσίευσης αυτού του άρθρου.
Τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου, το Bitcoin αποτιμήθηκε στα 10.474 $, μια εξέλιξη που υποστηρίζει το επιχείρημα ότι παρά την χθεσινή κατάρρευση, η ανάκαμψη παρέμεινε εντός πορείας.

Η γρήγορη άνοδος του Bitcoin στα 10.500 $, πιθανότατα οδήγησε σε επαρκή ζήτηση από ιδιώτες επενδυτές στα ανταλλακτήρια. Καθώς οι κρυπτωρύχοι συνέχισαν να πωλούν μαζικά Bitcoin στα ανταλλακτήρια, είναι πολύ πιθανό οι traders να μπόρεσαν να απορροφήσουν τη βραχυπρόθεσμη πίεση πώλησης από την πλευρά του λιανικού εμπορίου, εξηγώντας έτσι τη γρήγορη ανάκαμψη του Bitcoin.

Την στιγμή δημοσίευσης αυτού του άρθρου, το Bitcoin κατευθυνόταν προς νέο τεστ στα 10.500 $, χωρίς όμως να μπορούν να αποκλειστούν περαιτέρω διορθώσεις. Ενώ το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο μόλις επέζησε μιας ακόμα πτωτικής μεταστροφής, συνεχίζει να βαδίζει σε αβέβαιο έδαφος.

πηγή: Biraajmaan Tamuly – 15/09/2020 – https://eng.ambcrypto.com/bitcoin-survived-yes-but-has-it-recovered/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

-20% σε όλα τα πορτοφόλια, μέχρι 21/09/2020.

ΙΚΤΕΟ ΕΚΗΒΟΛΟΣ ΑΕ – Ιδιωτικό κέντρο τεχνικού ελέγχου οχημάτων. Αγ. Γεώργιος Ιστιαίας, Εύβοια
https://www.ikteo-istiaias.gr
https://www.facebook.com/IKTEO.ISTIAIAS

ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ – Εταιρεία γρανιτών και μαρμάρου. Κατασκευή & τοποθέτηση κάθε φυσικού και χαλαζιακού πετρώματος. Αγίου Ορους 14, Μαρούσι, Αθήνα
https://www.marmara.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.