Δανεισμός σε Crypto: αυτά είναι 7 από τα καλύτερα επιτόκια στην αγορά

Τα κρυπτονομίσματα διευρύνουν τον παραδοσιακό κλάδο της χρηματοδότησης μέσω δανεισμού και μάλιστα με ανταγωνιστικά επιτόκια (επί του παρόντος τόσο χαμηλά όσο το 0,44% για το ethereum και το 4,50%, ετησίως, για το bitcoin), καθώς και με λιγότερο δυσκίνητες διαδικασίες έγκρισης του δανείου.

Οι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων καταθέτουν τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία ως εξασφάλιση για τη λήψη δανείων σε fiat ή σε stablecoin. Η επιλογή αυτή επιτρέπει σε κάποιον να ικανοποιήσει μια άμεση οικονομική ανάγκη ξεχωριστά από τη μακροπρόθεσμη τοποθέτηση του στα κρυπτονομίσματα, καθώς και να αποφύγει τη φορολογητέα πώληση των κρυπτονομισμάτων του.

Οι επενδυτές είναι επίσης σε θέση να δανείζουν τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία και να λαμβάνουν σημαντικά υψηλότερο παθητικό εισόδημα – έως και 12% στις καταθέσεις τους – από ό, τι γενικά προσφέρουν τα συμβατικά τραπεζικά ιδρύματα. Ενώ οι τραπεζικοί πελάτες ενδέχεται να λαμβάνουν αρνητικά επιτόκια για τα χρήματά τους λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης που προκαλείται από τον Covid-19, οι δανειστές κρυπτονομισμάτων βάζουν τα χρήματά τους για να δουλέψουν για αυτούς.

Οι κίνδυνοι στην αναπτυσσόμενη αυτή αγορά περιλαμβάνουν την ευπάθεια, θεωρητικά των έξυπνων συμβάσεων στους χάκερ και ένα χαμηλότερο επίπεδο νομοθετικής ρύθμισης για τα ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των αποκεντρωμένων, και τα αντίστοιχα πορτοφόλια που προσφέρουν την υπηρεσία.

Το News.Bitcoin.com παρουσιάζει συνοπτικά πλατφόρμες που προσφέρουν τα καλύτερα επιτόκια δανεισμού για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Οι υπηρεσίες κατατάσσονται σε BTC και σε ETH, σύμφωνα με τα δεδομένα που παρέχονται από την Coinmarketcap. Ο χώρος του ethereum κυριαρχείται από πρωτόκολλα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (Defi), ενώ ο δανεισμός σε bitcoin κυριαρχείται από μη αποκεντρωμένα πορτοφόλια και ανταλλακτήρια. Όλες οι επιλεγμένες υπηρεσίες επιτρέπουν επίσης τη λειτουργία παροχής κεφαλαίων για ρευστότητα δανεισμού.

Dydx

Η Dydx προσφέρει το καλύτερο επιτόκιο δανεισμού για ether στο 0,44% ετησίως. Τα αποκεντρωμένα επιτόκια των συναλλαγματικών ισοτιμιών κυμαίνονται βάσει της προσφοράς και της ζήτησης δανείων και καταθέσεων του συγκεκριμένου κρυπτο-περιουσιακού στοιχείου. Το Dydx επιτρέπει στους χρήστες να αξιοποιούν τις θέσεις τους στο τετραπλάσιο. Οι χρήστες μπορούν να δανειστούν απευθείας σε ένα πορτοφόλι. Η ελάχιστη εξασφάλιση λογαριασμού εκκίνησης είναι 125% και πρέπει να διατηρηθεί πάνω από το 115% για να αποφευχθεί η εκκαθάριση του λογαριασμού.

Nuo

Το Nuo προσφέρει επιτόκιο δανεισμού στο 2,33%. Όπως και η Dydx, η αποκεντρωμένη αυτή πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να περιθωριοποιούν τα κρυπτονομίσματά τους εκτός από το να τα δανείζουν ή να δανείζονται με εγγύηση αυτά. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. Οι χρήστες μπορούν να μοχλεύσουν τα κεφάλαια τους στο τριπλάσιο και να δανειστούν έως και το 0,7 των κεφαλαίων που καταθέτουν ως εξασφάλιση του δανεισμού τους.

