KuCoin: εντοπίσαμε τους hackers

Καθώς συνεχίζονται οι επιπτώσεις από το hack στην πλατφόρμα του, το ανταλλακτήριο KuCoin είπε ότι έχει εντοπίσει ύποπτους και τώρα έχει εμπλακεί επίσημα και η αστυνομία στην έρευνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του KuCoin, ο Johnny Lyu, έγραψε στο Twitter στις 3 Οκτωβρίου, ότι το ανταλλακτήριο έχει τώρα ουσιαστικές αποδείξεις που προσδιορίζουν ποιος έκανε την παραβίαση στις 26 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα έγραψε: lyu_johnny@lyu_johnny : Μια γρήγορη ενημέρωση από την τελευταία μου ζωντανή ροή στις 30 Σεπτεμβρίου. Μετά από διεξοδική έρευνα, βρήκαμε τους ύποπτους του περιστατικού ασφαλείας 9.26 #KuCoin με ουσιαστική απόδειξη. Οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου και η αστυνομία συμμετέχουν επίσημα στην έρευνα με ανάληψη δράσης.

Ο Lyu πρόσθεσε ότι από την 1η Οκτωβρίου, το KuCoin κατάφερε να ανακτήσει άλλα $64 εκατομμύρια σε περιουσιακά στοιχεία από ύποπτες διευθύνσεις, με τη βοήθεια των συνεργατών της στον κλάδο. Αυτό αυξάνει τη συνολική αξία των ανακτηθέντων περιουσιακών στοιχείων σε 204 εκατομμύρια δολάρια.

Το ανταλλακτήριο επιστρέφει επίσης σιγά σιγά σε πλήρη λειτουργικότητα, δήλωσε ο Lyu, και έχει ανοίξει ξανά τις υπηρεσίες κατάθεσης και αναλήψεων για 31 tokens. Θα ακολουθήσουν οι υπηρεσίες για BTC, ETH και USDT.

Το KuCoin hack είναι η πρώτη μεγάλη περίπτωση αποκεντρωμένου ανταλλακτηρίου που χρησιμοποιείται για το ξέπλυμα χρημάτων. Εκτιμάται ότι έχουν κλαπεί περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά οι αναλυτές φοβούνται ότι θα μπορούσαν να έχουν συμπεριληφθεί περισσότερα tokens στην ηλεκτρονική πειρατεία.

πηγή: EMILIA DAVID – 03/10/2020 – https://cointelegraph.com/news/kucoin-ceo-claims-hacking-suspects-identified


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

FEEL YOUR HOME – Εταιρεία χονδρικού και λιανικού εμπορίου ειδών σπιτιού. Αναξαγόρα 63, Ταύρος, Αθήνα
https://feelyourhome.gr/

DELTA STROM – Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας. Σπάρτης 97, Καλλιθέα, Αττική
https://deltastrom.com/

ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ – Εταιρεία γρανιτών και μαρμάρου. Κατασκευή & τοποθέτηση κάθε φυσικού και χαλαζιακού πετρώματος
Αγίου Ορους 14, Μαρούσι – Αθήνα
https://www.marmara.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.