Αποσύρεται από τη Βενεζουέλα η Paxful επικαλούμενη τις αμερικανικές κυρώσεις

Λόγω των κανονισμών και των κυρώσεων που σχετίζονται με το Γραφείο Ελέγχου Εξωτερικών Περιουσιακών Στοιχείων των ΗΠΑ (OFAC), η Paxful γνωστοποίησε ότι δεν θα παρέχει πλέον υπηρεσίες στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Σε μια δήλωση που στάλθηκε στην Cointelegraph, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Paxful, Ray Youssef, σχολίασε ότι προσπάθησαν για αρκετούς μήνες να βρουν έναν τρόπο να διατηρήσουν τις δραστηριότητές τους στη Βενεζουέλα, αλλά «με τους τρέχοντες κινδύνους, δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να πάρουμε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη απόφαση«. 

Όντας μια καθιερωμένη πλατφόρμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο λόγος πίσω από την αποχώρηση της Paxful έγκειται στη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, βάσει των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί εναντίον της Βενεζουέλας. Ο Ray ανακοίνωσε επίσης πώς θα λειτουργήσει η μείωση των υπηρεσιών της εταιρείας του: 

«Η έναρξη του επικείμενου κλεισίματος στη Βενεζουέλα θα ξεκινήσει με τον περιορισμό της δημιουργίας νέων λογαριασμών στη χώρα και το κλείσιμο τυχόν υπαρχόντων λογαριασμών. Οι τρέχοντες χρήστες θα έχουν 30 ημέρες για να αποσύρουν τα χρήματά τους χωρίς προμήθειες και θα ειδοποιηθούν απευθείας μέσω email σχετικά με το πώς να το κάνουν.»

Όσοι χρήστες της Βενεζουέλας επιβεβαιώνουν μέσω μιας επαλήθευσης διεύθυνσης ότι κατοικούν στο εξωτερικό θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να συναλλάσονται στο Paxful, λαμβάνοντας υπόψη ότι το ανταλλακτήριο θα σταματήσει να παρέχει τις υπηρεσίες του μόνο στο έδαφος της Βενεζουέλας.

Πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η Chainalysis έδειξαν ότι η Ουκρανία ήταν στην κορυφή του Global Crypto Adoption Index το 2020, ακολουθούμενη από τη Ρωσία και τη Βενεζουέλα. Η Chainalysis περιέγραψε τη Βενεζουέλα στην έκθεση ως «εξαιρετικό παράδειγμα» των δυνάμεων που οδηγούν την υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων σε αναδυόμενες χώρες, επισημαίνοντας τη χρήση τους μεταξύ των πολιτών ως μέσου για τον μετριασμό της οικονομικής αστάθειας.

Η ανακοίνωση της Paxful ήρθε ως έκπληξη για όσους κατοικούν στη χώρα και γρήγορα έγινε θέμα συνομιλίας στα κοινωνικά δίκτυα. Ενώ πολλοί χρήστες εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η εταιρεία εγκαταλείπει τη Βενεζουέλα, άλλοι παραμένουν αισιόδοξοι, λέγοντας ότι η πρόσφατη ανακοίνωση είναι «πραγματικά θλιβερά νέα, αλλά κανείς δεν θα σταματήσει αυτήν την ψηφιακή επανάσταση».

Η πλατφόρμα της Paxful είχε ήδη φτάσει σε αριθμό 16.500 χρηστών και εχουν ως τώρα πραγματοποιηθεί 156.900 συναλλαγές εντός αυτής. Παρόλο που ο όγκος των συναλλαγών στο Paxful δεν ήταν πάρα πολύ μεγάλος σε σύγκριση με το LocalBitcoins, την δημοφιλέστερη πλατφόρμα για ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων εντός της χώρας, είναι λυπηρό να βλέπουμε πώς απομένει ο τομέας των crypto σε αυτήν την περιοχή με ένα λιγότερο μέλος.

Η Cointelegraph απευθύνθηκε στους εκπροσώπους της Binance στη Λατινική Αμερική, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους ως συνήθως για τους κατοίκους της Βενεζουέλας. Η εταιρεία τόνισε επίσης την αυξανόμενη ποσότητα των χρηστών της Βενεζουέλας που συμμετέχουν στην αγορά P2P:

«Η Βενεζουέλα έχει τον υψηλότερο μέσο όρο συχνότητας συναλλαγών στην πλατφόρμα P2P. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με το γεγονός ότι τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται ευρέως ως εναλλακτικό εργαλείο πληρωμής, μεταφοράς αλλά και αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού στη Βενεζουέλα.»

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/venezuelans-are-running-out-of-crypto-p2p-trading-options


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

-20% σε όλα τα πορτοφόλια, μέχρι 21/09/2020

DELTA STROM -Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας. https://deltastrom.com/

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ -Βιβλιοπωλείο, σχολικά είδη & εκτυπώσεις https://www.facebook.com/giorgakis.book/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.