Compound Finance

Το Compound Finance είναι επίσης ένα αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο. Προσφέρει επί του παρόντος επιτόκιο δανεισμού 3,06%. Οι χρήστες μπορούν επίσης να καταθέσουν ένα κρυπτονόμισμα και να ζητήσουν δάνειο σε άλλα ψηφιακά tokens. Οι τιμές κυμαίνονται με βάση την προσφορά και τη ζήτηση. Ο παράγοντας εξασφάλισης για το ETH είναι 75. Για παράδειγμα, ένας χρήστης με περιουσιακά στοιχεία αξίας 100$ μπορεί να δανειστεί έως και 75$.

Celsius Network

Στην κορυφή της λίστας για τα καλύτερα επιτόκια δανεισμού σε BTC,  με το 4,50%, το Celsius είναι ένα πορτοφόλι που επιτρέπει στους πελάτες του να κάνουν κατάθεση και δανεισμό ψηφιακών νομισμάτων. Η μη αποκεντρωμένη αυτή πλατφόρμα καθορίζει όλα τα επιτόκια για τους χρήστες της. Το Celsius ενθαρρύνει τη χρήση του token CEL με καλύτερες τιμές για καταθέσεις. Το Celsius ξεκίνησε το 2018 με ελάχιστο δάνειο 10.000$ που μετά από διαδοχικές μειώσεις έφθασε στο τρέχον ελάχιστο των 1.000$.

Coinloan

Το Coinloan είναι όπως και το Celsius στην πρώτη θέση, παρέχοντας επιτόκιο δανεισμού 4,50%. Οι καταθέτες μπορούν να παρακολουθούν τη διαμόρφωση των επιτοκίων για τις επενδύσεις τους σε κρυπτονομίσματα, stablecoin ή fiat, σε πραγματικό χρόνο και να λαμβάνουν κεφάλαια ανά πάσα στιγμή κατόπιν αιτήματος. Για να πάρετε 100.000 ευρώ, με αναλογία δανείου προς αξία κεφαλαίων εξασφάλιση ίση με 60, ένας χρήστης πρέπει να καταθέσει 26 BTC.

Bitrue

Το Bitrue προσφέρει επιτόκιο 5,85%. Το μη αποκεντρωμένο αυτό ανταλλακτήριο, ορίζει τον τύπο των κεφαλαίων, τη δυνατότητα δανεισμού σε αυτά και την απόδοση για κάθε προϊόν κατάθεσης. Προσφέρει επίσης δάνεια σε κρυπτονομίσματα με εξασφάλιση τις καταθέσεις του χρήστη.

Nexo

Η Nexo έχει ένα αξιοσημείωτο ελάχιστο δάνειο ύψους μόλις 10$, με επιτόκιο δανεισμού 5,9% ετησίως. Όπως τα περισσότερα πορτοφόλια και ανταλλακτήρια του χώρου, δεν ασκεί πιστωτικούς ελέγχους για τη χορήγηση του δανείου. Το όριο πίστωσης υπολογίζεται σύμφωνα με την αξία των περιουσιακών στοιχείων που έχει καταθέσει ο χρήστης ως εξασφάλιση. Η Nexo καθορίζει τα επιτόκια για τους χρήστες της και προσφέρει μια ποικιλία νομισμάτων, όπως stablecoins, δολάριο ΗΠΑ, βρετανική λίρα και ευρώ.

πηγή: https://news.bitcoin.com/crypto-borrowing-here-are-seven-of-the-best-interest-rates-on-the-market/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

HOSTCHEFS  - Web Hosting & Design Services. Μπορέλ 8, Βόλος
https://hostchefs.eu/

LENNON ECO - GASTROBAR - Coffe/bar - restaurant. Multi Cuisine. Βούρβαχη  8, Πάτρα
https://www.facebook.com/LennonEcoGastrobar/

NORTHWIND - Data Recovery - Ανάκτηση δεδομένων. Νίκης 30, πλ. Συντάγματος, Αθήνα
https://www.northwind.gr/gr/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.