O Covid-19 σόκαρε τους μικροεπενδυτές, αλλά ενθάρρυνε τις Bitcoin φάλαινες

νέα έρευνα από το OKEx Insights και το Catallact έδειξε ότι καθώς ξεκίνησε η πανδημία COVID-19, οι επενδυτές του λιανικού εμπορίου και οι θεσμικοί επενδυτές Bitcoin υιοθέτησαν πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις στις συναλλαγές τους.

Η έρευνα, η οποία εξέτασε τα δεδομένα συναλλαγών BTC από τον Ιανουάριο έως τις αρχές Αυγούστου 2020, διαπίστωσε ότι οι επενδυτές λιανικής εκαναν σε μεγάλο βαθμό πίσω και κράτησαν μια στρατηγική αναμονής με το Bitcoin. 

Από την άλλη πλευρά, οι μεγαλύτεροι επενδυτές -πιθανώς οι περισσότεροι θεσμικοί- άρχισαν να συσσωρεύουν BTC. Η έκθεση δεν έλαβε υπόψη τις συναλλαγές κατά το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, όταν πλέον μειώθηκαν οι τιμές. 

Οι λιανικές συναλλαγές, αυτές που αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το ένα δέκατο του νομίσματος, αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης του Bitcon και παρακολουθούν στενότερα τις διακυμάνσεις των τιμών. «Αυτοί οι επενδυτές τείνουν να «κλονίζονται» πιο εύκολα όταν η αγορά είναι σε περιόδους υψηλής μεταβλητότητας και δραματικής πτώσης των τιμών», σημείωσε η έκθεση και ακριβώς αυτό απέδειξε και η έρευνα.

Ο αριθμός των ημερήσιων μικρών συναλλαγών BTC μειώθηκε και υιοθέτησε μια προσέγγιση αναμονής όταν η τιμή του BTC έφτασε τα 10.000 $ τον Μάιο. 
Πηγή: Catallact

Με βάση τα δεδομένα, οι λιανικές συναλλαγές «μειώθηκαν και απέκλιναν από την τάση της τιμής – υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές λιανικής υιοθέτησαν μια προσέγγιση αναμονής, μια στάση «περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει» μετά την περίοδο συντριβής, γύρω στο Μάιο. 

Οι μεσαίες συναλλαγές αποδίδονται σε miners και μεγαλύτερους παίκτες λιανικής, οι οποίοι ήταν πιο προσεκτικοί κατά την έναρξη της πανδημίας. Φαίνεται όμως ότι αυτή η συμπεριφορά τους διήρκεσε μόνο μέχρι τον Ιούνιο, όταν η δραστηριότητα άρχισε ξανά. 

Από την άλλη πλευρά, τα δεδομένα που αφορούν συναλλαγές άνω των 1.000 BTC, παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Καθώς το BTC πλησίαζε τα 10.000 δολάρια, ο αριθμός των συναλλαγών μεταξύ 1.000 και 5.000 BTC συνέχισε να αυξάνεται από τα τέλη Ιουνίου, ακόμη και όταν η τιμή άρχισε να παγιώνεται. 

«Αυτή η ανοδική τάση υποδηλώνει την πιθανότητα τα ιδρύματα ή/και οι μεγάλοι παίκτες να ασχολούνται με τη συσσώρευση BTC, καθώς τα μέτρα οικονομικής τόνωσης από τις κεντρικές τράπεζες ώθησαν προς την αγορά σκληρών περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, επειδή δεν μπορούμε να διακρίνουμε καθαρά, μόνο από τον αριθμό των συναλλαγών, ποια πραγματική δραστηριότητα έλαβε χώρα, αυτό παραμένει μόνο μια κερδοσκοπική δυνατότητα », σημείωσε η έκθεση.

Συναλλαγές 5.000 BTC και άνω σημείωσαν επίσης ανοδικές αυξήσεις από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Ιουλίου, γεγονός που οδήγησε τους ερευνητές σε δύο πιθανά συμπεράσματα: τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων μπορεί να μετατοπίζουν νομίσματα σε διάφορα πορτοφόλια για διαφορετικούς λόγους (πιθανότατα για ασφάλεια) ή μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές εισήλθαν στην αγορά και συσσώρευσαν Bitcoin εν αναμονή των τιμών που αυξάνονται ή μειώνονται. Η έκθεση εξάλλου σημείωσε ότι ο αντίκτυπος του COVID-19 στις παγκόσμιες αγορές ενδέχεται να έχει προκαλέσει μεγάλους επενδυτές να στραφούν στο BTC ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού. 

Ο αριθμός των συναλλαγών μεταξύ 5.000 και 10.000 BTC σημείωσε δραματικές αυξήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού της ενοποίησης των τιμών του Bitcoin. 
Πηγή: Catallact

Η έκθεση του OKEx έδειξε ότι οι πρώτοι μήνες της πανδημίας επηρέασαν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μετακινήθηκαν εντός της αγοράς, ειδικά καθώς οι επενδυτές λιανικής «έκαναν πίσω» για να περιμένουν τις τιμές να επανέλθουν στο φυσιολογικό. Αντίθετα, οι μεγάλοι επενδυτές «αγόρασαν την πτώση» και άρχισαν να συσσωρεύουν BTC.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/covid-19-shook-out-retail-investors-but-emboldened-btc-whales-report


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

-20% σε όλα τα πορτοφόλια, μέχρι 21/09/2020

ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ / ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ -Βιοτεχνία αγωγών & Εξαρτημάτων αερισμού Τηλ. 6977 578 149 / 6977 348 153

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ -Ιατρός, Καρδιολόγος e-mail nikosbernardos@yahoo.gr

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.