Τα ανταλλακτήρια άρχισαν να παραδίδουν δεδομένα πελατών στις φορολογικές Αρχές

Η αρχή έγινε από την Coinbase που παραδίδει δεδομένα πελατών της στη βρετανική φορολογική Αρχή (HMRC). Το μέτρο αφορά πελάτες με διεύθυνση κατοικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, που έλαβαν κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 5.000 £ (6.450$) κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους 2019/20.

Στις 2 Οκτωβρίου, η Coinbase έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου, συμβουλεύοντάς τους να κοινοποιήσουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους στο HMRC. Το ανταλλακτήριο ανέφερε ότι η φορολογική υπηρεσία αρχικά ζήτησε αρχεία που αφορούν όλους τους πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου που χρονολογούνται από το 2017, αλλά αργότερα εκπόνησε ένα σχέδιο που οδήγησε σε «αναθεωρημένη ειδοποίηση με μειωμένο πεδίο εφαρμογής».

Το αναθεωρημένο σχέδιο απαιτεί την αποκάλυψη δεδομένων χρήστη με βρετανική διεύθυνση, που έλαβε πάνω από 6.450$ στο λογαριασμό της Coinbase κατά τη διάρκεια της φορολογικής περιόδου 2019/20, είτε μέσω αγορών είτε με κατάθεση ψηφιακών στοιχείων.

Η Coinbase λέει ότι το αίτημα της HMRC θα επηρεάσει λιγότερο από το 3% των πελατών της στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει το The Block. Ένας εκπρόσωπος του ανταλλακτηρίου εξήγησε: Αυτά τα αιτήματα είναι κοινά για εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Μέσα από μια σειρά εποικοδομητικών συνομιλιών με το HMRC, συμφωνήσαμε για μια πιο περιορισμένη και εστιασμένη αποκάλυψη…

Ένας εκπρόσωπος της HMRC σημείωσε ότι η Αρχή συγκεντρώνει τακτικά πληροφορίες από διάφορες πηγές, προκειμένου να «βελτιώσει την ακεραιότητα του φορολογικού συστήματος και να εντοπίσει εκείνους που δεν έχουν δηλώσει τα κέρδη τους». Σύμφωνα με την έκθεση, τα αιτήματα για πληροφορίες πελατών εστάλησαν επίσης σε πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων όπως τα Etoro και Cex.io.

Στη Νέα Ζηλανδία, η φορολογική υπηρεσία της χώρας, το Τμήμα Εσωτερικών Εσόδων (IRD), ζητά από τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων (κυρίως τα ανταλλακτήρια) να παραδώσουν τα προσωπικά στοιχεία των πελατών τους, τις αξίες περιουσιακών στοιχείων σε κρυπτονομίσματα καθώς και τον τύπο του περιουσιακού στοιχείου που διατηρείται από τον πελάτη.
Η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων των ΗΠΑ (IRS) στέλνει επίσης προειδοποιητικές επιστολές σε επενδυτές κρυπτονομισμάτων ζητώντας σαφήνεια σχετικά με το εάν είχαν αναφέρει σωστά τις συναλλαγές τους.

πηγή: Jeffrey Gogo – 03/10/2020 – https://news.bitcoin.com/crypto-exchange-coinbase-hands-over-customer-data-to-uk-tax-authority/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ – Βιβλιοπωλείο, σχολικά είδη & εκτυπώσεις. Ιωαννίνων 22 – Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/giorgakis.book/

APEIROS CHORA – Hotel – genuine Zagori mansion. Kato Pedina central Zagori – Greece. Παραδοσιακός ξενώνας, Κάτω Πεδινά, Ζαγόρι.
https://apeiroschora.gr/

DNSNETWORK – Συστήματα ασφαλείας, κάμερες & συναγερμοί. Λυκούργου 248, Αθήνα
http://www.dnsnetwork.gr


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.