Bitcoin: μειώνεται στα ανταλλακτήρια ενώ το συσσωρεύουν οι φάλαινες

Το BTC που αποθηκεύεται στα ανταλλακτήρια μειώνεται συνεχώς, ενώ οι φάλαινες συνεχίζουν να το συσσωρεύουν, ειδικά μετά την εμφάνιση του COVID-19. Μια ερευνητική εταιρεία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό το γεγονός είναι ανοδικό για την τιμή του BTC.

Στην τελευταία έκθεσή της, σχετικά με τη συμπεριφορά των επενδυτών Bitcoin, η δημοφιλής ερευνητική εταιρεία Digital Delphi διερεύνησε τον αριθμό των bitcoin που είναι αποθηκευμένα σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Η έκθεση ανέφερε ότι εάν αυξηθεί το απόθεμα BTC σε πλατφόρμες, θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στις πωλήσεις.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει απαραίτητα κατά την περίοδο που η τιμή του νομίσματος είναι σε υψηλά επίπεδα, καθώς οι επενδυτές λιανικής συχνά «αφήνουν το BTC στα ανταλλατήρια και οι έμποροι το χρησιμοποιούν ως εγγύηση». 

Εναλλακτικά, σε περίπτωση που η τιμή του νομίσματος αυξάνεται ενώ το απόθεμα του ανταλλακτηρίου μειώνεται, αυτό συνήθως υποδηλώνει τάση συσσώρευσης.

Η έκθεση έδειξε ότι το Bitcoin που αποθηκεύτηκε σε ανταλλακτήρια σημείωσε υψηλό όλων των εποχών -στα 2,96 εκατομμύρια δολάρια- στα μέσα Φεβρουαρίου. Έκτοτε, η τάση έχει αντιστραφεί και ο αριθμός έχει μειωθεί κάτω από τα 2,6 εκατομμύρια.

Bitcoin Price/Bitcoin Stock On Exchanges. Source: DigitalDelphi

Η Digital Delphi υποστήριξε ότι ο λόγος πίσω από αυτήν τη μείωση του BTC στα ανταλλακτήρια είναι επειδή οι επενδυτές πιθανότατα προετοιμάζονται για μια μακροπρόθεσμη περίοδο κράτησης. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, που υπογράμμισε η έκθεση, είναι μια σημαντική μείωση στο κερδοσκοπικό εμπορικό ενδιαφέρον για το Bitcoin, ενώ η νοοτροπία HODLing έχει αυξηθεί.

«Σε αντίθεση με την ανοδική τάση του 2019, η οποία συνέπεσε με την αύξηση του αποθέματος του BTC στα ανταλλακτήρια, η τρέχουσα τάση βλέπει απόκλιση μεταξύ του αποθέματος των ανταλλακτηρίων και της τιμής του BTC. Αυτό υποδηλώνει μια πιο βιώσιμη κίνηση προς τα πάνω για το BTC, σε σύγκριση με εκείνη του 2019, καθώς τα δεδομένα δείχνουν τώρα μια βάση κατοχής με μεγαλύτερους χρονικούς ορίζοντες.»

Τα δεδομένα της Digital Delphi επιβεβαίωσαν προηγούμενες αναφορές ότι οι φάλαινες Bitcoin, που σημαίνει διευθύνσεις που περιέχουν μεταξύ 1.000 και 10.000 BTC, συνεχίζουν να συσσωρεύουν μεγάλες μερίδες. Η εταιρεία επισήμανε ότι οι φάλαινες βρίσκονται σε «ξεφάντωμα αγορών» από τις αρχές του 2020, καθώς οι περιουσίες τους έχουν αυξηθεί κατά 9% YTD.

Bitcoin Whales HODLing. Πηγή: DigitalDelphi

Επιπλέον, ένας ακόμη λόγος που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην συσσώρευση μεγαλύτερων ποσών Bitcoin στα πορτοφόλια-φάλαινες, είναι οι ενέργειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για εκτύπωση μεγάλων ποσοτήτων δολαρίου από την έναρξη της πανδημίας COVID-19.

«Από την επέκταση της προσφοράς USD M2 τον Μάρτιο, σημειώθηκε αύξηση 7% στις περιουσίες των φαλαινών BTC»

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτό τονίζει μόνο την αφήγηση ότι το Bitcoin χρησιμεύει ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού του δολαρίου και ότι «το έξυπνο χρήμα στοιχηματίζει σαφώς σε αυτό». Αξίζει να σημειωθεί ότι -λίγο καιρό πριν- ο εξέχων επενδυτής των ΗΠΑ, Paul Tudor Jones III, δήλωσε ότι αγόρασε BTC, για να προστατευτεί από τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Πηγή: https://cryptopotato.com/bullish-on-exchange-bitcoin-declines-while-whales-accumulate-report/?fbclid=IwAR05SMvd3922MwLPVx9HVhDRZw9YAyoiG8UaY4fgtpsuJPLq6Kv_zdjh9mk


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

MEDICAL DENT  -Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα
 www.medicaldent.gr

TICTAC  -Ανάκτηση δεδομένων (Data Recovery) 
https://tictac.gr/

ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ / ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
Βιοτεχνία αγωγών & Εξαρτημάτων αερισμού Τηλ. 6977 578 149 / 6977 348 153


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.