Μόνο 2,5 εκατομμύρια Btc απομένουν προς εξόρυξη

Με δεδομένο ότι μόνο 21 εκατομμύρια Bitcoin (BTC) θα εκδοθούν συνολικά, απομένουν σήμερα λιγότερα από 2,5 εκατομμύρια BTC προς εξόρυξη. Αλλά με την αύξηση της ζήτησης για Bitcoin, μπορούμε να περιμένουμε φαινόμενο έλλειψης;

Σε ένα tweet, ο ChartsBTC δήλωσε ότι το δίκτυο Bitcoin έχει ήδη περάσει το ορόσημο των 18,5 εκατομμυρίων BTC σε κυκλοφορία. Αυτό σημαίνει ότι απομένουν λιγότερα από 2,5 εκατομμύρια BTC ή περίπου το 11,9% της συνολικής ποσότητας Bitcoin που θα δημιουργηθεί.

Ο ChartBTC επεσήμανε ότι τα μισά από τα υπόλοιπα 2,5 εκατομμύρια BTC θα δημιουργηθούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Από το μπλοκ γένεσης το 2009, το δίκτυο Bitcoin έχει ήδη υποβληθεί σε τρία halvings, με το τρίτο halving να πραγματοποιείται τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Δεδομένου ότι η έκδοση νέων νομισμάτων μειώνεται στο ήμισυ κάθε τέσσερα χρόνια, το τελευταίο Bitcoin δεν αναμένεται να εξορυχθεί έως το 2140. Κανένα νέο Bitcoin δεν μπορεί να εξορυχθεί μετά από αυτό το έτος.

πηγή: ChartBTC 

Όπως ανέφερε προηγουμένως η Cointelegraph, μια ομάδα οκτώ εμπειρογνωμόνων της Crypto Valley, πιστεύει ότι το τελευταίο halving ήταν διαφορετικό από εκείνα του παρελθόντος, επειδή περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται να αποθηκεύσουν τις αποταμιεύσεις της ζωής τους σε BTC.

Από τις αρχές του 2020, η θεσμική ζήτηση για Bitcoin αυξανόταν σταθερά. Νέα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι οι θεσμικοί επενδυτές σκοπεύουν να αυξήσουν τις τοποθετήσεις τους σε Bitcoin, ανεξάρτητα από τις βραχυπρόθεσμες μειώσεις στην τιμή του νομίσματος.

Η νέα έρευνα που που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας ασφάλισης περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων, της Evertas, διαπίστωσε ότι οι θεσμικοί επενδυτές σκοπεύουν να αυξήσουν σημαντικά τα μερίδιά τους στο Bitcoin (BTC) και σε άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στο μέλλον.
Μετά από διενέργεια ερωτηματολογίου προς εκπροσώπους 50 θεσμικών επενδυτών, που διαχειρίζονται συλλογικά πάνω από 78 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, διαπιστώνεται ότι το 26% των συμμετεχόντων πιστεύει πως τα συνταξιοδοτικά ταμεία, οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα οικογενειακά γραφεία και τα κρατικά επενδυτικά ταμεία, θα αυξήσουν το μερίδιό τους στα κρυπτονομίσματα «δραστικά».
Το 64% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι η αύξηση του ενδιαφέροντος για τοποθετήσεις στα κρυπτονομίσματα θα είναι μέτρια, αλλά η ομάδα των ερωτηθέντων αναμένει επίσης ότι τα hedge funds θα ασχοληθούν πιο ενεργά με τα κρυπτονομίσματα. Συγκεκριμένα, το 32% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα hedge funds θα αυξήσουν δραστικά τις συμμετοχές τους σε κρυπτονομίσματα.

Σήμερα, μέσω της επένδυσής του στη MicroStrategy, το μεγαλύτερο sovereign wealth fund στον κόσμο, κατέχει πλέον 577,6 BTC.

πηγή: TING PENG – 27/09/2020 – https://cointelegraph.com/news/only-25-million-bitcoin-left-to-mine


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

BIOFIRE – Τζάκια βιοαιθανόλης. Αχιλλέως 69, Αθήνα
https://www.e-biofire.gr

ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ – Εταιρεία γρανιτών και μαρμάρου. Κατασκευή & τοποθέτηση κάθε φυσικού και χαλαζιακού πετρώματος. Μαρούσι – Αθήνα
https://www.marmara.gr/

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ – Βιβλιοπωλείο, σχολικά είδη & εκτυπώσεις. Ιωαννίνων 22, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/giorgakis.book/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.