Κraken: ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ έκθεση για την εγγενή αξία του Bitcoin

Το Kraken δημοσίευσε πρόσφατα μια ολοκληρωμένη έκθεση σχετικά με την εγγενή αξία του Bitcoin. Η 25 σελίδων έκθεση, που εκπονήθηκε από την Kraken Intelligence, στοχεύει να απαντήσει στο παλιό ερώτημα, εάν η εγγενής αξία του Bitcoin υπάρχει ή όχι.

Στην πραγματικότητα, η ίδια η έκθεση παραδέχεται ότι η οριστική απάντηση σε αυτό το ερώτημα παραμένει αόριστη, αλλά ότι η διερεύνηση αυτού του θέματος μπορεί να βοηθήσει στην αποσαφήνιση της έννοιας της αξίας.

Για παράδειγμα, συγκρίνει την αξία του Bitcoin με την αξία των νομισμάτων fiat, των μετοχών, των ομολόγων, των άυλων περιουσιακών στοιχείων, των εμπορευμάτων και των ρευστών περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να επισημανθούν οι διαφορές και τα πιθανά σημεία επαφής.

Η ανάλυση υπογραμμίζει τους λόγους για τους οποίους οι επενδυτές είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν χρήματα για να αγοράσουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, προκειμένου να διαμορφώσει μια ερώτηση που πρέπει να τεθεί στους επενδυτές σε bitcoin: «Αφού λάβω υπ’ όψη μου όλα τα δεδομένα, τι είμαι πρόθυμος να πληρώσω για το bitcoin σήμερα;»

Η έκθεση επιχειρεί να προσδιορίσει τι είναι και πώς πρέπει να αξιολογηθεί η εγγενής αξία των περιουσιακών στοιχείων, εάν υπάρχει, προκειμένου να εφαρμοστεί τότε αυτός ο ορισμός στο Bitcoin.

Αφού αναλύει πολλούς ορισμούς, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η εγγενής αξία είναι η τιμή που αποδίδεται σε ένα στοιχείο και τα χαρακτηριστικά του, κατά την εξέταση αυτού του στοιχείου σε δεδομένη χρονική στιγμή ή/και πλαίσιο.

Αναφέρει ως παράδειγμα το παράδοξο του νερού και του διαμαντιού: αν και το νερό είναι, γενικά, πολύ πιο χρήσιμο για την επιβίωση, τα διαμάντια έχουν πολύ υψηλότερη τιμή στην ελεύθερη αγορά. Επιπλέον, το νερό είναι ένα προϊόν πολλαπλών χρήσεων, και σε ορισμένες εφαρμογές, όπως η γεωργία, έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Στο τέλος η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα:

«Όπως η ομορφιά, έτσι και η εγγενής αξία, βρίσκεται στη ματιά του θεατή».

Η εγγενής αξία του Bitcoin

Σε αυτό, το Bitcoin δεν διαφέρει από άλλα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, των οποίων η τιμή είναι πάντα το «αποκορύφωμα» της εγγενούς αξίας που γίνεται αντιληπτή από όλους τους συμμετέχοντες στην αγορά.
Παρά το γεγονός ότι πολλοί δεν έχουν ακόμη καταλάβει γιατί οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βλέπουν πραγματική αξία στο Bitcoin, εκείνοι όμως που διαπιστώνουν πραγματική αξία σ’ αυτό, χρησιμοποιούν τη συμβατική και τη μη συμβατική προσέγγιση για να καταλάβουν τι κάνει το Bitcoin, παρόμοια με τα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία από αυτή την άποψη.

Είναι επίσης πιθανό ότι διαφορετικοί άνθρωποι δίνουν στο Bitcoin μια διαφορετική εγγενή αξία, τόσο πολύ ώστε αυτός ο προβληματισμός να οδηγεί στην αμφισβήτηση της ίδιας της θεμελιώδους έννοιας της «εγγενούς αξίας» για όλα τα άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές, τα ομόλογα, τα ακίνητα, τα συλλεκτικά και τα νομίσματα fiat. Η έκθεση συμπεραίνει:

«Αν και ο δρόμος του μέλλοντος για το bitcoin είναι αβέβαιος, ένα πράγμα είναι σίγουρο: το bitcoin είναι πολύτιμο».

πηγή: Marco Cavicchioli – 30/09/2020 – https://en.cryptonomist.ch/2020/09/30/kraken-intrinsic-value-of-bitcoin/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

INNOVIEW - Hosting - Domain Names - SSL - BULK SMS - NEWSLETTER
Ιερά Οδός 294, Αιγάλεω
https://www.innoview.gr

METABOOK - online marketplace μεταχειρισμένων βιβλίων
https://www.facebook.com/metabookgr/
https://metabook.gr/

EXTRA VAGANT - The only hair saloon espresso bar in town. Ελ. Βενιζέλου 141, Νέα Ερυθραία
https://www.facebook.com/ExtraVagantCoiffure/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.